Návody na neodolatelné množení losů v lesích lidské temnoty

„Nechápu, proč ten šmejd hospodskej propustil Alenu. Šmrncovní servírku. Všechno v tom jeho pajzlu se zpomalilo. Sklo je ušmudlaný. Přitom já tam teď utrácím víc, než dřív. A stará mi těch pár nadlimitních pivsonů odpouští.

Hlavně, když jí přinesu další účtenku do loterie. Je na tý nový šanci na výhru úplně závislá a pořád leze po nákupech,“ popisuje mimoděk dopady nových pořádků do starých lokálů vesnický Tonda.

Závist, touha po hmotných statcích a moci, závislosti na libých pocitech doprovázejí člověka snad od té doby, co slezl ze stromu. Vynález peněz, hierarchie v tlupách a dostupnost nejrůznějších drog působí na temné lidské stránky jako růstový katalyzátor.

 Nu což, pořádek a transparentnost musí být, i kdyby nás dezinfekce a rentgeny měly zabít.

Ale jedna miliónová soutěž je málo! Navrhuji, v zájmu větší šance zapojených gamblerů na úspěch, a ve veřejném zájmu, spustit  Bonzo jack pot v podobě losování flash disků s nahranými důkazy urážek na cti úřednické a politické vrchnosti. Když už je to konečně trestné. A taky aby mocipáni, kteří to s námi myslí dobře, měli přehled o podrývačích jejich autorit a ignorantech čestného a spravedlivého systému. Samozřejmě, jen pokud bude identifikace pachatelů ze vsazených hlasových nahrávek a videí zřejmá! Dovedu si představit, že každý Čech bude mít nárok na získání několika externích pamětí pro tyto účely zdarma. Nebo se alespoň u této elektroniky prosadí nižší DPH.

Do třetice všeho svůdného by bylo dobré zavést vždy po volbách losování volebních lístků politických stran a hnutí konkurujících jedinému osvícenému politickému subjektu. Tentokrát by byla ve hře opravdu neodolatelná částka. Časem by se z ní mohl stát mandatorní výdaj. Jednoduché a přitom geniální, pokud se to ještě spojí s povinnou volební účastí. Losovací tikety se dostanou ke každému plnoletému občanovi zdarma. Stačí vhodit do urny jediný nesoutěžící lístek a zbylé zbytečné papíry označit iniciálami voliče a šup s nimi do kola Štěstěny!

Náhodní vítězové a zejména loterijní strůjci poberou vše!  Alespoň dokud nám stáda přemnožených losů krmených morálním hazardem nevydrancují zemi….

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Šťastná | středa 22.11.2017 11:37 | karma článku: 14,37 | přečteno: 568x