Hlubokou okupují Rusové

Dnes změna. Z rádia už mě nestraší epidemiolog. Tentokrát je to pyrotechnik z Vrbětic. Před šedesáti lety v dubnu vyletěl první člověk do Vesmíru. Byl to Rus.

Letošní aprílový měsíc bude historickým mezníkem, kdy jme odhalili, že kvůli Rusovi vyletěl do vzduchu muniční sklad na Moravě. Konečně se všem tajuplným službám a médiím daří finalizovat přepolarizaci naší země.

Asi je to v souladu s přírodními zákony. Již před pěti lety světoví vědci vyzkoumali, že v průběhu jednoho miliónu roků dochází až ke 26 změnám polarity magnetického pole Země. Takže přesun „ostnatých drátů“, vojsk i obav ze západní hranice naší země směrem na východ je asi přirozený.

Protože jen mezi opačně nabitými póly (velmocemi? emocemi?) je napětí a může něco proudit. Elektřina, strach, zbraně a podobně.

Pod vlivem rostoucích dávek informací o putinovské hrozbě si začínám plést Novičok se Sputnikem. Bojím se zakousnout do ruského vejce a ruskou zmrzlinu nadobro vyškrtávám z jídelníčku.  

Poté, co ruští diplomaté a agenti nuceně opustili Prahu, se pod největším ruským vlivem momentálně nachází městečko, kde žiji. Hluboká nad Vltavou. V sousedství mi z věžovitých nozder vypouští páru nukleární temelínská bestie, krmená palivovými tyčemi z ruského závodu společnosti TVEL. Pod vlivem konspirační atmosféry se začínám bát, že mýtus o Trojském koni přebije příběh o Temelínském drakovi.

K tomu se nám na zámek nastěhovali Malevič, Rodčenko, Kandinskij a ruská avantgarda. Z Jekatěrinburgu. Respektive jejich umělecká díla.  Zámeckou jízdárnu mají okupovat až do srpna. Moc jsem je chtěla vidět naživo. Ale bojím se, abych z toho nebyla na mrtvo. Co když jsou ta plátna natřená nějakým neviditelně těkajícím jedem. Ostatně avantgarda znamená v překladu předvoj. Co když je to kulturně-historická avantgarda novodobé hybridní války?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Šťastná | středa 21.4.2021 15:00 | karma článku: 31,77 | přečteno: 1270x