Cimrmanovy slepice a lamy žerou jmelí na stromě lidského života

Mladým a neklidným se stýská po zelené revoltě. Protesty proti klimatickým změnám momentálně nefrčí. A přidaná hodnota páteční absence ztratila smysl, když jsou školy zavřené.  

S veřejným publikem zacloumala pandemie. Lidstvo obrátilo pozornost od céódvě, šmudlajícího nebeské výšiny, k pidiznečišťovatelům  našich buněk.

Čekám, kdy se ochránci přírody a biodiverzity rozhoupou k tažení na ochranu viru před dezinfekcí a vakcinací. Jak k takovému utrpení ten malý tvoreček přijde! Bez hostitele je naprosto bezbranný. Má přeci v zájmu zachování druhu nárok na replikaci svých nukleových kyselin alespoň na nějakém chráněném území. Jako kůrovec na Šumavě. Jaký je rozdíl mezi lýkožroutem parazitujícím na smrkovém lýku a virem, přisátým, jako jmelí, na stromě lidského života?

S předstihem upozorňuji orgány na ochranu přírody na neslučitelnost lamistické a coronavirové protekce. Zkrátka je velmi pravděpodobné, že výskyt jihoamerických velbloudů a coronaviru v jednom teritoriu může být z mikrohlediska kontraproduktivní. Belgičtí vědci totiž u lamy objevili koronavirus potírající protilátky.

Taky slepice by mohly být pro korunované bacily nebezpečné. Obzvlášť českými výzkumníky geneticky upravení jedinci k antivirové odolnosti. Jde o linii slepic se jménem Zora  - na památku Cimrmanovy pokusné slepice.

Autor: Hana Šťastná | úterý 19.5.2020 13:08 | karma článku: 19,97 | přečteno: 545x