Chtěla bych dobře vypadat a obklopovat se krásou.

Dostala jsem dnes čtyřikrát květiny. Prý za mé ženství.  "Pohlavní" svátek konkuruje jmeninám všech Gábin. Osobně  mám "eMDéŽet" v paměti uložené ponejvíce v zásuvce Dětství a Dospívání.

?

Býval to veselý  osmý březen. Nikde se toho dne  moc nepracovalo,  ani neučilo. Soudružky dostávaly rudé karafiáty a jejich soudruzi příležitost k řádnému opití.

Mnohým  mým vrstevníkům se ještě dnes, při vzpomínce na pachuť komunistických mejdanů, zvedá žaludek. Jiní pamětníci na to rovnostářské veselí, stavící na piedestal ženu proletářku, vzpomínají s nostalgií.

Neznám  jiný svátek s tak proměnlivým významem.

Původně měl revoluční náboj. Ten mu v současnosti také chybí. Volební právo, relativní rovnoprávnost, spravedlnost  a mír příslušnice něžného pohlaví  v naší společnosti mají.

Nemám informace, že by  dnes někde v Čechách došlo na feministický protest. Pro jistotu jsem se na aktuální události zeptala  pana „Gůgla“.

 O žádném dámském povstání nic nevěděl. Zato jsem se dozvěděla, že  patnáctiletá islámská dívka pobodala německou policistku. Trochu pitomá zpráva na monitoru mého tabletu, opřeného o vázu s těmi květinami k Mezinárodnímu dni žen.

Tak jsem se při pohledu na ten kontrast a při sjíždění  titulků na webových portálech zamyslela nad vlastní ženskou rolí.

Sama sobě se zdám přiměřeně marnivá, hříšná, občas nespokojená baba. Mám ráda hezké věci. Chtěla bych dobře vypadat a obklopovat se krásou.

Jsem požitkářka závislá na dobrých mezilidských vztazích. Potřebuji být pořád zamilovaná a milovaná. Nejenom platonicky.  Mám se krásně žensky.

Se samolibým a jistě dost přiblblým úsměvem obracím pohled od sebehodnocení na obrazovku počítače.  

Ve Vídni islamističtí radikálové brutálně zmlátili muže bránícího svoji manželku a dceru před napadením za jejich večerní procházku městem. Z další  hnusné zahraniční  zprávy se dozvídám o nedospělé indické dívce bojující v nemocnici o život.  Útočník jí podle médií znásilnil, zmlátil a zapálil na střeše domu.

Ono to asi tak slavné  s mezinárodním respektem k holkám nebude.

Děkuji  vyhledávači  za bulvární fotku kanadské miss v titěrných plavečkách,  lačně se zakusující do syrového steaku.

Sexy, provokující, šťavnatý obrázek kompenzuje  předchozí  "brutálně holčičí" zahraniční informace.

 Byť se v jádru považuji za konzervativního jedince,  také často přešlapuji  konvenční hranice.

Třeba tím, že jsem si v pětačtyřiceti pořídila třetí děcko. Přitom se stále snažím úplně nevypadnout z pracovního procesu.

Nu což. Pomáhám tím státu. Z elektronických novinek se dozvídám, že každé dítě odložené pracující matkou do školky, přinese do veřejného rozpočtu minimálně deset tisícovek.

Dalším kliknutím otvírám článek o novém supermarketu s prošlými potravinami. Mají ho v Dánsku. Pomáhá sociálně slabým. Také částečně zamezuje vyhazování  zdravotně nezávadného jídla do odpadu.

Také plýtvám.  Potravinami, časem, emocemi. Momentálně zřejmě i  slovy.

Příroda je  spravedlivá. Jsem vyrobená z organické hmoty. Stárnu, jako to žrádlo. 

Pomalu mi vyprchává  expirační doba  ženské atraktivity. Obávám se, že za všechny estrogenové hříchy budu potrestána vyřazením z rušného tržiště životních výzev a příležitostí.

Kéž mne mí blízcí nezahodí kvůli poškozenému obalu nebo známkám přezrálosti. A až budu zdravotně závadná, prosím o citlivou recykaci.  Do podoby substrátu pro jarní květiny skončivší ve vázách vnitřně i vnějškem atraktivních žen.   Mám ráda hezké věci. Chtěla bych dobře vypadat a obklopovat se krásou.

Autor: Hana Šťastná | úterý 8.3.2016 23:19 | karma článku: 15,73 | přečteno: 626x