Blondýna vyhlašuje konkurz na reinkarnovaného Teslu

Měním názor. Že bez lásky, koní a umění se nedá žít. Vzhledem k teoretickým znalostem a praktickým dovednostem zjišťuji, že základním zdrojem pro přežití jakékoliv blondýny a dalších lidských druhů je energie.

Hlavně v podobě jídla a teploty tak akorát. Trouba je ten, kdo si myslí, že trouba, mrazák, radiátory, auťák i mobil fungují bez elektriky, plynu a ropy. Stejně tak další nekonečná parta zboží a služeb se bez téhle velké trojky nevyrobí, nepřepraví nefunguje. Těch pár joulů z biopaliv, solárů, větrníků nás zatím nezachrání.

Ale co já teď s tím? Elektrizující pohledy už se mě netýkají, výrobě tepla z těžby Bitcoinů nerozumím a liščí farmy zakázali, takže i ebonitová tyč je mi nanic.

Co je mi platné, že mám za barákem chladicí věže jaderné elektrárny. Její vlastník maximalizuje zisk prodejem čisté a levné elektřiny na burze, kde výslednou cenu určuje ten nejdražší dodavatel. Ale abych ČEZu nekřivdila. Postavil nám tady hezké Oranžové hřiště. Navrhnu sousedům nainstalovat na něj rotopedy s dynamy napojenými na elektrovodiče do okolních baráků.

Při pohledu na mapu Česka je zřejmá všestranná zranitelnost blondýn i ekonomického pulsu země skrze ropovody a plynovody zprava. Energetickou bídu nám způsobilo zbrklé vyřazení uhlí a atomu z košer zdrojů a závislost na bruselských penězovodech zleva. Protože peníze potečou, jen když si naordinujeme Zelený úděl. Což o to, zelená blondýnám sluší, ale pastva pro oči neznamená plné břicho a nohy v teple. Vzhledem k inflaci možná budou i zmíněné peníze za chvíli užitečné jen jako palivo. Pokud nám nezakážou cash.

 Poláci shora nám moc nepomůžou a nad nimi je ještě větší zima. Směrem dolů na jih je to pohled z louže pod okap, protože klimatizace taky žere proud.

Řešení je třeba hledat v jiných směrech. Představa úniku do minulosti nebo do budoucnosti mi přijde dost brutální. Rozmazlené blondýny neunesou návrat k tažným zvířatům, k žentourům, hamrům, kočárům, valše a ohništím. Příliš dekadentní a bezbřehá se mi jeví, byť energeticky pasivní, i futuristická meta verze živobytí.

Proto vyhlašuji konkurz na reinkarnovaného pana Teslu (jeho reinkarnace byla určitě energeticky nenáročná a bezemisní), který nám naznačí, za jakých podmínek je možné napojit přerostlou lidskou mašinerii na kolo přírody. Ve vesmíru, tzn. i na Světě, totiž nemůže být málo energie. Protože ze zákona o zachování energie vyplývá, že energii nelze vyrobit nebo jí zlikvidovat. Pouze změnit na jiný druh energie.

Jestliže platí (velmi problondýnisticky zjednodušená) rovnice: Láska + vědění + víra = síla = energie = hmota = množství, jsou k dostatku energii jen dvě schůdné cesty. Buď ji musíme přestat utápět v černé díře materialismu nebo ji generovat větší intenzitou milování, vyznání a vědění. A pozor. Blondýny, koně a umění spadají do kategorie esoterických, nikoliv materiálních záležitostí!

Autor: Hana Šťastná | neděle 2.10.2022 17:09 | karma článku: 17,87 | přečteno: 469x