Diskuse

V Manchesteru

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma.Díky za zajímavě zprostředkované informace s místa dění.Lidé u nás si vubec neuvědomují,že někde jinde muže být společnost,kde se hned nepropadá davové hysterii a neorganizují se nenávistné pochody....

0 0
možnosti

A kde jsou všichni odevzdaní osudu.:-/

1 0
možnosti

Ano, je to hrozné, co se stalo v Manchesteru. Ano, bereme to osobně. Teroristické útoky jsou hrozné.

Ale přece jenom mě vaše poznámka o ranní meditaci vedla k zamyšlení, jestli si uvědomujeme, že ONI také berou řadu našich aktivit osobně. Že TAM umírá spousta lidí včetně dětí v důsledku toho, že (z jejich pohledu) "nenávidíme jejich způsob života" a snažíme se jim tam zavádět naše pořádky.

Co byla kupříkladu vojenská intervence Velké Británie a Francie v Libyi? Podle mě jen ambicí těchto dvou bývalých velmocí se trochu vyrovnat Spojeným státům v organizování světa.

Myslím, že to může ...a určitě bere spousta lidí, kteří mají kořeny a příbuzné v těchto zemích velice osobně.

Nechci se pohybovat v kategoriích dobra a zla (to je značně subjektivní a záleží to na úhlu pohledu). Jen bych upozornil na to, že to zlo, neštěstí, nespravedlnost, oběti atd nejsou jen jednostrannou (nebo jednosměrnou) záležitostí.

Utápění se ve vlastním neštěstí a emocích, braní věcí moc osobně nám prostě nedovolí pochopit, co se vlastně děje...proč někdo jedná, tak jak jedná. Ne, že bych chtěl kohokoli ospravedlňovat či omlouvat...jen si myslím, že určité pochopení (příčin a následků, ..vidění z jiné strany atd) by nebylo naškodu a třeba by mohlo lecčemus předcházet.

0 0
možnosti

Já bych na Vašem místě spíš cítil bezmoc a zoufalství. Tahle multikulturní pohádka nebude mít dobrý konec.

4 1
možnosti
Foto

dobře zprostředkovaná atmosféra z míst neštěstí...

1 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Hana je ucitelka jogy, cerstve vdana, zije v Manchesteru s manzelem, ktereho potkala v Kapskem meste.