Moji Třebíčané kultuře rozumějí

Takhle nějak by se dal parafrázovat slavný výrok Wolfganga Amadea Mozarta, který údajně pronesl po pražské premiéře své opery Don Giovanni.

Není totiž pro pořadatele kulturních akcí větší pocit uspokojení, než když diváci ocení výkon jím zprostředkovaných umělců dlouhým skandovaným potleskem ve stoje. A moji Třebíčané mi tuto „organizátorskou slast“ dopřáli hned několikrát.

V divadle Pasáž se tradičně v předvečer státního svátku – Dne vzniku ČSR – konal slavnostní večer spojený s udělováním Cen města Třebíče významným osobnostem veřejného života. V úvodu akce obdrželi významné ocenění dva populární představitelé neméně populárních odvětví – rozhodčí Jaromír Čejka a herec Miloslav Mejzlík. V druhé polovině večera se slavilo. Protagonista skupiny Bacily, národem milovaný zpěvák a herec Václav Neckář, totiž 23. října oslavil 70. narozeniny. Na podiu Pasáže však neuvěřitelných „sedm křížků“ nebylo vůbec znát. Vašek, přestože před dvanácti lety prodělal velmi těžkou nemoc, působí stále stejně chlapecky jako v šedesátých letech, kdy spolu s Martou Kubišovou a Helenou Vondráčkovou tvořili nezapomenutelné trio Golden Kids. Během koncertu „vystřihl“ průřez své dosavadní tvorby, od populárních hitovek přes náročné rockové skladby až po něžné balady, ve kterých je jeho projev zřejmě nejsilnější. Nechyběla ani populární Půlnoční, kterou si skandující posluchači vynutili jako přídavek. Na závěr koncertu dostal evidentně dojatý zpěvák spoustu dárků včetně tradičního narozeninového dortu. Největší odměnou pro něj však byla právě ona upřímná a vřelá atmosféra koncertu, kterou si nadšeně pochvaloval i v zákulisí.

Moji Třebíčané zkrátka kultuře rozumějí.

 

                                                                                             

 

Autor: Jaromíra Hanáčková | čtvrtek 31.10.2013 12:55 | karma článku: 6,61 | přečteno: 276x
  • Další články autora

Jaromíra Hanáčková

Můj Poslední Mohykán

9.10.2016 v 20:06 | Karma: 16,74

Jaromíra Hanáčková

Nejen holocaust

17.5.2014 v 20:15 | Karma: 13,70