Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zla Lopata

23. 12. 2007 12:19
Stat

Pozastavil bych se nad dvema vecma:

1) Stejne jako autor, proc musime platit vypalne? To ze si filmova studia neumi ohlidat piratstvi neni muj problem a mam platit za to ze si na DVD ukladam fotky?

2) Proc je povinnost ze zakona neco platit soukrome nikym nevolene firme? Kdyz si zalozim spolecnot, taky mi budou vsichni ze zakona neco platit? Takze ci zajmy tady vlastne stat haji?

3) Jestlize tento poplatek vypalne ma nahradit usle zisky piratstvim, pak z toho plyne ze se s piratstvim pocita. Pak tedy pokud neco upiratim, tak je to Ok, protoze mam predplaceno, nebo ne?

0 0
možnosti

sir999

21. 12. 2007 10:45
Tvůrci SW

Já používám DVD/CD media je k distribuci svého vlastního SW a také musím platit tzv. umělcům. A platím i za HDD na kterých SW tvořím.

A pokud zaplatím "umělcům" při nákupu media, pak je již má kopie legální !

0 0
možnosti

HonzaP

21. 12. 2007 11:01
Re: Tvůrci SW

Je to celé absurdní, všichni to ví anikdo nemá zájem nic udělat. Je to totiý direktiva z Bruselu. A kdo není s námi, je proti nám.

Onehdy jsem kupovat paměťovou kartu do foťáku a platil jsem taky výpalné. Znáte někoho, kdo nahrává filmy do foťáku?

0 0
možnosti

Karel_dnes

21. 12. 2007 10:24
Je otázkou...

Je otázkou, jak dalece se Vaše poslední myšlenka ještě dotýká "akce" na VŠ kolejích.

Souhlasím s tím, že pokud se represivní aparát použije proti studentům, kteří si stáhli z netu film, podívali se na něj a dost - pak se skutečně jedná o alibismus a ne o potírání "pirátství".

Já se ale bojím, že v daném případě se jednalo o studentské servery, které obsahují desetitisíce  souborů - ať již se jedná  o  filmy, hudbu, SW a pod.

Tento SW nabízejí (a také bohužel hromadně  šíří ) ostatním zájemcům. Někdy zadarmo, ale většinou jde skutečně o bussines. (I když třeba jen "zadarmo" za počet přístupů na stránku s reklamním banerem.Tak to jen na vyvážení...

Jinak je obchodování s licencemi SW skutečně nestandardní. Pokud si koupím projektovou dokumentaci na domek, zaplatím za ni. Je to správné - tu dokumentaci někdo vymyslel a udělal. Pokud si ale podle ní postavím 3 domy (teoreticky - samozřejmě), NEPLATÍM za každý dům znovu poplatek za dokumentaci. Když to srovnám s WINDOWS...

0 0
možnosti

HonzaP

21. 12. 2007 10:54
Re: Je otázkou...

Je potřeba rozlišovat hudbu a filmy nebo SW, protože se na ně vztahují jiná pravidla. Pokud vím, když platíte výpalné mafii OSA, můžete hudbu stahovat, nesmíte ji však sdílet ke stažení. SW firmy z výpalného nic nedostanou. Paradoxně za SW vypálený na CD/DVD zaplatí OSA příspěvek.

Přirovnání SW k projektové dokumentaci na dům trochu kulhá - zaplatíte všechny náklady projektanta, takže si postavte domů, kolik chcete. Pokud zaplatíte MS všechny náklady na vývoj Windows, jistě bude souhlasit, když si ho nainstalujete na více PC. U SW se náklady rozdělují mezi uživatele, čím více uživatelů, tím nižší cena. Projektová dokumentace na dům se dá celosvětově prodávat jen velmi obtížně, takže náklady hradíte celé sám.

0 0
možnosti

Michal

21. 12. 2007 10:16
proč to teda platíte

To moc nechápu, rádio neposloucháte a platíte. Proč ho neodhlásíte? proč ho tedy máte? To samé s televizí.

Spíš mně to přijde jako alibismus, spousta lidí říká že to neposlouchá, nedívá se ale zároveń se brání tomu se toho zbavit, protože to ve skutečnosti sleduje, poslouchá.

0 0
možnosti

Alfie

21. 12. 2007 10:29
Re: proč to teda platíte

Stačí mít domácí kino, kde je tuner vestavěnou součástí. podle zákona máte rádio, tudíž jste povinen platit. To samé s televizí - nikoho nezajímá, že ji používáte jako monitor pro filmy z DVD. Máte přístroj - plaťte!

Taky vám to připomíná ten starý vtip? :-)

0 0
možnosti

vver440

21. 12. 2007 9:42
Kdo nás opravdu okrádá - DOSLOV a konec.

s oběma článkama naprosto souhlasím. Autor zde ale zapomněl uvést okrádání lidí ve velkém společnostmi  tzv chránícími autory a jejich práva. Jde o mafiánské společnosti OSA, Intergram a podivnou společnost Nexos. Tyto společnosti vyloženě vydírají majitele hospod, obchodů a hotelů za tzv."veřejnou produkci". Prostě, máte v obchodě puštěný rádio, tak koukejte platit. A to pro jistotu 2x, jak OSE, tak Intergramu. Nikoho z nich nezajímá, že rozhlasová stanice už jednou práva zaplatila. Tak sem poctivě platil. Až do začátku tohodle roku, kdy mi zavolali, jestli jsem už odeslal papíry na tento rok. Odvětil jsem, že mi zatím nic nepřišlo a ať rovnou pošlou složenku a papíry si překopírujou z minulého roku. aní mně ale zarazila a vysvětlila, že došlo k změnám. Tak jí povídám, nechcete říct, že to bude dražší. No jistě a navíc formulář o 5ti stránkách nabobtnal o další dvě. Tak povídám, umělcům nejspíš zdražili kořalku, že je to o třtinu dražší. Paní se mi snažila vysvětlit, že je to jen 10

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1424x