ŠROTOVNÉ, děkuji nechci

Otevřený dopis senátorkám a senátorům. Zítra se ukáže zda jde zastavit populismus a ekonomický analfabetismus v horní komoře.



Senát Parlamentu České republiky
senátoři

Milan Hamerský, volič
Kladno 27.5.2009

ŠROTOVNÉ, děkuji nechci
Cesta do pekel

Vážené senátorky a senátoři,

čeká nás předvolební gejzír nápadů, jak si za veřejné peníze koupit přízeň voličů ve dvou "slepených" volbách v červnu a říjnu. Vaši poslanečtí kolegové nesmysl zvaný šrotovné již schválili. Vaše parlamentní komora již několikrát zachránila občanům ČR miliardy, např. odmítnutím korupční zakázky na nákup grippenů. Navažte na tento odvážný krok a vraťte poslancům jejich návrh protikrizových opatření bez šrotovného.

Zkušenost s podobnou lavinou populismu na začátku roku 2006 je stále živá. Jak trefně a přesně uvedl minulý ministr financí Kalousek, první vlna reforem (batoh) neřešila systémové chyby, ale z poloviny snížila škody způsobené nezodpovědnou soutěží o populističtější předvolební návrh mezi KDU-ČSL, ODS a ČSSD.

Vyzývám Vás,

odmítněte návrh na zavedení šrotovného v České republice. Odmítněte i další podobné nápady. Politika vyrážení klínu klínem a dluhů dluhy vede neomylně na okraj propasti. Nejde o plané strašení. Zásluhou i Vás, naší současné politické reprezentace, jsme na dohled kolegů z Lotyšska a Maďarska, na cestě do pekla státního bankrotu.

Šrotovné je symbolem protiekonomické a diskriminační podpory jednoho odvětví bez jakéhokoli rozumného důvodu, se sporným přínosem na růst ekonomiky. Elementární znalosti ekonomie stačí na rozpoznání nesmyslnosti této destruktivní politiky.

Jako svoje zvolené zástupce Vás vyzývám, buďte soudní a nápad z dilny lobbistů a ekonomických alchymistů odmítněte.

Děkuji a jsem s úctou.

Autor: Milan Hamerský | středa 27.5.2009 10:48 | karma článku: 25,36 | přečteno: 1476x