Kauza Dienstbier: lži, fakta a sexymozek sociální demokracie

ČSSD nerespektuje smlouvy, závazky, cizí majetek a pohrdá právem. Vzorový příklad senátora ČSSD a předsedy Paroubka.  



Předseda nejvlivnějšího senátního výboru, Výboru pro zahraniční věci a obranu Jiří Dienstbier jako první krok po návratu z 16 let nedobrovolné politické bezvýznamnosti porušil smlouvu. Vědomě a promyšleně odmítl splnit svoje závazky. Pokusy zjednat nápravu blokuje a mediálně zlehčuje. K tomu získal i podporu vedení ČSSD.

Na této dílčí kauze je vidět jak si Paroubek a spol představují modernizaci ČSSD, přesně dle posměšného hesla z dob první republiky: „kudy chodil tudy krad, sociální demokrat“. Podepsaná smlouva je pro ně jen cárem papíru, slovy Jiřího Dienstbiera „maximálně morálním závazkem“, který se nemusí plnit. Došlo i na nehorázné lži o okrajové roli liberálů v kampani, veřejné přísliby Paroubka v zápětí brané zpět.

Kdo volí současnou ČSSD, volí neúctu k právu!

Podstata kauzy

Na jednání v Lidovém domě v březnu 2008 se dohodli Paroubek, Tvrdík, Dienstbier a zástupce liberálů, že ČSSD má zájem na širší podpoře pro svého senátního kandidáta pro Kladensko (postupně ji daly SZ, SOS a LiRA). ČSSD přispěje na kampaň a liberálové kampaň zajistí a v případě úspěchu budou zajišťovat placené zázemí senátora (služby asistentů, konzultantů a kancelář = 77tisíc/měsíčně), ČSSD bude brát státní příspěvek 900tisíc/ročně.
Ústní dohoda byla písemně stvrzena 14.3.2008 v bytě Jiřího Dienstbiera.

Po měsících náročné kampaně přišel úspěch, který si Jiří Dienstbier „ukradl“ pro sebe a ČSSD. Asistenské služby zadal JD zaměstnacům ČSSD a příspěvek na kancelář (cca 27tisíc/měsíčně) jde neoprávněně ČSSD.

Liberálům po několika pokusech řešit tento podraz smírně nezbylo než použít cestu práva. Trestní oznámení pro podezření z podvodu bylo státním zastupitelstvím zamítnuto chybným způsobem. Je záhadou zda to bylo na politickou objednávku či šlo jen o šlendrián.

Další právní kroky následovaly. Liberálové zaslali 25.5.2009 odstoupení do smlouvy a po jejím převzetí 26.5.2009, připravili žalobu, kterou v úterý 2.6.2009 podají.

Sexymozek Paroubek v akci
od: Paroubek Jiří
datum: 30 Březen 2009, 13:27
------------------------------------------------

Vážený pane předsedo,
nachal jsem prověřit záležitost Vašich požadavků na finační kompenzaci spoluúčasti na volební kampani senátora Jiřího Dienstbiera a dospěli jsme k závěru, že Vaše požadavky nejsou důvodné. Váš dopis pochopitelně dám na vědomí členům politického grémia ČSSD.

S pozdravem
Jiří Paroubek

Od: Pavel Weiss
Předmět: Vyzva predsedovi CSSD
Datum: 24.3.2009 01:25:43
----------------------------------------

Vážený pane předsedo, obracím se na Vás s výzvou k řešení závazků senátora ČSSD Jiřího Dienstbiera vůči naší politické straně. Liberálové.CZ jsou poškozeni nedodržením smlouvy tímto senátorem ČSSD. Očekáváme, že se vedení sociální demokracie k celé záležitosti postaví čelem a navrhne řešení vzniklé situace.
S pozdravem,
Pavel Weiss, předseda Liberálů.CZ

 

Přílohy

fotogalerie senátní kampaně JD http://xjd.rajce.idnes.cz/

26.2.09, Trestní oznámení na Jiřího Dienstbiera, a stanovisko ČSSD
http://www.liberalove.cz/archiv.php?co=1235618590

26.2.09, ČRo, Stalo se dnes - kauza Liberálové.cz vs. Dienstbier
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/audio/_audio/00873122.mp3
28.2.09, Právo, Liberálové.cz ve sporu s Dienstbierem o peníze za kampaň
http://www.liberalove.cz/archiv.php?co=1235848145

2.3.09, email syna senátora Dienstbiera (JD ml.)
http://www.liberalove.cz/archiv.php?co=1235960758

Autor: Milan Hamerský | pondělí 1.6.2009 15:52 | karma článku: 25,65 | přečteno: 3147x