G.Watson: Klaus by měl Lisabonskou smlouvu podepsat krví

Co tento tvrdý výrok předsedy třetí nejsilnější frakce v Evropském parlamentu, ALDE –Aliance liberálů a demokratů znamená? Je to prosté, včera jsem to ve studiu Čro6 (bude vysíláné v neděli 18:10) vysvětloval J.Bobošíkové.


Šéf liberálů v europarlamentu Graham Watson uvedl v reakci na schválení Lisabonské smlouvy senátory přesně: „Václav Klaus by měl nyní text podepsat krví - a před červnovým summitem EU. Nyní potřebujeme jasnost, nikoli další zmatení". Proč tak osté vyhlášení?

Václav Klaus poučoval europoslance o nedemokratičnosti a zbytečnosti jejich instituce (to z Česka zná ombudsman, Senát, různé soudní instance … a další „nevolení“), za vrchol a základ demokracie označil národní parlamenty.

No a národní parlament v České republice schválil ústavní většinou v obou komorách Lisabonskou smlouvu. Klaus je liberály chytán za slovo. Když nejdemokratičtější orgán reprezentující ČR rozhodl, konejte! Jinak se jen ukáže účelovost a zmatečnost vašich výroků a snížení již tak malého kreditu, který ještě u české i zahraniční veřejnosti máte.

Klaus si naběhl, tento nadčlověk a nadprezident nezná porážek. Zvláště od nehodných soupeřů. Možná, snad, že by .. NE-výhra? Její přiznání by byl malý krok pro Evropu, ale velký krok pro VK.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Hamerský | pátek 22.5.2009 8:16 | karma článku: 13,31 | přečteno: 1165x