Čiň Klausovi dobře, Paroubkem se ti odvděčí

Pád druhé Topolánkovy vlády přišel jako blesk z čistého nebe a pravděpodobně zaskočil i některé úspěšné poslance ze 101 bombardovací perutě. Topolánkovu vládní suitu, léta podporující destruktivní politiku Klausismu, není třeba litovat. Inženýra Václava Klause staršího máme na postu prezidenta díky hlasům všech stran ve sněmovně.   

x

O tom, že Václav Klaus dlouhodobě škodí zájmům občanů ČR nemůže být pochyb. To Topolánek a spol. nevěděli, že pro uspokojení svého ega bude schopen poškozovat prestiž naší země v zahraničí? Nevěděli, že je připraven porušovat zákony? Např. soud jej odsoudil, aby jmenoval soudního čekatele Petra Langera soudcem. Pan Klaus je však nad zákonem, takže rozhodnutí soudu nerespektuje. Slyšeli jste někdy distanci Topolánka od nesmyslného Klausismu-Zahradilismu? Naopak, k nedávné exhibici Klause před poslanci Evropského parlamentu uvedl, že by ji plně podepsal.

Topolánek končí dříve než sám chtěl, teď pro něj bude mnohem obtížnější přeskočit z horké židle premiéra na klidnou trafiku eurokomisaře. Ekonomické skupiny napojené na současné vedení ODS budou hájit současné mocenské rozložení co to půjde. Naplánované privatizace nabízí miliardové příležitosti, dělit se se skupinami ČSSD se jim nebude příliš chtít. Tahanice o vládu budou velmi tvrdé. 

Topolánek tahá za kratší konec v souboji s aktuálními spojenci Paroubkem a Klausem. Nemůže vyhrát, nemůže uhrát remízu, ale musí hrát až do hořkého konce. Nelitujme ho, již patří minulosti a odchází do říše stínů.   

Autor: Milan Hamerský | pátek 27.3.2009 8:11 | karma článku: 14,82 | přečteno: 1587x