Šmejdi aneb pokračování

    Po mém článku se rozpoutala velmi živá diskuze, až jsem se divila, na jaká všemožná témata:-) Za všechny příspěvky děkuji, každý máme nějaké zkušenosti a nějaké názory a všech si cením. Jeden pán mně připomněl situaci s jinou, leč velmi příbuznou formou prodeje, a sice „telefonické výhry“. Vzhledem k tomu, že jde o historku veselou a ráda bych společensky závažné téma trochu odlehčila, dovolte mi podělit se:-)  

Můj manžel je velice slušně vychovaný muž. Když mu tedy jednoho dne zavolal příjemný ženský hlas a informoval ho o výhře, zdál se mu tento fakt sice podivný, neb žádnou hru právě nehrál:-), leč nebyl schopen onu dámu poslat dostatečně výmluvně tam, kam by dámy neměly s ohledem na vlastní bezpečnost chodívat samotné. Paní konstatovala cosi v tom smyslu, že výhra bude předána konkrétního dne u nás doma. Manžel byl natolik konsternován její drzostí, že jí to nevyvracel a poté, co zavěsil telefon a vyjevil mi, jaké štěstí nás potkalo, jsme se oba od srdce zasmáli.

Následně přišel e-mail tohoto znění (informace, které by mohly vést k identifikaci oné dámy a firmy jsem záměrně odstranila):

OFICIÁLNÍ POTVRZENÍ PRÉMIE

Vážená paní, vážený pane,

Jak už jsme Vás telefonicky informovali, byl(-a) jste vybrán(-a) v naší anketě a získáváte ZDARMA prémii „Zdravý spánek“. Předání této prémie se uskuteční ve Vaší domácnosti:

dne 29.1.2013 v 16:00 hod.

Jedná se o dvoudílnou sadu lůžkovin a odborné poradenství „O zdravém spánku“. Tato přikrývka a polštář splňuje ty nejvyšší nároky na užívání. Vzhledem k technologii zpracování v rámci našeho vlastního výrobního programu je tato sada lůžkovin velmi příjemná na dotyk, je schopná účinně regulovat správnou teplotu těla během spánku a je hypoalergenní.

Jedinou podmínkou pro předání kompletní výše popsané prémie „Zdravý spánek“ je účast (máte na vybranou).
Buď celkem 6 osob ve věku 25 – 75ti let, a to včetně Vás, ideálně manželské (partnerské) páry.
A nebo dva manželské (partnerské) páry ve věku 25 – 75ti let, a to včetně Vás.

Jako poděkování za účast na této akci obdrží každý pozvaný host od odborného poradce naší firmy malý dárek.
Vaše prémie a dárky pro Vaše přátele jsou samozřejmě ZDARMA!

Velice se těšíme na naše společné setkání!

Zúčastněte se naší soutěže -

Večeře s fotbalovou legendou Antonínem P... v oblíbené restauraci vašeho města.

Termín soutěže 1. 1. - 31. 3. 2013.
Podmínky soutěže: Do slosování bude zařazen každý muž z partnerské či manželské dvojice, který se zúčastní našeho odborného poradenství o Zdravém spánku pro 4 - 6 osob. Losování proběhne 2. 4. 2013 v sídle společnosti … a.s. za účasti majitele společnosti …........., výherce bude zveřejněn na www....cz
Zákaznický servis, …..... a.s.

Manžel v dobré víře, že mě pobaví, mně e-mail přeposlal a já jsem poté, co se mi podařilo utišit můj záchvat smíchu, nelenila a poslala mu tuto odpověď:

Vážený pane Halamíčku,

pokud spolu s dalšími 4 - 6 osobami ve věku 25-75 let, lhostejno, zda jednotlivci či manželskými páry, překročíte dne 29.1.2013 v 16.00 práh našeho domu, budete vy i všechny ostatní shánčlivé veverky z Doby ledové neprodleně odchycen do dvojdílných nemocných lůžkovin, těmito přidušen, omotán a zneškodněn, aby vám z nedostatku jiného zaměstnání již nikdy nepřišlo na mysl nechat se podloudně manipulovat ze strany zoufalých, prodejechtivých a po vašich penězích i čase lačnících telefonistek, jejichž cílem je zcela vás znemožnit v očích osob, které vás do té doby považovaly za svého přítele. Nebude-li toto opatření shledáno dostatečným a vy budete stále vykazovat známky absence zdravého rozumu, bude následovat váš odchyt do zdravotně nezávadné a hypoalergenní svěrací kazajky a odeslání do příslušného zařízení, kde vás již bude s otevřenou náručí osobně očekávat docent Chocholoušek, který vám odborně poradí a zreguluje vás jak během spánku, tak i během bdění.

S pozdravem,

Vaše oficiálně potvrzená prémiová žena, příjemná na dotyk, avšak alergická na podobné prodejní metody:-)

Můj jindy hyperkorektní manžel překvapil.

Přeposlal můj e-mail oné dámě... Musím zaklepat. Od té doby máme klid:-) A tak si říkám, že kolikrát stačí, když si člověk uchová kapku nadhledu:-) Když nebere všechno vážně. Hlavně sebe sama:-)

Veselý den, přátelé!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Halamíčková | pondělí 7.10.2013 6:30 | karma článku: 31,17 | přečteno: 3096x