Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Spaste duše (Remake)

Hodně jsem váhal. Matlat se v tom dál? … Ony ty nastavované kaše většinou bývají horší, než „pilotní“ díly. (Známe dokonale z thrillerů). Přijde mi ale, že toto téma je dobré ventilovat a ohýbat. Možná stejně často ne-li daleko spíš, než naše občasné notebookové komentáře vnitropolitické situace.

Přišel mi mejl: Srdečně zdravím, a hned Vám musím vyprat kožich. Prokazujete nám "teplým" službu mírně medvědí - jak jste přišel na to, že teplí jsou, nechtějí li být nekošerní vůči svým partnerům, odsouzeni bezdětnosti? Znám nemálo leseb, které děti mají (namátkou moje partnerka) - a těch cest jak přijít k děcku od těch nejpřírodnějších k těm docela hi-tech je tolik, že nemá cenu, abych se s nimi vypočítávala. Co je na tom nekošer? Pokud vím, tak i „ortodoxní“, pokud jsou neplodní, hledají pomoc na reprodukčních klinikách! A aby ne. Je to zcela legitimní a furt je po šoa co dohánět! V tom se křesťanští ultras od židovských liší  - ti křesťanští asistovanou reprodukci odmítají a nesou svůj kříž , ti druzí ví, že mít rodinu je micva, a tak problém řeší..

------------------oo

K., (nechci být familiérní, takže bez predikátu)

Pojďme si malinko povídat.  Určitě se nám nepodaří „pojmenovat“ všechno, to by chtělo pohovor tváří v tvář, takhle můžeme klopýtat o vzájemné slovníky a tím pádem klást váhu na slůvka, místo abychom si rozuměli i po obsahové stránce.

Především,   blog „Spaste duše“ reagoval zejména na pitomost a bubnování paní Šojbrové. Neb mi přijde stupidní, že mohou-li neregistrovaní, proč by nemohli i registrovaní. Aby to ale nevyznělo jen jako blog pro blog (to já nerad, takových nás tu je…), snažil jsem se probrat minci ze všech možných úhlů a domnívám se, že bylo potřeba maličko naťuknout i tu homosexuální stranu.

Nikomu neupírám touhu po dítěti. Ale touha není úplně vždycky legitimní (rozuměj – ospravedlňující). V Zahrádce u jabloně jsme pro změnu toužili po nesmrtelnosti, a jak to dopadlo?  Sice krásně, ale občas to drhne. Přitom stačilo málo – respekt a tolerance.

Odtud pak platí, že kdo respektuje potřeby dítěte v ústavu a nechce tolerovat, jak málo jsme mu tam schopni poskytnout, měl by mít možnost ho milovat a pomoci mu, bez ohledu na barvu pohlaví. Nicméně  cítím určitý  rozdíl mezi  naplněním téhle touhy a „splněním si touhy“ – ať už  osvojením  anebo  „výrobou“ vlastního potomka v sobě či v partnerce (u leseb), potažmo  v kámošce, bývalé ženě či „ dobrovolné nosičce“ (u gayů) -  dokud jedinec naplno. A i o tom byl ten blog. Teprve potom jsem si dovolil položit otázku, jak moc je ta touha po dítěti legitimní. (A předesílám, sám to nevím!)

Velice se omlouvám, ale srovnání  neplodnost/ homosexualita mi taky pokulhává. I kdyby to byl nakrásně taky dárek – je  neplodnost do jisté míry NEMOC. Zdravý organismus plodný je. Proč na nás přicházejí nemoci, včetně tělesných postižení u „nevinných“ novorozenců – lze řešit jindy.  V okamžiku, kdy ale dáme neplodnost na rovinu s homosexualitou, připouštíme, že homosexualita je taky nemoc.  Pak by bylo dobré ji léčit.

Jestli se nám časem podaří šroubovat se s úspěchem v DNA-šroubovici, a každý, kdo pod tlakem okolí,  anebo právě pro ten smutek po miminu zatouží změnit svoji orientaci – a ono to tou dobou dejme tomu už udělat půjde, takže mu vyhovíme, protože si to zaplatí -  nastane možná chvíle, kdy bude asi zapotřebí dívat se na „nemoc“ homosexuality jinak než dneska.  Ale pořád o tom, zda je to „nemoc“ anebo „dárek“ bude rozhodovat ten dotyčný jedinec.  Ne paní Šojbrová anebo (nedej peklo) další týpci.

Pokud se nepletu, takto se dnešní chirurgie (tedy věda)  snaží pomáhat transsexuálům. Ale prozatím je to jen kosmetická úprava jejich futrálu na duši - a bez  zajištění schopnosti rodit a plodit! Ale snad to jejich duševnímu zdraví pomáhá.  (BTW:   Docela by mne zajímalo, jak  je tomu s možností  osvojení u nich ?? – To by taky leccos signalizovalo. Totiž vytoužený, krapet latentně homofobní, „normální“ glajchšalt většiny.)

Nicméně, až budeme schopni opravovat Přírodu  – možná se stane „nemocí“  jak neplodnost, tak i homosexualita i transsexualita. Prostě se bude míň řezat a víc laserovat, chemizovat, klonovat a opravovat. Pořád to ale budou OPRAVY!!  - My, náboženští fanatici, prostě tak nějak věříme, že  Velkej Šéf zatraceně ví, co dělá.  A  také z tohoto  pohledu ten bloček vzniknul.  Co to „opravování“ v oné době šroubovic  nadělá, uvidíme . Prozatím si v naší bezbřehé malosti dovolujeme nedoporučit těhotenství i docela normálním (žel dědičně zatíženým) hetero-párům a i ony jsou vystaveny nutnosti, nějak to zpracovat. Nějak svou „touhu po dítěti“ řešit.

Že to přesto nakrásně nemoci nejsou a že tedy určité dispozice (anebo indispozice) jsou bytostem prostě dány –  buď Přírodou anebo Nebesy, se domnívám (možná ortodoxně a hloupě) na základě bible. Až za to dostávám mejly, které netřeba komentovat – na rozdíl od Vašeho, který je laskavý, neupaluje, jen klade otázky.

Obě varinaty – tedy homosexualita i neplodnost -  jsou v bibli hojně pojednávány. Zdá se tedy, jakoby s tim BigBoss  tak nějak počítal, když už to tam zmiňuje.  A neuvěřitelně zajímavý je i obraz z talmudu, který „zná“ čtyři typy bytostí mrtvých už zaživa: chudý, malomocný, slepý a bezdětný…  Tam už si ani s DNA nevypomůžeme.

JASNĚ (správná námitka) – bibli sepsali jen lidi a reagovali na to, co bylo okolo nich.  Připustím-li ovšem  tento druh  argumentace, pak nutno od protistrany očekávat, že  naopak přijme právě pro tu „lidskou tradici“ i dosavadní biblickou TRADICI. A ta  prozatím  (a už hezkej pár pátků) zní :  Homosexualita je sexuální orientace – možná důsledek čehosi -  ale je to prozatím NE-NEMOC, zatímco neplodnost je rovněž možná důsledek čehosi, ale prozatím je to NE-ZDRAVí.

A teď už se dostáváme v obou případech (neplodnost i homosexualita) k tomu krásnému,  co jste napsala.  POHNUTKA. Kdo v tom, co se mu přihodilo, dokáže vidět anebo najít svoje naplnění (netvrdím, že je to snadné), žádný „kříž“ nenese. Kdo to jako „dárek“ nepociťuje, ať ten „kříž“, safra, nenese a kouká makat!!  – Sladkej požehnanej totiž miluje akci. Snahu, kreativitu, hi-tech pokusy. (On ovšem zatraceně dobře ví nejen , co dělá, ale i jak to dopadne.)  A protože moc dobře ví, jak „kreativní“ umíme být, sežrat jablko a pak najít tisíce berliček na svědomí : „Já ne, já ne, to Ty, to Ty!“,  dal nám určitá vodítka.  Ta lze odmítnout či respektovat.  Kdo se sám se sebou smíří, a „nese svůj kříž jako svérázný dárek“ – je možná taky naplněnej.  Kdokoli ale poslechne úřad, Šojbrovou anebo svého pastyříka, a nese svůj kříž jako KŘÍŽ a ke všemu nedobrovolně, hřeší proti Nebesům.

Čili abychom si rozuměli.  Nikdy bych si nedovolil  doporučovat anebo „nařizovat“ homosexuálům, aby se smířili s tím, že MUSÍ být povinně bezdětní. Přál bych jim jen, aby se smířili sami se sebou. Aby si sami spočítali, je-li jejich přirozenost darem anebo kletbou. A pak začali jednat. Ovšem vždy a za všech okolností podle oněch „limitů“, které nám BigBoss  nabízí.

A proto tam zazněl i ten motiv košernosti, o který možná bezděky klopýtáme. Neseme totiž odpovědnost širší, než jen za svoje touhy. Proto se ten proslulý rajčatový stromek jmenoval „Strom poznání nejen dobrého“. Tu odpovědnost ale neunesem, jestliže nebudeme košerní stejně tak k sobě, jako k Nebesům a taky k partnerovi. Ještě lépe řečeno : k sobě, nebesům a partnerovi jako celku. Tahle neúprosná košernost pomáhá zřetelně pojmenovat pohnutky. Protože opuštěnejch koťat je u nás na sídlišti po vánocích taky vždycky nějak moc.

Inkriminovaný „pilotní“ blog: http://haidler.blog.idnes.cz/c/124341/Spaste-duse-pred-teplyma.html

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Achab Haidler | sobota 20.2.2010 10:50 | karma článku: 12,05 | přečteno: 1006x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

Vážený pane purkmistře a páni konšelé města Děčína. Zbývá ještě týden do uzávěrky výběrového řízení na vpravdě velice lákavou trafiku, jejímiž jste podle svého pošetilého názoru „majiteli“ nikoli správci.

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,62 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

Tak už je to, přátelé docela jasné. O „Vrbák“ přijdeme. Všechny signály z majetkové i sportovní komise na městě Ústí nad Labem to potvrzují. Včetně různých prořeknutí té paní, co je sice Nechybová, ale není primátorka

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

Jak víno průzračný, jak víno potřebný a jak víno opojný. Test odpovědnosti za mandát a test legitimity mandátu...

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38 | Přečteno: 580x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

Ve velikém vesmíru je jedno docela maličké Město bílých límečků. Řízené dlouhá léta Modrými a Pomerančem. Jinak se to v něm koalí všechno úplně stejně, jako všude na světě. Nic nového pod sluncem.

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk,

24.2.2016 v 23:54 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Příjezd, kytice první dámě a hned do úřadu. Pavlova návštěva má přísnější opatření

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  11:23

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49,  aktualizováno  11:21

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

Radostné ohňostroje i slzy. Raísího smrt vyvolala v Íránu smíšené pocity

21. května 2024  11:19

Smrt íránského prezidenta Ebráhíma Raísího vyvolala mezi obyvateli blízkovýchodní země smíšené...

Asadova manželka má leukémii. Dřív se léčila z rakoviny prsu

21. května 2024  11:08

Syrská první dáma Asma Asadová má leukémii. V úterý to uvedla kancelář syrského prezidenta Bašára...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy