Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pijo-nýři a pionýři

Já vím na co myslíte. Taky mne to napadlo. Nic neslibuji, ale třeba  se dostaneme i k těm …

Voloďka seděl a míchal čaj. Takovejch  nezvyklejch pohybů, mističek a serepetiček. Ale už jsem se mu tolik nesmál. Včera mi totiž s maličko potutelným úsměvem namíchal cosi - nějaká Dračí sluj,  Zelená královna či co to bylo  – z čeho jsem za chvilku dostal  svrběníčko jako po dobrým špeku. Nejspíš asi ten kus člověka ty své čajíky fakt umí. A při tom „čajení“  jen tak na půl koutku utrousil: „No já zamlada se skinama taky kopal do žlutejch a do topinek…“

„A teď?“, zajímá mne.

„Jak říkám, zamlada…“, a přelil čaj z jedný misky do druhý.

Obrovskej udělanej a vyklidněnej kus člověka, na pidistolečku před sebou bílej porcelán podle mýho soudu (teda vlastně až do tý včerejší  Dračí královny) nádobí totálně přebytečné, vždyť stačí zalejt a basta, a ono to taky kopalo do lidí? Nepředstavitelné !! Ale  přeci by mi nekecal…  Zamlada, zamlada… On ten Foglar asi nebyl blbej. Zamlada potřebuje každej někam patřit. A sám si  už dost dobře nevzpomínám, komu jsem nadržoval víc, jestli Šípákům anebo Bratrstvu. Beztak to byli všechno pionýři.

Tenhle obraz  - Voloďu a Foglara - mívám před očima vždycky, když se neonky chystají někudy pochodovat. Ona  totiž valná většina těchle pěšáčků (náš táta říká pimpslíků) je většinou taky právě ve fázi „zamlada“. S vypětím všech sil se snaží zamaskovat svoje beďáry a možná i další bolístky tvrďáckým Kameraden-Blickem a kdovíproč si krabatí svá pionýrská čílka starostmi o osud svých rasově méněcenných nicméně prozatím stále ještě tolerovaných islámských spolubratří.  No vyznej se v tom! Navíc  přes ty jejich kukly toho mnoho poznat není.

Ale jako všem pionýrům i neonkám  stačí šáteček, písnička a průkaz. Možná i nějaký ten odznáček. Nebyli jsme jiní. Že jsou pionýři vlastně ještě děti? No a? . Díky panu Fritzlovi a kuřimským kauzám vám nechci servírovat ty pedofilní obrázky, kde  uslinatý diktátor pozvedá pionýra či pionýrku a tlačí jim jazyk do ucha. Na mundůru nezáleží. Vždycky stejné svinstvo.  Pionýrek je štastný, neb je vyznamenaný. Je konečně vidět!!

Každá  i skautská – družina má taky svá tajemství a žargon.

Přijde mi maličko nefér, proč zrovna neonový pionýr má být v době volného trhu a soutěže upřednostňován. Všichni ostatní, když pochodují anebo skandují, mívají jenom velice mizivou pozornost médií a těžké jízdy. Neonkám se tohoto luxusu dostává. To pak jeden netuší, kdo je větší Fritzl – tedy slizoň, jestli strejda Vandas  nebo strejda Stát. To my, když skautovali, mívali vždycky jen  družinového, oddíl pak svého  rovera a celý lokální klan svého náčelníka. Tři dospělí jedinci. A ne armáda dělající z –  jak jen to říct slušně – z komára velblouda!!

Mrkněte se na hooligans. V mnohém hodně podobní neonovým pionýrům. Ale těm jde především o tu melu – o riot. Těžkým oděncům pak -  o záchranu beztak dost poničených vagónů. Ale takovýho sr*ní se s nima nenadělá. Další úchylnost (daleko horší  než Fritzlovská) je skutečnost, kdy těžce oděný kompars jedné pionýrské skupiny nekošerně zmastí alespoň pionýry Bratrstva,  když už musí chráit ty neonové. Protože i těžce odění  jsou jen odrostlejší pionýři nadupaní v posilce s intenzivní  potřebou „si taky konečně bouchnout“.  On totiž  dav docela elektrizuje!! Z toho by jeden blil a jen to kolotoč vendety roztáčí do spirály. Když na to nemáš, brachu, neoblíkej se těžce.  Vodní dělo bude  asi lepší. Tyhle situace je potřeba ustát především psychicky!!

Dokonce i ve chvíli, kdy se pionýr stane pijo-nýrem se andělé  jen znuděně lechtají křídly v podpaždí. On totiž naprosto každej člověk, dokud nezjistí, o čem ten život je a jak je krátkej, měřívá svou existenci vždycinky metrama piv a hloukou kocoviny. Pravda u jednoho popelníku se řeší jemné předivo pseudo-intelektualismu, u jinejch prostě to, jak hustej je Baník, támhle zas, do který Milady by se dalo vlízt anebo i ten nešťasný “ rádoby“ Nic než národ.  To ještě nemusí být patologické.  Jak se taky chceš  mezi „svejma“  pijo-nýrama prosadit? Přiznej se  smečce, že si ještě hraješ s medvídkem, když všichni mačovsky tvrdí, že už si hrajou s pinďou. A že na tom stojí vesmír! Dokonce ještě u těch popelníků při upocených dupárnách s kérkou svérázné provenience  ten „rádoby“ Nic-než národ neškodí.

Jasně, že člověka zamrazí mejly o tom, že židovský hřbitovy, kterejm se věnuju, jsou pořád nějak poloprázdný a že Dolfa udělal chybu, že na nás zapomněl, anebo výkřik vymatlané tučnice, že by „tý cikánský štětce poslala k vánocům charitativně cyklon B“… To už není tak docela pionýrské. Ale, to máte jako s konopím. Nikdo z nás nedovede přesně určit hranici, kdy se pionýrské „rádoby“ promění  závislost.  Ale i na to je lék. A jasný. Zřetelný lakmus. Jenom je potřeba otevřít komiks, který ušetří nejen hektolitry benzinu za provoz státního  vrtulníku, ale i nebezpečí, že se k přírodě a selskýmu rozumu začnou hlásit i lovci politických bodů.  Tóra učí venkoncem jasně. „Památka spravedlivých  ta je pro všechny požehnáním, ale zlovolníka  vůbec nevzpomínejte.“  To je, s dovolením,  česky!  Ale kdybych to měl přeložit: „Pionýři, takových jako vy tu už bylo...  To se máme poprdět zrovinka z vás?  Třeba časem začnete „čajovat“ stejně zručně jako Voloďka. Tak se tu projděte a hlavně neotravujte.“ Přiměřený zájem (resp. nezájem) všechny pionýry i pijo-nýry spolehlivě vyselektuje. Někdo ke skautům, jinej k čaji.

A ti, kterejm blud z hospody kontaminuje člověčinu, protože konopí už nesačí?  To už jsou pionýři s tvrdým Y. Bez debat.  Ale furt tu je ta vzpomínka, když jsme skautovali. Na obyčejnej pochod  stačili tři dospělí jedinci. Klidně i lehce odění. Jeden  by to vyfotil, druhý nahrál a třetí natočil.  Každej pochod jednou skončí. Pionýři by se vrátili do Stínadel, pijo-nýři k pití a pyjo-nýři by si sedli. A natvrdo.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Achab Haidler | středa 10.2.2010 16:41 | karma článku: 13,32 | přečteno: 1168x
  • Další články autora

Jaroslav Achab Haidler

Trafikantův dotaz

Vážený pane purkmistře a páni konšelé města Děčína. Zbývá ještě týden do uzávěrky výběrového řízení na vpravdě velice lákavou trafiku, jejímiž jste podle svého pošetilého názoru „majiteli“ nikoli správci.

22.5.2019 v 15:12 | Karma: 25,62 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Politika

Jaroslav Achab Haidler

Alexandrijská Sluneta

Tak už je to, přátelé docela jasné. O „Vrbák“ přijdeme. Všechny signály z majetkové i sportovní komise na městě Ústí nad Labem to potvrzují. Včetně různých prořeknutí té paní, co je sice Nechybová, ale není primátorka

28.2.2017 v 12:02 | Karma: 12,93 | Přečteno: 539x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Test jak víno

Jak víno průzračný, jak víno potřebný a jak víno opojný. Test odpovědnosti za mandát a test legitimity mandátu...

12.5.2016 v 22:14 | Karma: 14,38 | Přečteno: 580x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Achab Haidler

Zrady zvon

Ve velikém vesmíru je jedno docela maličké Město bílých límečků. Řízené dlouhá léta Modrými a Pomerančem. Jinak se to v něm koalí všechno úplně stejně, jako všude na světě. Nic nového pod sluncem.

11.5.2016 v 1:49 | Karma: 22,26 | Přečteno: 981x | Diskuse| Ústí nad Labem

Jaroslav Achab Haidler

Legrační nebo nebezpečný ?

Zhruba osmačtyřicet hodin poté, co ODSka volí a politicky korektně také gratuluje a tleská komunistickému mini-pohlavárovi, kterého sama navrhla , se Radim Holeček ozývá do tisku a vlastně hlavně pro tisk,

24.2.2016 v 23:54 | Karma: 17,38 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Poslanci znovu řeší možné odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:15

Přímý přenos Poslanci rozhodují o možnosti odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění, což vrátil Senát....

Distributor smrtícího alkoholu z metanolové kauzy byl podmínečně propuštěn

21. května 2024  16:36,  aktualizováno  17:05

Jiří Vacula, který v roce 2012 distribuoval otrávený metanol, byl podmíněně propuštěn na svobodu. S...

Lékaři stárnou, mladých je málo. Problém bude v diabetologii, varují odborníci

21. května 2024  16:57

Čeští lékaři stárnou. Už dnes je situace kritická u pediatrů, podle odborníků ale čekají krušné...

Británie odškodní desetitisíce pacientů s kontaminovanou krví, zaplatí miliardy

21. května 2024  16:18

Britská vláda vyplatí další odškodné desítkám tisíc lidí, kteří se kvůli kontaminované krvi v...

  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1689x
Poznáme se asi hlavně podle toho, co za náma zůstane. Moji koně : divadlo, překlad, jidiškajt, hebrejština a krásný židovský hřbitovy