Media a jejich zvrácenost

Nejen politici se podepisují na tom, jak to u nás v republice vypadá i když jejich míra zavinění bude rozhodující, protože oni disponují výkonnou mocí. Nezanedbatelný podíl na situaci a náladě nesou rozhodně media.

Všechna media někomu patří a jsou tedy tím pádem tendenční – tedy někoho podporují a jeho odpůrcům jsou po krku. Záleží jen na míře a formě.

Všechna media jsou živými organismy a každý živý organizmus potřebuje jíst, či žrát. Svou potravu si musí buď sebrat, ulovit, nebo koupit. A musí mít za co.

Pro všechna media je nejdůležitější jejich sledovanost, která jim vydělává.

Lidé jsou podivní v tom, že je velice zajímají skandály, katastrofy, klepy a nebo zázraky.

Proto v mediích je k mání tak málo pozitivních informací a klidných zpráv, které nepřinášejí převratnosti. Naopak se často neštítí přístupu, který hraničí s hyenismem.

Úroveň člověka se pozná i podle toho, jestli se zajímá o bulvár, či jestli si jej dokonce kupuje.

Media umí nejlépe ze všech udělat z komára velblouda, například tak, že nafotí, popíšou, či natočí demonstraci několika desítek pitomců jako masovou záležitost, nebo informace překrucují, či nafukují. Bulvární media ani nerespektují soukromí a  „informace“  takového typu lidé určité úrovně hltají, čímž se ocitají na stejné, ne-li nižší úrovni.

Mediím (nebo tedy rozhodně většině z nich) nejde o to, aby byl klid a aby bylo dobře. Jde jim jen o jedno – jako politikům. O byznys.

Senzace = byznys.

Autor: Petr Hahn | neděle 23.12.2012 16:41 | karma článku: 29,41 | přečteno: 1450x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30