Kdo je vlastně přítel?

Doba zdegradovala význam slova přítel do formy velice podivné, takže toto slovo jaksi nemám rád. Posuďte sami:

Partneři ve vztahu dnes toho druhého druhého představují jako přítele, či přítelkyni.
Nepřijde Vám to ujeté spát se svým přítelem? Já bych nikdy svou babu jako přítelkyni neviděl, protože pokud se s někým přátelím, tak si moc nedovedu představit společné intimní chvilky...
Druhý případ devalvace slova přítel je na facebooku. Máme v přátelích i lidi, které skutečné přátele nemůžeme považovat, protože jsme jim jen vyhověli v žádosti o internetové přátelství proto, že nás o něj požádali na základě nějaké názorové shody, či sympatie a bylo nám blbé odmítnout, abychom neurazili. Není to tak pochopitelně ve všech případech (za některé tyto přátele jsme skutečně rádi), ale i takoví jsou a tak je občas třídíme a mažeme. Jako v životě.
Dřív bylo slovo "přítel" pojem. Přítel byl ten nejbližší a nejdůležitější člověk mimo rodinu, ale nadužíváním tohoto pojmu nevhodným způsobem bylo toto slovo (aspoň v mých očích) zdegradováno
Prostě se ze slova "přítel" stalo postupem doby do jisté míry klišé, takže pro mne jsou kamarádi důležitější, než přátelé a pořadí se změnilo na rodina-kamarádi-přátelé-známí.
Jsou tu vánoce a tak přeji všem kromě komunistů a asociálů hezký čas v kruhu rodiny, radost dětí, klid a pohodu, drobné radosti, odolný žlučník a neúčast hasičů ve službě u Vás doma.
Tak se mějte hezky a užijte si tento čas, jak se Vám líbí.
My solitéři jej musíme každoročně jen přežít.
Tak šťastný a veselý a dobrou chuť.
Azbest

P.S.: Omlouvám se za to, že jsem napsal v úvodu slova?"Doba zdegradovala...". Kdepak doba, to je alibismus. To lidi. Napsal bych my lidi, ale já v tom skutečně nejedu, tak sem první osoba nepatří. Takže Vy lidi a nebo případně - oni.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hahn | úterý 24.12.2013 16:02 | karma článku: 17,14 | přečteno: 952x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30