Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak jsme to nevzdali.

Jak se tak blížilo první kolo feederové ligy, měl jsem čím dál častěji svíravé pocity a vůbec se cítil stísněně. Celou zimu jsme s Technikem řešili, jestli novou sezonu vůbec jako závodníci podstoupíme a to z několika důvodů:  

1)Syndrom závodnického vyhoření – není se celkem už co učit, nedá se čekat žádné převratné překvapení, co se vod týče, podivná společenská situace, atd.

2)Deziluze po předešlých sezónách – když budu mluvit za sebe, tak loňská sezona byla pro mne naprosto strašlivá.Nasbíral jsem tolik nul, že jich bylo asi víc, než v součtu od začátku mého závodění a např. za všech osm závodů 1. ligy, jsem chytil dohromady 5 (slovy pět) ryb.Přesto jsme měli ještě před posledním kolem šanci na bednu, ale významně jsem se podílel na jejím odchodu dalšími dvěma nulami.Děs a hrůza.3)Ztráta motivace – pohárů je doma dost a dost, na významné pohárové mety se ale nějak už víc, než dva roky nedaří dosáhnout.

Diagnostikoval jsem u sebe značný nezájem o závody, ale i o feeder, jako rybolovnou techniku.Na jaře jsem začal jezdit sice na ryby, ale feederové pruty se na vzduch vůbec nepodívaly a zůstaly ve futrálu tak, jak jsem je tam v Počáplech znechuceně nastrkal.4)Finanční situace – od podzimu bylo silně cítit, jak se snižuje kupní síla lidu a projevilo se to jednoznačně na tržbách. Člověk ale musí ve stejné výši platit zaměstnance, nájmy, pojistky, daně, odvody a další poplatky, takže s překvapením zjišťuje, že milionářskou daň zřejmě platit jako jedinou platit nebude muset.Vzhledem k tomu, že najezdím za rok ze všech závodníků asi nejvíc km (letos na ligu určitě), protože mně se nestane nikdy, abych nenajel aspoň 400km, stává se závodění o to nákladnějším a ostatní věci, jako je krmení, živá, atd., jsou podružné.5)Další očekávané utahování pravidel a komplikovanost jejich dodržování.To se ostatně děje každým rokem, že se jedna tlupa mantinelů snaží přesvědčit druhou tlupu mantinelů, že jejich pravidla jsou lepší.Nejsou-tak ať si každý může vybrat. Už mne unavuje se dohadovat o něčem, co si vzájemně nikdy nevysvětlíme a konkrétně mne každý další náznak umenšování svobody volby celkem slušně štve.6)Pája, kterého jsme loni na jaře konečně potřetí úspěšně udali (oženili),-viz. reportáž se nám neprozřetelně vzápětí rozmnožil a přibyly mu povinnosti i výdaje, takže ohlásil přechod na post náhradníka – což je pochopitelné.

Takže jsme měli starost o to, koho vezmeme na jeho místo. Jednoznačně jsme si řekli, že nevezmeme každého a pokud nebude k dispozici člověk, který by nám vyhovoval jak lidsky, tak závodnicky, tak to zabalíme.)No a tak jsme měli o čem debatit a přemýšlet.Nakonec jsme se se zřejmou nechutí usnesli, že to teda ještě zkusíme a to rovněž z několika důvodů:1)Skončili jsme přes mé mizerné výsledky loni pátí a opustit ligu jen tak, to se nám úplně nechtělo. Kdybychom spadli do divize, tak by vůbec nebylo, co řešit.2)Oslovil nás poměrně významný sponzor, což nás potěšilo a zahřálo na duši.Navíc chytat pod značkou SHAKESPEARE, to je pro nás skutečně prestižní záležitost a já osobně bych pod žádnou jinou momentálně s větší chutí nechytal.

Dobře si pamatuju, jaká pro mne byla svátost, když jsem si na Škole v přírodě v deváté třídě na Lipně urval od huby z kapesného skoro polovinu peněz a koupil si za 21 Kčs sadu tří splávků (jeden dokonce fosforeskující) – mám je dodnes, jako relikvii.Když jsem zahajoval po asi sedmileté pauze (vojna, ženský, alkohol…)ve dvacetiosmi letech druhou fázi rybaření (komplet i se zkouškama pro získání ryb. papírů), bylo jasné, co si vyberu za pruty.Byly to 3m teleskopy SHAKESPEARE a sloužily řadu let bez chyby. Pak mi na rybách jeden kdosi ukradl a druhý střežím, jako v hlavě oko.O starých anglických navijácích ani nemluvím – ty sbírá kdekdo.Navíc vím, že v posledních letech jdou především pruty Shakespeare výrazně nahoru s kvalitou a to přesto, že ceny jsou velice příznivé.Tak jsme si řekli, že tohle skutečně stojí za úvahu.3)Zjistil jsem, že je volný hrabě Seleke (Petr Sládek), což je fajn parťák, mistr republiky v teamech a vůbec velice vhodný adept.

Navíc – ten se rozmnožil už před rokem a půl, takže závody zvládne odjezdit, tak jsem ho oslovil a on bez váhání souhlasil, protože naše vztahy jsou už několik let nadstandardní.Víc důvodů se nenašlo, ale shodli jsme se s Technikem (Jirka Smutný), že do toho tedy půjdeme.

Jak řekli – tak udělali.Domluva se sponzorem proběhla celkem v pohodě, takže jsem přejmenoval team Azberů na Shakespeare Feeder Team, poslal startovné a bylo.Teď už jen:“Děj se bůže volí“- jak jednou řekl jeden můj podnapilý kamarád, kterého na jízdách Military crossu posadili do „Jeep Willys“ ráno na sedadlo spolujezdce a vrazili mu itinerář, do kterýho čuměl, jako husa do flašky.Držel ho totiž vzhůru nohama a vůbec to nepostřehnul…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hahn | pondělí 27.6.2011 9:30 | karma článku: 6,06 | přečteno: 649x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

Nečekal jsem od inauguračního projevu Miloše Zemana nic dobrého, takže mne úplně nezaskočil (jako asi nikoho), ale zavilost jeho nenávistí (ne - není jen jedna) je pozoruhodná.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99 | Přečteno: 777x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

Takže to vidím jasně. Zadržený kurdský politik Salám Muslim zadržen v Praze. Erdogan po vzoru Putina své odpůrce označuje za teroristy (Putin za fašisty, agenty a vlastizrádce).

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69 | Přečteno: 1223x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

Pohřeb marných nadějí na slušnost a lidskost. Lež a nenávist okázale vítězí nad pravdou a láskou. Už trochu moc dlouho...

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30 | Přečteno: 1817x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Hvězda prezidentské diskuse - Světlana Witowská

Někdo tak krásný, přirozený a příjemný ... by snad opravdu dokázal překonat i rozpory mezi tábory a lidi pojit.

25.1.2018 v 22:20 | Karma: 27,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Petr Hahn

Debatu prezidentských kandidátů na Primě jsem čekal horší.

Jiří Drahoš odolal jak Zemanovi, tak hulvátskému chování jeho pavlačové klaky. Stejně tak neschopnému vedení moderátora.

24.1.2018 v 20:24 | Karma: 17,57 | Přečteno: 589x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Kácíš? Pak sázej či plať. Novela zákona zpřísní podmínky kácení stromů

8. května 2024

Premium Pokuta až milion pro jednotlivce, až dvacet milionů pro firmu. Tedy desetkrát víc než nyní. Takové...

Padlého rudoarmějce oplakali u Rudolfina. Jenže ho zabili sami Sověti

8. května 2024

Seriál Je to snad nejslavnější fotografie z květnového osvobození Prahy a dlouho se věřilo, že Georgij...

Princezna z Kremlu. Touha po diamantech se stala Brežněvově dceři osudnou

8. května 2024

Premium Letos uplynulo 95 let od narození Galiny Leonidovny, dcery sovětského generálního tajemníka Leonida...

U Strakonic se srazilo šest aut. Silnici na Písek zavřeli, zasahoval i vrtulník

7. května 2024  17:49,  aktualizováno  23:02

Na silnici I/4 u Strakonic se stala hromadná nehoda. Podle informací hasičů se srazilo šest aut,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1699x
Zdravím Vás.
Jsem rybář, podnikatel-blbé slovo, ale jak jinak to nazvat (hudební nástroje, veselá dárky, armyshop, western, outdoor, hlavolamy, atd.), trochu cestovatel, hudebník, psavec (poezie, články, postřehy), motorista, vodák a ještě by se asi něco našlo.
Bezdětný, rozvedený, nezadaný-193 cm, 110 kg.
Lidé mne znají pod přezdívkou Azbest, ale zde se nicky nenosí.
Jsem pravicového smýšlení, ateista, ctím svobodu, jednání na rovinu a držení slova.
Mám rád přírodu, inteligentní humor, jasné formulace, přímý pohled, pevný stisk ruky, schopnost sebereflexe, cestování, rychlou jízdu (ale s body hospodařím), hudbu, bojové sporty, českou kinematografii a další věci.
Rediguju vlastní web www.azbestus.cz a eshop http://www.vtipne-darky.info/, či sportovní portál www.nordicwalker.cz , což jsou takové věci pro radost.
Nemám rád politiky a další křiváky, fanatiky, církve a náboženství, komunisty a jakoukoli formu totality, nesvobodu, asociálnost, ale ani nejsem nadšen z civilizace, plenění Země stejně, jako z forsáže technickéh

Seznam rubrik

Oblíbené články