Čápi shlížejí na tu droboť pod sebou vždy z výšky. I když zrovna nelétají.

Myslím si, že každému (i těm, kdo ministra Babiše podporují) je jasné, že převedení hnízda s čápy na rodinné příslušníky, bylo (pokud bylo) naprosto účelové s cílem získat dotace, na které by jinak nedosáhl. On - nikoli jeho děti.

Hřímání na téma "Chránil jsem svou rodinu, protože to je to nejcennější, co mám" vyznělo už naprosto směšně. Kdyby nechtěl převodem na děti tyto ohrozit, tak proč by to dělal? Navíc si neumím představit, čím by bylo pro jeho děti vlastniství akcií nebezpečné. Pokud by je někdo chtěl třeba unést, tak by to udělal bez ohledu na Čapí hnízdo, protože je jasné, že jsou za vodou i bez něho.
Ministr Babiš vůbec nic nevysvětlil, jen to celé hlasitě zahalil do naprosto děravé mlhy a dvě hodiny si leštil ego.
Morální dekadence nejhrubšího zrna. Spousta politiků v průběhu mnohem menších afér okamžitě odstoupila, protože ti lidé měli nějaké penzum svědomí a studu. Navíc na ně vždy vyvinula nátlak jejich vlastní strana, poslanecký klub, atd.
To se zde stát nemůže, protože stejně jako Agrofert a Čapí hnízdo, ministr Babiš vlastní i politickou stranu ANO včetně poslaneckého klubu.

Velký hnus předvedla předsedající poslanecké sněmovny ve spolupráci s (kupodivu) nepřítmným předsedou Hamáčkem ohledně úvodního slova. Socani v tomto šli babišovcům evidentně na ruku.
Lidé, kteří jsou bez emocí - a takovým se mi předseda Babiš jeví, nevnímají trapnost svých situací, protože je jim vlastní bezskrupulóznost a účel vždy světí prostředky.
Dobře ví, že čas hraje pro něho a že jeho voliči jsou stejní, jako ti Zemanovi. Křivárny jim nevadí, protože dostali koblihu a slib dalších koblih - zejména těch sebraných úspěšnějším spoluobčanům a to se u voličů samozvaného Jánošíka vždy počítá. Ale ne u všech a - všeho do času.
Navíc zde hraje velkou roli fakt, že hlavním nepřítelem Babiše (tedy na obrazovkách - mimo kamery si chlapci žoviálně tykají a společně se smějí lůze) je Kalousek, kterého ZemanoBabišovci tak nějak přirozeně nenávidí, protože je uráží jeho pronikavá inteligence, fakt, že nebyl nikdy bolševikem ani estébákem a ani nepřišel z prognostického ústavu. Vadí jim jeho svéráznost, nezávislost a tvrdá přímost stejně jako fakt, že jemu nikdy nikdo neprokázal účast v korupčních a jiných kauzách, se kterými je s oblibou spojován těmi, kdo na něho argumentačně nemají.
Čápi shlížejí na tu droboť pod sebou vždy z výšky - i když zrovna nelétají.
Jenže ministr Babiš vysoce přeceňuje vlastní inteligenci a své voliče hrubě podceňuje. Znám jich několik, kteří jej volili a už víc než rok se za to stydí, takže už to nikdy neudělají.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Hahn | čtvrtek 24.3.2016 12:03 | karma článku: 29,72 | přečteno: 693x
  • Další články autora

Petr Hahn

Inaugurační blivajz.

8.3.2018 v 20:58 | Karma: 27,99

Petr Hahn

Voloďa volá Milošovi

26.2.2018 v 12:23 | Karma: 24,69

Petr Hahn

Mstivost a podlost opět NA HRAD!

27.1.2018 v 19:15 | Karma: 31,30