Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

TOP 10 Songs of My Life

Na čem jsem ujížděla od dětství až doteď? Samé libové věci od dánské kapely Aqua až po Leonu Machálkovou...Ty jsem ale s čistým svědomím vyškrtla ze svého pomyslného žebříčku a zaměřila se na věci, při kterým mám hlavu plnou vzpomínak....Značka: Pro odpůrce všeho komerčního článek zcela nepřijatelný....

10. BRITNEY SPEARS - ...BABY ONE MORE TIME

V dnešní době jedna z nejkontroverznějších osob, v roce 1999 velká hvězda a ještě větší talent. Tehdy mi bylo 12, spolužáci kolem mě milovali Šmouly a já Britney a nejen tuhle píseň, ale vůbec celé první album byl sice prvotřídní Bubble Gum pop, ale tehdy byla slečna Spears neokoukaná a pro všechny zajímavá. Časy se mění, teď Britney sem tam zazlobí, ale docela se na tu její novou desku těším, i když tu první pro mě asi nikdy nepřekoná... ach to nostalgické dětství...

9. LINKIN PARK - SOMEWHERE I BELONG

Tady bych mohla vyjmenovat i jiné písničky, ale pravda je taková, že od téhle písničky jsem na nich začala "ujíždět". Tehdy jsme jedno nudné nedělní odpoledne očumovala MTV a najednou tam pustili pro mě tehdy naprosto strhující energickou píseň, která mě během chvilky dostala do kolen. Následné pořízení celé diskografie LP, mě přesvědčilo, že tahle kapela je prostě opravdu výborná v nyní můžu říct, že je i jakýsi fenomén.

8. BLACK EYED PEAS - DON'T LIE

Když vydali singl Where Is Your Love? tak jsem si říkala: "Tak tohle je bomba". Pak přišli s Hey Mama a já z jejich hudby lehce vystřízlivěla. Don't Lie je pohodovka. Není to mega hit, ale refrén je mega chytlavý, navíc zpěvačka Fergie podává v této písni jeden ze svým velmi dobrých výkonů.

7. PANIC! AT THE DISCO - I WRITE SINS NOT TRAGEDIES

Hooodně lidem se tahle kapela nelíbí a vůbec se jim nelíbí ten přidomek "EMO". Já neškatulkuju a neříkám, že mám ráda to a nesnáším ono. Celá jejich deska A Fever You Can't Sweat Out mě neskutečně baví a nikdo mě nepřesvědčí o opaku. I Write Sins Not Tragedies je prozatím jejich nejznámější hit, i když zas takové vele úspěchy neslavil, jelikož píseň nebyla masově vpuštěna do hitparád. Je neskutečně energická a vůbec zpěvák Brendon Urie má úžasný potenciál a jsem moc zvědavá na další desku, jak hlasově povyrostl.

6. JAMES MORRISON - YOU GIVE ME SOMETHING

Pro někoho uslintaný přecukrovaný pop, pro mě naprosto úchvatná balada, kterou zpívá zpěvák s velmi zajímavou barvou hlasu. Jamese Morrisona neznám dlouho, desku Undiscovered mám sotva dva měsíce, ale je to hezké, hodně naivní, a pro ty co chtějí sem tam poslouchat romantiku jako udělané.

5. JAROMÍR NOHAVICA - PŘÍTEL

Jediná česká píseň, která se objevuje v mém privátním žebříčku. Českou hudební scénu moc nemusím, ale "Jarek" je zkrátka klasika, která neomrzí. U téhle písně se mi vždycky chce brečet, nejsem přecitlivělá, ale fakt s jak odzbrojující upřímností zpívá Nohavice tuhle píseň je až ohromující, plus ten text je opravdu hodně ze života.

4. NELLY FURTADO - TRY

Její debutová deska Whoa, Nelly! mě uchválitila, další řadovka Folklore posadila na p*del a poslední deska Loose zklamala. U mě je to přesně naopak jako u kritiků.  Tahle píseň není klasický mainstream, stejně jako celá deska Folklore. Má pro mě nejasný refrén a Nelly do této písně dává city a hodně se mi stýská po té Nelly, která zpívala bezstarostné písně, u kterých nezáleželo jestli budou v Billboardu první nebo poslední.

3. THE KILLERS - ALL THESE THINGS THAT I'VE DONE

Já je milovala a oni mě zklamali. Ne hudbou, ale projevem. Byla jsem na jejicho koncertě, kde byli za studené čumáky, přesto se ze zklamání oklepávám a vracím se ke starým dobrým The Killers, kteří mě popěvkem "I've got soul, but I'm not a soldier" zkrátka dostali. Pro mě je to jejich nejlepší věc, ať si klidně kdo chce povídá, že Flowers je houby zpěvák, pro mě je to zkrátka osobnost.

2. FALL OUT BOY - THIS AIN'T A SCENE, IT'S AN ARMS RACE

Tuhle partu znám už hodně dlouho, ještě z dob alba Take This to Your Grave, kdy je u nás ještě téměř nikdo neznal a nemilovaly je třináctileté holčičky, které si po vzoru Petera Wentze obarvily vlasy načerno. Jejich nová deska Infinity on High je vyšvihla mezi komerční kapely, ale to nevadí, jelikož ta deska je opravu výborná. Když jsem This ain't a scene slyšla poprvé, vůbec jsem ji nepochopila. Ten klip mi nedával hlavu patu, melodie halabala a ten dětský sbor nakonec, no zkrátka šílený guláš. Ale je to originální, prostě "maras" jak by řekla jedna moje známá. V klipu si FOB ze sebe dělají legrac, což se cení a píseň máte po vícerém poslechu zarytou přímo pod kůží.

1. BEATSTEAKS - JANE BECAME INSANE

Tady bych mohla napsat jakoukoli píseň z jejich pěti alb a byla by to ta nejoblíbenější. U nás málo známá berlínská kapela, která Vás dostane naživo ve velkém stylu. Při jejich hudbě nemůžete být v klidu, protože je to punk rock ve velkém stylu. Jane Became Insane je asi největší mainstream z desky .limbo messiah, ale je úžasná stejně jako Demons Galore, e-g-o, Sharp Cool & Collected, Bad Brains, She Was Great....

 

Autor: Katka Guziurová | úterý 28.8.2007 16:59 | karma článku: 10,25 | přečteno: 1686x
  • Další články autora

Katka Guziurová

Nadpis

perex perex perex perex perex perex eme, protože je to sympatický klučina, který se snaží. Ale jeho deska je nerozeznatelná od alb Chrise Browna, Jaye Seana nebo Ushera. Eponymní debut nabízí tři opravdové vrcholy - první tři singly. Zbylých sedm zářezů jsou bezduché, nezajímavé, cajdákovité, okopírované, nená......

18.5.2009 v 23:34 | Karma: 18,81 | Přečteno: 3181x | Diskuse| Ostatní

Katka Guziurová

Včerejší večer s "Eurovizí"

Nějak si nemůžu vysvětlit čím Tereza Kerndlová tak zaujala, že postoupila do semifinále evropské pěvecké soutěže Eurovision Contest. Včerejší večer mi přišel prostě zvláštní, protože si nejsem jistá jestli z české zástupkyně padnou v Bělehradě na p***l.

27.1.2008 v 11:44 | Karma: 15,66 | Přečteno: 1903x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

Kterak Beatsteaks málem zboříli Roxy

Měla jsem v plánu na akci, která se v Roxy odehrála 30. října napsat kladnou recenzi i v případě, že by to nestálo za nic. Jenže ono to za to stálo! Beatsteaks rozsekali na maličké kousíčky bezmála tisícový dav a hudební klub Roxy se otřásal v základech.

3.11.2007 v 13:57 | Karma: 16,29 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

MTV Europe Music Awards 2007 se blíží

1. listopadu se v Mnichově budou udílet (ano, dá se tak nazvat) prestižní evropské ceny MTV. Letos mohli diváci volit už i nominace, ze kterých nyní mohou volit ještě svého potencionálního vítěze. Kdo je ale favoritem a kdo by do boje o ceny neměl teoreticky zasáhnout?

18.10.2007 v 21:14 | Karma: 7,10 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

Beatsteaks – fenomén z Německa

Když se řekne německá hudba, hodně lidem naskáče husí kůže, protože si vybaví „bandu usmolenců“, kteří si říkají Tokio Hotel, po jejichž vzoru si jejich dcerky, neteřinky, sestřenice apod. nechaly udělat černý přeliv a pár nových dírek do ucha, aby je mělo co držet u země, když ne gravitace. Mě se vybaví punk rockeři Beatsteaks, kapela ke které jsem byla dlouho skeptická, a která mě svými deskami posadila na pozadí a ukázala mi proč je Němci tak milují.

14.10.2007 v 12:42 | Karma: 11,69 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1789x
Člověk, který žije svůj život