Švédští The Hives budou v říjnu opět o něco víc černobílí

Pro mě jsou jednou z nejlepších kapel současnosti, jejich koncerty překypují energií a frontman Pelle Almqvist si z fanoušků pořád utahuje. Na říjen The Hives přichystali nové album, se kterým jim pomáhal hlavně Timbaland a The Neptunes, kteří mají v poslední době na starosti téměř všechno, co slyšíme z rádií – čili vrchol komerce.

The Hiveslast.fm The Hives jsem poprvé slyšela až v roce 2004, kdy mě naprosto uchvátila písnička Walk Idiot Walk a vůbec celé album Tyrannousaurus Hives, kterým ze sebe udělali hvězdy koncertních pódií. Ihned jsem si opatřila celou jejich diskografii, ujížděla na ní po zbytek mých středoškolských let. Uječený Pelle Almqvist a jejich garážový punk rock mi prostě neuvěřitelně sedl do noty. (Kdo neznají The Hives doporučuji hlavně song Diabolic Scheme).

Pro hudební fandy má kapela nejen charakteristický zvuk, ale hlavně hodně odlišná vystoupení. Oproti většině kapel naběhnou The Hives vždy v uniformovaném oblečení černo-bílé barvy a vyžívají se v komplimentech od fanoušků. Vzpomínám hlavně na jejich vystopení z Rock am Ring, kdy nechal frontman fanoušky dokolečka vykřikovat „I Love You, Sir Pelle.“ Když se jim fanoušky nepodaří dostat do toho správného varu, aby je provolali za bohy, udělají to sami. Jako třeba na českém Rock for People, kde několikrát zopakovali větu „You love us!“. Někomu tento druh show vadí a dokonce jsem zaslechla od pár lidí, že je tento egoistický styl The Hives zklamal, mě ale potěšil, protože jsem věděla, co mám čekat. Na Rock for People to bylo ale hlavně o jejich hudbě. Párkrát vypustili z úst větu typu: „Song exlusive for Czech republic“, těžko přemýšlet nad tím jak moc pravdivé to bylo, každopádně předvedli pár skvělých nových věcí.

A právě nové album The Hives už leží hodně fanouškům v žaludku, paradoxem je, že ještě ani nevyšlo. Nicméně, ve chvíli kdy v dubnu vydal jeden z neúspěšnějších a zároveň nejkomerčnějších producentů Timbaland album Shock Value a na něm se objevila skvělá Throw it on Me, hodně nadšenců mladých Švédů pro tuto skladbu nemělo pochopení.

To ale netušili, že album, které dostalo celkem pochopitelně název The Black and White Album bude producent Timbaland produkovat téměř celé a na pomoc si The Hives pozvou ještě další „komerčňáky“ The Neptunes.

Všechny obavy z nové desky se rozplynuly 14. srpna, kdy The Hives vydali pilotní singl Tick Tick Boom, na kterém jakoby Švédi nechali fandům vzkaz, že jejich hudba se určitě k nějakým převratným zvukovým patálím určitě nepřiblíží, a že si ponechají ten svůj řízný punkový zvuk.

Podle mě, ale celé album podle jednoho songu soudit nelze a já se jak malé dítko na 9. října těším až si koupím jejich novou desku a uslyším, co tam přesně Timbaland napáchal, jen doufám, že to přežiju...




Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katka Guziurová | sobota 1.9.2007 16:16 | karma článku: 7,00 | přečteno: 818x
  • Další články autora

Katka Guziurová

Nadpis

18.5.2009 v 23:34 | Karma: 18,81

Katka Guziurová

Včerejší večer s "Eurovizí"

27.1.2008 v 11:44 | Karma: 15,66

Katka Guziurová

Beatsteaks – fenomén z Německa

14.10.2007 v 12:42 | Karma: 11,69