Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Česká rádiová nuda po patnácté!

Say it Right je název momentálně v Česku nejhranější písně, která našemu IFPI žebříčku vévodí už neuvěřitelných 15 týdnů. Nic se nedá dělat to, co nám posluchačům už leze krkem milují rádioví dramaturgové, kteří se drží hesla, že opakování je matka moudrosti.

Popravdě se těším až to léto skončí a dětičky začnou brouzdat do školy, jelikož zřejmě s nimi ožijí i jejich rodiče, kteří nám denně servírují hudbu. Ale není jedinou stálicí v Top 5, dalším omletým songem je určitě od Rihanny která už také ztratila to své kouzlo, když ji slyšíte několikrát denně. Na nejvyšší příčky má ale solidně našlápnuto Enrique Iglesias se singlem Do You Know. Píseň mě sice moc neuchvátila, ale alespoň lehce čeří stojaté vody českých rádií. Celou top 5 doplňuje na bramboře rozjuchaný Mikas Grace Kelly a na páté pozici pro mě neznámá snad kapela Marquess.

POSTUPY TÝDNE:Vcelku velký posun ze 14. na 9. místo zaznamenal s písní Don't Matter, která se do elitní desítky vrátila po deseti týdnech. Za zmínku stojí, že tento singl přezpívala chicagská kapela Fall Out Boy a vesele si ji prezentuje na svých vystoupeních.

O šest příčet výše, tedy z místa 18. na místo 12. se dostala tento týden Fergie s písní <em>Big Girls Don"t Cry, která se mi z alba The Dutchess líbila asi nejméně, ale čím dál větší rotace v televizi a rádiích napomohla tomu, že se mi už docela líbí.

Z Ameriky se vrátím do Čech, tedy spíš jen tak relativně, jelikož o osm příček stoupající Verona zpívá anglicky. Tuhle formaci nemám ráda, ale je na místě 18.

A teď big postup, můj rádoby oblíbený Timbaland společně s Kerri Hilson, kteří s písní The Way I Are jdou nahoru o celých osmnáct příček na místo dvacáté. Teď je to ryze moje osobní věc, ale myslím, že Keri Hilson není nic moc extra zpěvačka a třeba Throw It on Me by to v rádiových rotacích slušelo více.

Poslední postup který mě zaujal je postup hybridní písně Here (In Your Arms) od Hellogoodbye, která jde nahoru ze čtyřicítky až na místo 25. Jo a k tomu výrazu hybridní. Ta píseň není špatná, ale prostě asi tenhle druh hudby nechápu a je to na mě moc "elektro".


NOVINKY:Nejnižší novinkou je už dnes jednou zmiňovaný Mika. Píseň se jmenuje Love Today a veskrze myslím, že půjde nahoru po vzoru Relax (Take It Easy) a Grace Kelly.

Na 88. místě se skrývá můj tajný tip na Top 10 a to americký nováček Sean Kingston s písní Beautiful Girls, která v současné době vede prestižní Billboard Hot 100. Písnička hodně zajímavá a hodně letní. Aspoň nás bude mít co hřát, když nastane studený podzim.

Na místě 63. je nová Rihanna s Shut Up and Drive. Ta písnička se mi nelíbí, ale půjde asi hoodně vysoko. Ono vůbec celý tento týden je bohatý na zajímavé a výborné novinky, protože předposlední je Plán od kapely Kryštof, která je v českých rádiích stálicí, ale já ji mám ráda a přeju jim opět vysoké umístění. Poslední a nejvýše umístěná novinka se dala tak nějak předpokládat. Je to emo partička My Chemical Romance s písní Teenagers, která už v názvu deklaruje komu je hlavně určená. "Chemičtí romantici" jsou na místě 46.


Tááákže tohle byla má rekapitulace IFPI žebříčku. Moc bych si přála příští týden psát o senzačím prvním místě, protože ono ta nuda v rádiích někdy fakt ubíjí...<br />
<br />


Autor: Katka Guziurová | středa 29.8.2007 17:07 | karma článku: 7,84 | přečteno: 903x
  • Další články autora

Katka Guziurová

Nadpis

perex perex perex perex perex perex eme, protože je to sympatický klučina, který se snaží. Ale jeho deska je nerozeznatelná od alb Chrise Browna, Jaye Seana nebo Ushera. Eponymní debut nabízí tři opravdové vrcholy - první tři singly. Zbylých sedm zářezů jsou bezduché, nezajímavé, cajdákovité, okopírované, nená......

18.5.2009 v 23:34 | Karma: 18,81 | Přečteno: 3181x | Diskuse| Ostatní

Katka Guziurová

Včerejší večer s "Eurovizí"

Nějak si nemůžu vysvětlit čím Tereza Kerndlová tak zaujala, že postoupila do semifinále evropské pěvecké soutěže Eurovision Contest. Včerejší večer mi přišel prostě zvláštní, protože si nejsem jistá jestli z české zástupkyně padnou v Bělehradě na p***l.

27.1.2008 v 11:44 | Karma: 15,66 | Přečteno: 1903x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

Kterak Beatsteaks málem zboříli Roxy

Měla jsem v plánu na akci, která se v Roxy odehrála 30. října napsat kladnou recenzi i v případě, že by to nestálo za nic. Jenže ono to za to stálo! Beatsteaks rozsekali na maličké kousíčky bezmála tisícový dav a hudební klub Roxy se otřásal v základech.

3.11.2007 v 13:57 | Karma: 16,29 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

MTV Europe Music Awards 2007 se blíží

1. listopadu se v Mnichově budou udílet (ano, dá se tak nazvat) prestižní evropské ceny MTV. Letos mohli diváci volit už i nominace, ze kterých nyní mohou volit ještě svého potencionálního vítěze. Kdo je ale favoritem a kdo by do boje o ceny neměl teoreticky zasáhnout?

18.10.2007 v 21:14 | Karma: 7,10 | Přečteno: 1010x | Diskuse| Kultura

Katka Guziurová

Beatsteaks – fenomén z Německa

Když se řekne německá hudba, hodně lidem naskáče husí kůže, protože si vybaví „bandu usmolenců“, kteří si říkají Tokio Hotel, po jejichž vzoru si jejich dcerky, neteřinky, sestřenice apod. nechaly udělat černý přeliv a pár nových dírek do ucha, aby je mělo co držet u země, když ne gravitace. Mě se vybaví punk rockeři Beatsteaks, kapela ke které jsem byla dlouho skeptická, a která mě svými deskami posadila na pozadí a ukázala mi proč je Němci tak milují.

14.10.2007 v 12:42 | Karma: 11,69 | Přečteno: 2735x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1789x
Člověk, který žije svůj život