Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J48a56n 56H83a46n10á84k

21. 1. 2015 12:54

Dobrý den, pane Grubere. Následující citaci považuji za naprosto klíčové sděleni (mimo jiná):

"Proto je obtížnější komunikační dovedností kritika – taková, aby kritizovaný vůbec  vnímal, aby se neuzavřel do své ulity a neměl plnou hlavu jediné myšlenky typu „…co mi to ten blbec kváká za nesmysly…“. Ještě obtížnější kritika je taková, aby kritizovaný nejen vnímal, ale aby byl i motivován k nápravě. A nejtěžší je kritika taková, kterou je kritizovaný nadšen a k nápravě přímo neodolatelně stržen."

Zcela s tím souhlasím! Mnoho (nejen) internetových diskutujících v podstatě ani nechce, aby jejich kritika byla vyslyšena "cílem kritiky" a oni mohli pochválit (nechtějí chválit!), ale naopak, aby byla jejich kritika co nejvíce glorifikována všemi ostatními. Kritika od diskutujících pak vypadá spíše jako nějaký obscénní fetiš, než kritika (zmíněný Dale C. se musí z netových diskuzí otáčet v hrobě) . A největší vtip je v tom, že kritici často kritizují i to, že jim kritizovaný nevěnuje pozornost (či je maže nebo diskuzi neotevře), tj. tito diskutující poměrně transparentně poukazují na svou neschopnost navázat věcnou komunikaci s kritizovaným, k řešení kritizovaného bodu či bodů.

Za článek jednoznačně R^

1 0
možnosti

""Proto je obtížnější komunikační dovedností kritika – taková, aby kritizovaný vůbec  vnímal, aby se neuzavřel do své ulity a neměl plnou hlavu jediné myšlenky typu „…co mi to ten blbec kváká za nesmysly…“. Ještě obtížnější kritika je taková, aby kritizovaný nejen vnímal, ale aby byl i motivován k nápravě."

A proč se tím sám neřídíte, když se vám to líbí a souhlasíte s tím?

2 0
možnosti
Foto

Dost často jsou diskuze ve stylu : " jeden o koze, druhý o voze. ":-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 332
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2334x
Zakladatel oboru "techniky duševní práce" neboli "beneopedie"(1984), který zahrnuje mj. všechny soft skills vyšší generace a témata rozvoje osobnosti. Zakladatel profese nezávislého lektora, konzultanta, kouče v naší zemi (1986). Autor více než 55 klasických papírových knih, jichž se jen na českém a slovenském trhu prodalo přes milion a sto tisíc výtisků. Autor a moderátor čtyř televizních vzdělávacích seriálů. Autor řady e-knih a audioknih.

viz též www.gruber.cz

 

Seznam rubrik