Ospalé neděle a kynutá bábovka (277)
V neděli odpočívá každý. Obzvlášť, když skrz mraky prokoukne sluničko a my se na něm můžeme vyhřívat...
A že je venku sníh? To nám vůbec nevadí, my jsme totiž v posteli. Nerušit - mám svoje "Odpoledne s Krtkem".
.
Kynutá bábovka (277):
Ingredience:
Na 45 dkg krupičkové nebo hladké mouky: sůl - 8 dkg cukru - citr. kůra - tlučená vanilka - 2 a ½ dkg droždí – 1/4 I mléka - 3 žloutky - 12 dkg másla - 5 dkg hrozinek – 2 a 1/2 dkg másla na formu - 3 dkg strouhané housky
Do ohřáté mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl, citr. Kůru a utlučenou vanilku. Pak tam nalijeme vykynutý kvásek, připravený z droždí, trochu cukru, mouky a vlahého mléka, načež přidáme ve zbytku vlahého mléka umíchané žloutky a rozehřáté máslo a vy pracujeme
řidší těsto. Pak přidáme hrozinky a dobře je zamícháme. Bábovkovou kamennou neb železnou formu vymažeme dobře syrovým máslem, vysypeme houskou, těsto do ní nalijeme a dáme vykynouti na 3/4 hodiny. Potom bábovku pečeme v mírnější troubě asi jednu hodinu. Prochladlou bábovku vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem.
Just you and me... Falling in love together (and falling asleep together).
Moje poznámky:
Bude vám to možná trošku připadat, jako že se pokoušíte upéct vánočku v bábovkové formě, ale výsledek, dle slov mé maminky je: „Chutná jako Panettone“.
Pokud chcete, můžete mně sledovat na FACEBOOKU, čus a HIGH FIVE!
Anna; Grosmanová
Pět dní v Turíně na největším setkání jídlomilců
Jedna z nejvýznamnějších akcí roku v oblasti dobrého jídla se konala přímo v srdci celkem nedávné olympijské metropole, Turína. Právě díky zimním olympijským hrám z roku 2007 se může Turín pyšnit svojí skvělou a zcela novou infrastrukturou, takže pro něj něco kolem 220 000 návštěvníků letošního kongresu a veletrhu nebyl žádný problém.
Anna; Grosmanová
Seznamte se, toto je PAN Segedín (262)
Tenhle Szegedínský guláš si prostě CHCEŠ dát. Nevím proč, ale byl naprosto geniální. Tak geniální, že jsem ho sotva stihla vyfotit v hrnci. Pak se po něm totiž zaprášilo až příliš rychle (na to, že byl z 1,5 kg masa).
Anna; Grosmanová
Ztracené vejce nalezeno! Aneb - jak na něj. (261)
Sandtnerka věnovala ztracenému vejci ve své knize 3 recepty. S vysvětlováním toho, jak takové vejce uvařit se moc dlouho nezabývala a místo toho ověnčila přípravu už tak poměrně složitého pokrmu dalšími omáčkami, saláty a nakonec ještě obalováním s oplatkou a smažením. Uff. No hlava mi z toho jde kolem a přichází na mě zase taková ta deprese, kdy mám pocit, že tohle nikdy nezvládnu.
Anna; Grosmanová
Koprová omáčka - moje osobní oběť (259, 260)
Pamatuji si, jak jsem ve školce a následně školní jídelně nejedla dvě jídla. Koprovou omáčku a dršťkovou polévku. Tu koprovku se do mě asi snažily chudinky družinářky vecpat opravdu vehementně, protože tu nejím až do dnes. Na dršťky už jsem si zvykla (i když je tedy také zrovna dvakrát nevyhledávám), ale koprovka? To je nepřítel číslo jedna. No a věřte nebo ne, pro blog jsem jí uvařila. Byla to oběť. Představa, že jí ani neochutnám, mi tak nějak neseděla a tak jsem jí uvařila, ochutnala a s radostí předala jiným. Prý byla v pořádku.
Anna; Grosmanová
Pojďme (prosím) přestat nadávat
Umíme se výborně bít za svůj nenázor. Umíme skvěle vysvětlit koho nevolit a kdo by neměl být prezidentem. Nikdo se nebojí říct, kdo je jak pitomý, stupidní, nebo ještě hůře. Hlavně si kopnout. Snadno si zanadáváme na politiky, na Evropskou unii a vůbec na všechny TY HLOUPÉ DEBILY, kteří za nás dělají všechnu tu práci, o které my často nemáme ani páru. Hodujeme nad tlejícími těly, ale jen málokdo je schopen vstát a z tohoto hyeního stáda vystoupit. Když máme vykročit z řady a říci koho jsme volili, nebo kdo si myslíme, že je dobrý člověk, mlčíme.
Další články autora |
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let
Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...
Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město
Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...
To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce
Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...
KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby
Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...
Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci
Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...
Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí
Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...
Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár
Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...
Pronájem bytu 2+1, Olomouc, 45m2, velká lodžie
Zelená, Olomouc - Neředín
11 900 Kč/měsíc
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz