Diskuse
Jeden knedlík prosím! (163)
Děkujeme za pochopení.
Anselm
Půl sta za tři kousky
je opravdu dost. Z konce šedesátých let si pamatuju celá pole vodnice, jezedáci to používali jako krmivo pro zvířata, takže to snad není až takový kumšt vypěstovat. On bude asi nějaký rozdíl mezi tou krmnou a pro lidi, ale i tak, je to pořád jeden druh.
Tu chuť si taky ještě dokážu vybavit, osobně bych asi tu padesátku utratil radši za kedlubny.
ančovička
Re: Půl sta za tři kousky
souhlas, na pěstování je určitě snadná, jen prostě trošku zapomenutá...padesátka vyletěla komínem holt no..ale kolik jsem se jí už nahledala..cha..
SYETEY-KOTZOUR
hezká a šikovná
......tak už jste hodně za stovkou....máte můj obdiv a karmu
Saša
Ten kráječ
je jeden z nejlepších, jaký jsme kdy v kuchyni měli.
Dal jsem ho kdysi dávno manželce jako dárek a mnoho roků mne za to chválila.
ančovička
Re: Ten kráječ
tak to potom jo, asi ještě budu muset objevit jeho kouzlo...
Richard Kába
Vodnice ...
Kdepak vodnice, ta se da sehnat aspon obcas, ale turin nemohu sehnat ani kdybych se rozkrajel ...
eveli17
Re: Vodnice ...
No, co je to tuřín taky nevím a hrozně by mě to zajímalo, protože můj syn ho má v slovíčkách z angličtiny (turnip). Vzniklo z toho jenom jméno pro morče - Tuřák ;).
Požitkář
Taky si myslím, že je to rukama ...
... no a V-kráječ je to jediné, co kdy stálo u WS za to. Z vlastní zkušenosti, jsem z Hodonína a mám jejich prodejnu skoro pod okny
ančovička
Re: Taky si myslím, že je to rukama ...
Dobrá dobrá, asi budu muset příště zvolit jinou techniku.
s(h)arka
V5 kráječ...
mám ten samý co Vy a jde na něm krájet i to zelí, jen musíte mít nakloněný ten kráječ, vodorovně toho moc nepokrájíte, to Vám lítá ten vkládací forichtung s krájecími hroty
ančovička
Re: V5 kráječ...
jojo, možná taky na tom bude mít svůj podíl to, že je to prasklý celý :D
zelí
krásné foto! a co s vodnici podniknete?? Já už hledala v sandtnerové a nic jsem nenašla :-)))Ale Ramsay má receptu s vodnici dost :-))
Knedlík je domácí ?
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz