Babí léto a Sacherův dort (252)
Tak to je můj začátek babího léta…
Sacherův dort (252):
Ingredience: 6 dkg másla, 12 dkg cukru, 6 žloutků, vanilka, citronová kůra, 6 dkg čokolády, 6 bílků. 6 dkg mandlí, 6 dkg polohrubé mouky, 12 dkg rybízové zavařeniny
Do umíchaného másla zamícháme cukr, žloutky, citronovou kůru, tlučenou vanilku a třeme do zhoustnutí. Pak přidáme strouhanou čokoládu. Naposled tuhý sníh, neloupané strouhané mandle a mouku. Těsto rozetřeme do máslem vymazané, moukou vysypané formy a pečeme zvolna ¾ - 1 hodinu. Pečený studený dort rozkrojíme, naplníme zavařeninou a polijeme čokoládovou nebo mramorovou polevou.
Dort je možné také naplnit tímto krémem: 10 dkg cukru svaříme v 1/8l vody na husto. Pak přidáme 2 lžičky silní černé kávy, necháme přejít var, a dáme vychladnout. V míse zatím utřeme 12 dkg másla, do toho bedlivě míchajíce přilijeme prochladlý cukr s kávou a krém necháme ztuhnout. Pak naplníme dort.
Moje poznámky:
Představovala jsem si Sacherův dort dost jinak. On totiž asi i dost jinak vypadá a jinak se dělá. Ale co tenkrát považovala Sandtnerka za Sacherův dort, je rozhodně také docela dobrý zákusek. Jen není tak čokoládový, jak byste čekali.
Anna; Grosmanová
Nadívané vepřové řízky a předvolební guláš (276)
Moje blogování za poslední tři týdny bylo opravdu bídné. O tom není diskuse. Někdo by tomu mohl říkat zimní spánek, moje babička by to nazvala lenost a někdo tomu říká zkouškové. Ten někdo jsem já. Zkouškové sice u nás, (jak se s oblibou říká „na hnojárně“) sice není zdaleka takové peklo, jako třeba na VŠCHT (lets face it, they are so much smarter), ale i tak, se nedá hovořit o zrovna snadném období. Obzvláště, pokud se ještě k tomu všemu, aktivně zapojíte do předvolebního boje. Popravdě, poslední měsíc se nesl v duchu anaerobní fermentace, Benešových dekretů, citrátového cyklu, natáčení předvolebních spotů, půdních bakterií a pana Aligátora.
Anna; Grosmanová
Příprava kakaa a čokolády (275)
Tak konečně se leden zase tváří jako "zimní měsíc". To jaro, co tu bylo od Vánoc až do včerejška je konečně pryč a Bílá Hora si může zase říkat Bílá Hora.
Anna; Grosmanová
Dobošův dort s polevou z páleného cukru (274)
Vánoce jsou za námi a já jsem se pustila do pečení dortů. S pár novými udělátky od ježíška šlo všechno jako po másle a tak se můžete podívat, jak se dělají karamelové ozdoby, nebo se jen nechat inspirovat!
Anna; Grosmanová
Zadělávané kuře s hříbky (273)
Nějak se ta třetí stovka strašně vleče. Už abych se přes ní přehoupla. Projekt Sandtnerová, ale jede stále dál... Můj chlapec se strašně těšil, až se naučí porcovat celé kuře a tak jsme ho museli pořídit. Pěkné žluťoučké kuře jsme naporcovali, uvařili několikero druhů pokrmů z kuřecího, ze zbytku udělali vývar a bylo to super.
Anna; Grosmanová
Proč holky tak snadno nakupují dárky (272)
A k tomu jeden pěkný recept ještě před víkendem. Pro všechny, co by rádi mezi vším tím pečením cukroví zakousli také něco slaného. Já osobně zase tak velký milovník sladkého nejsem, takže pro mně je kus masa trošku vysvobození.
Další články autora |
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let
Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...
Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město
Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...
To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce
Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...
Jestli Rusko prolomí frontu, můžeme na Ukrajinu vyslat vojáky, zopakoval Macron
Francouzský prezident Emmanuel Macron opět připustil možnost vyslání západních pozemních jednotek...
Bezpečnostní úřad má nového šéfa. Čuřín chce víc digitalizace a méně prověrek
V Národním bezpečnostním úřadu (NBÚ) je podle nového šéfa Jana Čuřína prostor pro digitalizaci a...
POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc
Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...
Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká
Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!
- Počet článků 176
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 3356x
Anna Grosmanová? Cože, kdo? Studovala kvalitu produkce, před dlouhými lety psala foodblog, začala podnikat s vývary, provázet turisty po Praze a momentálně je na mateřské. Jinak řečeno, miluje vaření a nové výzvy. Hurá do toho!
___________ FACEBOOK: grosmanova.blog.idnes.cz
Instagram: @foodpioneer
WEB: www.foodpioneer.cz