Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xs123

23. 2. 2010 12:32
Která škola prosperovala a která ne?

Ta s obory Informační technologie, Elektrotechnik, Technické lyceum, Grafický design či průmyslový design nebo ti kuchaři a kadeřnice? Jinak ze zkušenosti vím, že technické lyceum je to nejhorší, co může být, poněvadž to jsou náhražky za gymnázia, zřízená na průmyslovkách, výsledek je, že z lycea ti lidi neví vůbec nic. Dizajnérů je všude tolik, že nevím, kde by se asi tak mohli uplatnit. Na jednoho technika připadnou dva průmysloví dizajnéři. Všichni budou malovat obrázky, jak by měly výrobky vypadat, ale k čemu budou a kdo vymyslí technologii a zajistí výrobu, to nebude umět nikdo. Takže zbývá ta elektrotechnika a počítače. Možná. A když se do jedné akreditace vejde elektrotechnika, všeobecné vzdělání a umělecká škola, není už potom důvod, aby tam nemohly být taky kadeřnice, kuchaři a kosmetičky. Ještě vám tam chybí nějaká filozofie a budete mít všechno.

0 0
možnosti
ZH

Fai Rodis

6. 4. 2010 15:18
Re: Která škola prosperovala a která ne?

No ja nevim - synek studoval technicke lyceum pri chemicke prumyslovce v Kremencove a nijak si nestezoval. Meli min chemie a vic matiky a jak se mu to potom hodilo v dalsim studiu.

Oproti gymnazistum si nepripadal nikterak znevyhodneny.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

21. 2. 2010 16:05
prosil

bych něco souvislého, tohle nemá ani hlavu ani patu

0 0
možnosti
S

stepulka

21. 2. 2010 14:07
Je potřeba o tom mluvit...

Držím palce v dalším boji. !

Tihle týpci spléhají na to, že to stranicky srovnají buldozerem.

A bohužel se to množí :-(

0 0
možnosti
P

Páter

20. 2. 2010 21:31
Nějak mi unikla ....

souvislost mezi nadpisem a obsahem článku; pouze jsem pochopil, že autorka, rodiče, žáci i pedagogický sbor je proti sloučení škol - a zřizovatel (kraj) se musí jejich názorům podrobit, jak nakládat se svým majetkem. Nějak mi to evokuje rok 1948 - kdy záv. rady (složené z dělníků) nařizují majitelům, jak mají se svým majetkem hospodařit. 

Rovněž i důvody proti sloučení se mi zdají nelogické (snížení kvality výuky, odliv žáků a učitelů atd).

Btw. - nechci se nikoho dotknout, ale podle statistik z jednotlivých ÚP mají v dnešní době větší možnost uplatnit se na trhu práce právě ti "kuchaři.číšníci, kosmetičky, kadeřnice".

Tuto kauzu neznám podrobněji a proto se nezastávám protistrany,fakt nevím, ale argumenty proti sloučení se mi nezdají - pouze můj názor ... 

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

21. 2. 2010 8:34
Re: Nějak mi unikla ....

Zjistěte si statistiku ÚP v daném regionu(sám ÚP i ministerstvo školství toto sloučení ve svém vyjádření nedoporučili.Viz přečtěte si odkaz) A před kterými obory konkrétně mají podle Vás ty kosmetičky a kadeřnice větší možnost uplatnění?To jak kraje hospodaří s majetkem je věc každého z nás, neb je to i náš majetek a v zájmu státu je, aby školy prosperovaly - nikoli aby se likvidovaly. Naštěstí jsou tu lidé, kteří zájmy a investice státu před zneužitím brání. Vy byste se patrně díval na to, jak pan Jakubec zničí co se dá a pak patrně jen u zpráv TV prohlásil "to jsou ale věci, co se to dneska děje a co je všechno možné":-/Pouze můj názor. Díky za ten Váš JG

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

19. 2. 2010 19:48
Děkuji všem

za příspěvky v diskusi a přeji hezký víkend:-)Jitka Gotterová

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

18. 2. 2010 14:19
Bohužel, takovéhle jednání

je v našem politickém světě normou.

0 0
možnosti
VJ

theojed

18. 2. 2010 12:22
Kdyby se aspoň podařilo vysvětlit, že DS není extrémní pravi

http://www.reformy.cz/zpravy/pravoleve-paradoxy/

EURv

[>-]R^

0 0
možnosti
JK

Lisen

18. 2. 2010 10:26
Začne se vůbec něco učit na středních školách?

Pokud kdy bolševici takové praktiky používali, pak se je naučili od svých předchůdců - kapitalistů, kteří v nich po převratu rádi pokračují. A vůbec, co vy víte o bolševických praktikách, než to co do vás nahustila pravicová propaganda.Rv 

0 0
možnosti
K

KMJ

18. 2. 2010 12:29
Re: Začne se vůbec něco učit na středních školách?

Nesmysl .

Po 48. bolševik skoro  všechny nekomunistické učitele  vyházel a částečně pozavíral . A o bolševických praktikách toho vím z vlastní zkušenosti víc než bych chtěl .

0 0
možnosti
MS

Miguel2606

18. 2. 2010 10:15
Koukám, že nás trápí stejná věc...JAKUBEC

http://michalseifert.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
JV

Facka

18. 2. 2010 9:54
ČSSD a demokracie?

To jde dohromady asi tak, jako oheň a voda. Socani jsou totalitní strana pro různé mafiánské zbohatlíky, ne pro lid... Pohleďme jak se napakoval například slavný upřímně myslící mašinfíra, jak vlastní středočeský kraj Hejtman bratr Kočičí pracka Ráth, či jak se snaží ovládnout republiku oranžový Kmotr Paroubek, který už se paktuje i se Saudy, kam jezdí na dovču.

Pryč s tyrany a zrádci této země, zpívá si proleteriát - a já dodávám ANO! Pryč  se všemy socany, komouši, pánbíčkáři i různými neonacisty a podobnými líbivými živly.

Sestavme 10 konkretních bodů porogramu, kandidující strany nechť představí jak je budou naplňovat, a pak nechat jejich odpovědi porovnat odborníky, a volit ty, kteří z toho vyjdou nejlépe!  Ale pak každý rok kontrolovat!  Neplníš? Od válu, a nastupuje bez voleb strana v pořadí druhá! Neplníš? Třetí! A skládat účty a zaplatit zaviněné a prokázané ztráty! To by ubylo zlatokopů a místo Diora by si socanská princezna obula konečně ty laptě, za které se dnes stydí!

0 0
možnosti
VB

velky bratr

18. 2. 2010 15:30
Re: ČSSD a demokracie?

V celem parlamentu ale nenajdete jedinou svobodne smyslejici stranu a mezi kandidaty to taky neni zadny ohen. Je potreba se zbavit polarizovaneho mysleni a heldat chyby i u svych favoritu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy