Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Antonín1

12. 2. 2011 17:28
Velmi dobře vyjádřeno,,,

To že svoboda bez zodpovědnosti nestojí za nic je již  v naší společnosti prokázáno,stačí se jen podívat na bezzubou policii a drzost politiků od komunální  po tu nejvyšší funkci.Ještě bych řekl jedno,že chybí lidem víra,dle které by semohli řídit a dodržovat staletími osvědčenými pravdami.Je dobře,že někdo to tak dobře umí popsat a pojmenoévat,jako Vy,tak i ostatní blogeři.Jen se těším,zda někdy půjdete i do voleb,aby bylo koho volit.Ta naše"smetánka" nám tu naději nedává.Proto více takových článků...  A.T.

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

5. 12. 2010 9:51
vaše stránky jsou možná infektované

Klikl jsem u Vás pod "oblíbené stránky" na "moje stránky". Norton Fire Wall mi řekl, že stránky jsou nebezpečné, že obsahují vírus typu Trojský kůň. Tak jsem vaše stránky raději hned zavřel. Možná Norton Firewall přehání a o nic nebezpečného nejde, ale pro jistotu Vám to zde hlásím.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

7. 12. 2010 18:47
Re: vaše stránky jsou možná infektované

OK, díky moc, nechám to prověřit. JG

0 0
možnosti

haes

24. 11. 2010 16:17
Pěkně napsáno, přosto pár výhrad

Napsala jste: "Liberalismus usiluje o maximální svobodu, a to jak osobní, tak i ekonomickou, náboženskou a politickou." Ano. A dle této rozhodně svobodně nežijeme. Jestliže si nemůžete koupit žárovku, jakou chcete, jestliže povinně platíte votovoltaiky, jestliže je váš život prošpikován směrnicemi a regulacemi od první sekundy po probuzení, jestliže vás stát obere o 50% hodnot, které jste svojí prací vytvořila, aby je přerozdělil mezi kamarády mocných, pak těžko můžete mluvit o svobodě, zvláště pak ekonomické.

A zadruhé: demokracie není přímo úměrná se svobodou. Spíše naopak: demokracie, ve která většina pošlapává nezadatelná práva jednotlivců (třeba v té ekonomické svobodě), je špatný systém. I demokracie musí mít svoje hranice.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

24. 11. 2010 18:15
Re: Pěkně napsáno, přosto pár výhrad

Máte do jisté míry pravdu, tehdy diktovali komunisté, dnes EU. Není to dobré, ale něco podobného lidé, kteří byli proti vstupu do EU de facto předpokládali.:-/Díky za příspěvek.JG

0 0
možnosti
UC

emersonskej

24. 11. 2010 11:48
Dobře jste to napsala !!!

Ikdyž jsou možná maličkosti, v nichž bych malinko oponoval - třeba to s tou kvalitou, přesto víceméně souhlasím a dávám karmu karmu.

0 0
možnosti
UC

emersonskej

24. 11. 2010 11:50
Re: Dobře jste to napsala !!!

ups... překlep - já chtěl dát tu karmu jenom jednou... dvakrát, to už je přece jen trochu moc...;-)

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

22. 11. 2010 19:42
můj článek nebyl zmíněn, cítím se uražen :-)

No, ono asi nikdo netvrdí, že všechno bylo špatně. Ale jde o to, že špatně bylo mnoho věcí a veskrze spousta těch zásadních.

Ohledně toho rušení všeho dobrého po komunistech - zas tak divoké to není. Prostě je fakt, že vetšina fabrik (včetně textilních) jela na strojích z 1. republiky, občas z dob Marie Terezie a ty šťastnější z 50. let. To byl ohromný vnitřní dluh, který komunisté vytězovaly, který nebyl tak vidět navenek, ale díky nemuž pak byly naše výrobky veskrze nekonkurenceschopné (a zároveň padl trh RVHP).

S tou kvalitou výrobků si děláte srandu? Ta ohromná zmetkovitost (kdy se zmetky nedaly prakticky reklamovat, na opraváře se čekalo měsíce a nebo se muselo podmazávat) byla legendární. Korupce skoro všude v běžném životě, byť v malém a ne miliardy. Ale denně.

Výchova dětí je pravda, ale to jde s dobou - mám pocit, že ani na západě v 50. - 80. letech nebyla tak spratkovitá výchova.

Srovnávat nemá cenu, doba se hnula. Ale připomínat? Neustále je to třeba.

0 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

23. 11. 2010 22:47
Re: můj článek nebyl zmíněn, cítím se uražen :-)

"Ale připomínat? Neustále je to třeba." Zejména to mají zapotřebí nynější vládci, aby odvedli pozornost od svých pochybných aktivit.

0 0
možnosti
LU

pidla

22. 11. 2010 16:38
Moc dobře jste to napsala.

V socializmu jsem žila jen 27 let a díky VŠ tedy jen 2 roky pracovala, od revoluce podnikám, takže pracuji stále. Neměnila bych režim, jen ta odpovědnost a kvylita mi chybí.R^:-)

0 0
možnosti
JM

janacz

22. 11. 2010 15:34
Každá doba má své ??

Když to tak říkáte, tak se nemusel rušit ani středověk. Rv

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 11. 2010 15:51
Re: Každá doba má své ??

Však taky středověk neskončil ;-D

0 0
možnosti
J

JESTR

22. 11. 2010 11:13
S tím se nedá nesouhlasitt !

1) slovo svoboda nám bylo cizí jako dnes demokracie. ( pod slovem demokracie si velká část  lidí představuje bohatství za každou cenu, bohužel fakta říkají vše )

2) žijeme v představách z první republiky, že náš stát je ekonomicky silný, ale to už dávno není pravda, pravda je ta, že jsme se rychle zařadili mezi levnou pracovní sílu, my nemáme co nabídnout jako tomu bylo za první republiky čeho patřičně využil Masaryk, protože si mohl dovolit jednat s okolním světem díky našemu hospodářství z pozice síly jako dnes např, Německo.

Neměl jsem materiální nedostatek v předešlé době ani teď, ale svírá se mi žuludek když vidím a slyším, že lidské hodnoty jsou na nule a nebo lépe řečeno, že je to pro nás jako dřív slovo svoboda - velká neznámá ! 

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

22. 11. 2010 11:05
Černobílý článek........

Víte, že největší vadou vašeho článku je právě to, že se snaží být objektivní? Ono to totiž v tomto případě nejde. Každý má svoji zkušenost, ať už přímou nebo zprostředkovanou. A tak vidí sebe ve frontě na cokoliv, nebo že se nebál v noci na ulici. Ale jedno ani druhé neznamená, že to platilo obecně. V roce 1989 většina lidí dala najevo, že toho co bylo měla dost (a kdyby to nebyla většina, vžádném případě by se nejednalo o revoluci "sametovou"). Všichni věděli, že "toto" už ne, ale přestava co ano, byla různá. Někomu šlo o to, aby mohl svobodně vyjádřit svůj názor (nevím jestli tím svobodně myslel, že ho nikdo nezavře, ale může být urážen), někdo potřeboval legálně investovat peníze z vekslu a jiný jen využil své staré soudružské konexe. No a někdo jen zjistil, že jeho svoboda skončila s možností pracovat. Každý z těchto lidí má jinou zkušenost a jiný názor znemožňující jakoukoliv objektivitu a jiný než černobílý pohled. Samozřejmě, že lze hledat nějakou objektivitu (průměrný pohled).

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

22. 11. 2010 11:12
Re: Černobílý článek........

ale vždy to bude jen subjektivní názor. Většinou se totiž shodneme na tom, co jsme nechtěli, ale jsme překvapeni, že každý chtěl něco jiného...........a na tom se nikdy neshodneme. Zaplať bůh.............tomu se totiž říká evoluce;-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

22. 11. 2010 10:50
Poněkud překvapen

Váš článek jsem si přečetl až teď a jsem poněkud překvapen některými tvrzeními která tam zazněla.

"nedostatek kde čeho, na druhou stranu byla kvalita" -- to opravdu myslíte vážně? Vždyť nekvalitní práce byla snad přímo poznávací znamení socialismu :-) Odfláknuté snad všechno co se vůbec odfláknout dalo, z té doby přece pochází "obchodní značka" do-do :-) Nekvalitní silnice, oprýskané domy, pračky co běhaly po koupelně, ... A třeba dnes koupená nábytková stěna v ceně desetinásobku platu taky vydrží hodně dlouho. Ano, ty stěny s těch superlevných prodejen co je dodávají už napůl rozpadlé to nevydrží, ale za socíku něco jako stěna za 1/2 průměrného platu neexistovalo :-)

"...abychom dnes mohli podporovat komunistickou Čínu, která k nám chrlí pod tlakem výrobky na jedno použití." A jak byste tomu chtěla zabránit? Ostnatým drátem? Přesvědčováním lidí že mají kupovat něco jiného,  než chtějí? Nebo je rovnou donutit silou?

0 0
možnosti
JB

jekkal

22. 11. 2010 10:59
Re: Poněkud překvapen

a co třeba potraviny+

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4299x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy