Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

POToole

16. 10. 2010 4:24
Díky, Jitko!

Pozdě, ale přece - díky za článek! :-) Je úsměvné, že si vůbec někdo myslí, že má patent na mluvení o rodině, dětech, životě... Na to kašli, ty jsi mnohem silnější, protože jsi se musela za sebe prát už odmala... My, co jsme byli rodinou rozmazlení, jsme se pak v životě divili... Měj se moc krásně, P. V:-) 

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

16. 10. 2010 7:20
Re: Díky, Jitko!

Ahoj Pavlo, asi na tom něco je. Dík, měj se krásně.:-)JG

0 0
možnosti
KT

Ježikača

12. 10. 2010 16:56
klid.

kdo nemusel řešit, ví houby. a jak říkáte, předvádět perfektní fasádu lze. ale pak se obvykle vyvalí věci... a kam se chodí radit ti bývalí perfektní? kam chodí bečet? taky máte pocit, že byste si jako další úvazek mohla otevřít psychologickou poradnu? (i když taky je potřeba říct, že na naší rodině by mohla graduovat menší léčebna).

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

12. 10. 2010 16:44
Děkuji všem za příspěvky

a přeji hezký zbytek dne.:-) Jitka Gotterová

0 0
možnosti
Z

zerda

12. 10. 2010 11:06
"rodiče"

jje zvláštní, že ač autorka má evidentně velmi špatné zkušenosti se svými rodičmi, tak se tu najdou moralisté, kteří jí budou vyčítat, že si jich neváží, já se ptám, za co by si jich měla vážit? za to, že ji "udělali" ? to snad nemůže říct pravdu o tom, jak to v rodinách může chodit? že to dítě si vytrpí očistec než dospěje a může vypadnout z domu? popravdě udělat dítě není problém, to dokáže i jedinec s podprůměrnou inteligencí, ale dát dítětí lásku nemusí ani vysokoškolský vzdělaný rodič, a z toho já nevidím důvod, proč se plazit před někým, kdo je mým rodičem, pouze podle toho, že je mám zapsané v rodném listě

0 0
možnosti
A

akrosob

12. 10. 2010 14:04
Re: "rodiče"

R^

0 0
možnosti
AA

Saša

12. 10. 2010 10:56
Autorce připomenu to čtvrté:

Cti otce svého i matku svou, abys dlouho byla živa a dobře ti bylo na zemi.

0 0
možnosti
R

rony100

12. 10. 2010 12:35
Re: Autorce připomenu to čtvrté:

Ctít neznamená bezvýhradně souhlasit.

0 0
možnosti
IO

Ilona Ondráčková

12. 10. 2010 10:51
odpustit, necítit hořkost

A jít svou cestou...Naučené vzorové chování v rodinách se většinou "táhne" po několik generací a není snadné se z toho vzorce vymanit. R^

0 0
možnosti
FH

Bouše

12. 10. 2010 9:16
Na téma: Rodiče vzorem nebo negativním příkladem?

jsem vedl diskusi s jedním autorem blogu iDnes. Nějak nemohl přenést přes srdce, že i negativní příklad rodičů může být pro dítě přínosem do života. Naši se například dost často hádali o peníze (protože neuměli hospodařit). Dobře si pamatuji své pocity z té doby. Vzal jsem si z toho ponaučení, že v mé domácnosti nebudou peníze nikdy předmětem nějakých sporů a tak se také stalo. A mohl bych jmenovat i jiné "odstrašující" příklady. Například sobectví otce, pokud šlo o sledování televize (dva televizory v domácnosti se tenkrát moc nenosily). Stačilo, aby běžel jakýkoliv bezvýznamný sportovní program a nikdo jiný se doma nechytal, i když na jiném programu šel nějaký báječný film. Jiná věc je, že byla s rodiči ohromná sranda - dost často jsme společně zpívali, "mastili" karty nebo hráli kostky (o sirky). To jsem od nich pochopitelně rád převzal. Jediné čeho jsem se od nich nevyvaroval, bylo kouření. Ale aspoň jsem mohl posloužit jako negativní příklad svým dětem, které k němu mají odpor.

0 0
možnosti
A

akrosob

12. 10. 2010 14:06
Re: Na téma: Rodiče vzorem nebo negativním příkladem?

R^

0 0
možnosti
A

akki

12. 10. 2010 8:16
Jsem ze "slušné" rodiny

a přesto (nebo právě proto?) jsem si nikdy nevytvořila ten pravý vztah rodič - dítě. Teď když jsem sama matkou, vidím ten obrovský rozdíl: Povídáme si téměř o všem, netrpím přehnanou úzkostí jako moje matka. Té nešlo říct nic.  Takže: Máte pravdu, rodina nás ovlivní a je na nás, jak se tím srovnáme. Karma.:-)

0 0
možnosti
MV

marka40

12. 10. 2010 9:34
Re: Jsem ze "slušné" rodiny

Já jsem rovněž ze "slušné" rodiny, ale naopak musím říct, že s mamkou jsme měly moc pěkný vztah. Moje kamarádka (Z rodiny, která byla na stejné úrovni jako ta naše) se tomu divila, ona si s matkou vůbec nerozumněla (ale nebyla to vina jen té matky). Co ale pro mne bylo poučením, jak to dělat nemám, tak to, že není třeba abych tahala kotouče s maltou, řezala dřevo na cirkule a podobné těžké práce, které moje 65 kilová matka dělala. Jinak naši rodiče byli skvělí, měli jsme se sourozenci nádherné dětství a moc rádi na něj vzpomínáme. :-)

0 0
možnosti
H

hafusak2

12. 10. 2010 8:10
Kdysi se říkalo:

Když mu bylo pět, tak si myslel, že táta je nejchytřejší člověk na světě. Když mu bylo patnáct, tak si myslel, že táta je největší blb na světě. Když mu bylo dvacetpět, byl mu táta lhostejný, když mu bylo třicetpět, uznával, že táta někdy míval pravdu. Po pětačtyřicítce se pravidelně chodil se starým otcem radit.;-D

0 0
možnosti
A

Akire

12. 10. 2010 8:16
Re: Kdysi se říkalo:

Zdá se to pravdivé...bohužel jsme se synem  ve fázi 25let  :-P

0 0
možnosti
N

Nika.meil

12. 10. 2010 8:06
Ano.....

Mluvíte mi z duše. Já si mých rodičů velice vážím,ale...mamina neurotik, který "tyranizoval" celou rodinu, taťka kliďas a honánek, než aby se hádal,raději mlčel. Vždycky jsem tíhla k otci a jsem spíše po něm,ale z maminy jsem si taky něco ukousla,ale vím o tom a rozhodla se to změnit. Nedělám chyby,které dělala mamina a mám se svýmidvěma  kluky bezva vztah, tíhnou ke mě dokonce více než ke svému otci. Jinými slovy...poučení se z chyb našich rodičů není nikdy na škodu R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy