Podle sebe, soudím tebe

Kdo nemyslí jako já, nechová se jako já, nevypadá jako já, neuznává stejné hodnoty jako já, ten je prostě debil.

 

 

„Kdyby Fanda neutrácel každej rok za dovolenou v cizině, mohl už mít taky nový auto a bazén, novou koupelnu a v obýváku plovoučku. Jako my. Debil,” přemýšlí nahlas jedna rodinka.

 

„Kdyby Tonda nedřepěl každej den v hospodě a nehulil jednu za druhou, taky by mohl vzít rodinu k moři a nemusely by se jeho haranti nudit doma.”

 

„Co to asi musí bejt za chudáka, že si vezme holku s tak velkou prdelí?” nedokáže pochopit anorektická top modelka.

 

„Kdybych měl mít doma takovou vychrtlou bezkozku, měl bych pocit, že se miluju s radiátorem,” pravil můj soused při pohledu na vítězku soutěže krásy.

 

„Kterej chlap může mít zájem vo takovou domácí blbku, co furt jenom vaří pere a žehlí?” diví se výkonná ředitelka jedné významné společnosti.

 

„Já mít doma takovou emancipovanou a sebejistou krávu, zeptám se jí, jestli umí utíkat, abych jí chvíli na to ukázal, že to bude potřebovat,” pravil Vladimír.

 

„Ten chlap je regulérní magor, je zralej na Chocholouška,” nedokážou pochopit ti, co zrovna nejsou příznivci modrobýčí corridy.

 

„Určitě mi všechny ženy závidí tak skvělého, citlivého a empatického muže, co mi každý den přinese oranžovou růži – ta voní nejlépe. Že ne? Ale ano,” přemýšlí nahlas manželka známého toreádora.

 

„Ty vole to je úchyl. Je vůbec možný, aby takový chlap někoho zaujmul?” nedokáže pochopit Monika (která zjevně nemá v oblibě chlapy s kolty proklatě nízko u pasu) westernového hrdinu.

 

„A to já zase na kovboje nedám dopustit. Chlap musí mít pořádnej kolt, jen musí dát bacha, aby nestřílel vostrejma,” oponuje Monice Hanka.

 

„Ženská může bejt desetkrát krásná, jako bohyně, ale dyš je sprostá jako dlaždič, nevopřel bych si vo ní ani kolo,” konstatuje Vláďa.

 

A takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna, páč to, co není dobré pro nás, čím my pohrdáme, pro někoho jiného dobré být může.

 

Neexistují žádné standardy na to, co je moudré, krásné, vzrušující, roztomilé, zkrátka IN.

 

A víte co? Je to dobře, protože jinak bychom zůstali každý sám a společnost by nám celý život dělala jenom naše vlastní dokonalost.

 

Jitka Gotterová

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jitka Gotterová | středa 23.6.2010 13:47 | karma článku: 27,93 | přečteno: 4096x
  • Další články autora

Jitka Gotterová

Chudé Vánoce ?

16.12.2022 v 18:11 | Karma: 26,75

Jitka Gotterová

Jsem spokojená a vděčná Bohu

28.11.2022 v 18:15 | Karma: 25,40