Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

iwwi

29. 7. 2011 21:40
karma

jako bych viděla dívku svého bratra manipulovanou v totožné situaci její matkou :( holčina šla na potrat z donucení a ne z vlastního přesvědčení. Ačkoliv je ještě mladá, stále jí to trápí, když si hraje s mými dětmi, je smutná...nezažila jsem nikdy horší manipulaci s člověkem, jako v jejím případě :( Na jednu stranu jsem však chápala obavy její matky, dcera je epileptička, nedokončená škola, žádné zázemí, na stranu druhou by to mělo být její rozhodnutí, jinak to může znamenat velmi silné psychické trauma. Jako matka dvou malých dětí vím, že je velmi snadné se uchýlit k psychickému "vydírání", když nevím kudy kam ;) , ale naštěstí si to za pět min. dvanáct uvědomím a případně se za rohem proplesknu :)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

1. 8. 2011 0:24
Re: karma

dobře. ale postavte si to naopak. dívka epileptička bez zázemí a bez peněz bude vychovávat dítě. jak s ním bude pod tlakem zacházet? jak se vyrovná s případným selháním? matky-bestie jsou jedna věc, ale tahle rozhodnutí jsou těžká, bohužel jsou vždy špatná a zúčastněný si je nese do konce života. pokud není extrémně chladný, racionální, nebo mentálně mimo.

1 0
možnosti
DD

blondynka111

29. 7. 2011 7:00
Procetla jsem clanek i diskusi

Opravdu to vypada, ze dotycna byla spis nezletila a na zaklade jedne konverzace tezko posuzovat. Matka asi selhala, kdyz ji nenaucila cosi o antikoncepci. Devce zacalo brzo, protoze otec nebyl na prijmu??? Kde je otec ditete? Jenze to jsou dohady. Mozna nebyla ani tak manipulativni a bezcitna,jako spis hloupa a bez vztahu k dceri. Kdo vi?

1 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

30. 7. 2011 5:12
Re: Procetla jsem clanek i diskusi

Věk se dnes opravdu, zvláště u dívek, odhaduje velmi těžko. Mohlo to být i tak. Díky za příspěvek JG

0 0
možnosti
C

carolusI

29. 7. 2011 1:08
Tak vidím,

že jsem měl štěstí na rodiče a částečně i prarodiče. Babička mě odmala vychovávala pomocí březové metličky a já na ní za to s láskou vzpomínám. A dodnes se jejími názory řídím. Rodiče mi vždy byli oporou a i když jsem je občas děsil svojí všetečností a pyrotechnickými pokusy, poslední kategorický příkaz jsem dostal v patnácti létech ( " Až budeš mít maturitu, dělej si co chceš ! ").Pak už se mnou jednali jako s dospělým. I když mi pochopitelně radili i později, moje rozhodnutí respektovali. Přestože jsen dělal stejné hlouposti jako ostatní mladí. Myslím, že díky této výchově jsem člověk klidný a tolerantní. Pouze hlupáci a lháři mě rozčilují. S těmi trpělivost nemám. A takových hloupých a despotických rodičů jaké popisuje autorka už jsem také viděl dost, na jejich dětech se to podepíše. Často mají zkažený celý život.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

30. 7. 2011 5:09
Re: Tak vidím,

Hezké, díky za příspěvek JG

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

28. 7. 2011 22:31
Moje vlastní zkušenost

Z vlastní zkušenosti: Víte, co je příšerné? Když Vaše matka si usmyslí, že za Vás bude řešit vztahy mezi Vámi a jinými lidmi. Moje máme vůči mně nikdy nebyla diktátorka, nikdy mě neomezovala, ale ať jsem dělal, co jsem dělal, nezabránil jsem, aby se nemíchala mezi mě a jiné lidi. Například jsem se seznámil se slečnou, kterou ona neznala. Po dvou měsících jsem tu známost musel ukončit. Slečna zatelefonovala mé mámě (nebyl jsem doma), představila se jí, požádala ji, aby mi rozkázala, že se k ní musím vrátit, a máma místo aby řekla, že se do toho míchat nebude, to s ní po telefonu dvě hodiny řešila a pak mi ještě vynadala, že kvůli tomu, že jí zavolala moje bývalá slečna, ona (máma) přišla o svůj oblůíbený pořad v TV, protože se ten telefonát protáhl na dvě hodiny. A jak dlouho ještě prý za mě bude muset řešit mé záležitosti. Já jsem jí nikdy do vztahů mezi mnou a jinými lidmi nezatahoval, ale když to udělali cizí lidé, nedokázala jim říci, aby si to vyřešili se mnou, že se jí to netýká.

0 0
možnosti
SB

Slavomír 1966

28. 7. 2011 22:51
Re: Moje vlastní zkušenost

A takových případů byly desítky, stovky. Někdy se za mne omlouvala v záležitostech, kde jsem byl v právu já, ale cizí člověk ji zastavil na ulici a vyprávěl jí svou zcela jednostranně interpretovanou verzi. Místo aby řekla, že "vám je 30, mému synovi 25, tak si to vyřiďte vy dva mezi sebou". omluvila se mu za mne. Když jsem si hledal práci, tak jsem si našel inzerát, a ještě než jsem tam stačil zatelefonovat, ohlásila se u ředitele firmy sama a žádala tu práci pro mne. Ten ji samozřejmě vyhodil s tím, že když chci tu práci já, tak se nebude bavit s ní. Na to mu ona odpověděla, že asi není otec: kdyby byl, tak by chápal, co jsem to rodičiövské starosti. Když jsem tam potom přišel já, tak mi šéf rovnou řekl, že nějaké nesamostatné maminčiny mazánky, kteří ani ve věku 28 let neumějí jednat sami za sebe, ve firmě nepotřebuje. Neměl jsem tušení, o čem mluví, protože o tom, že tam byla již moje matka, jsem nevěděl. Nezbylo mi než vynadat manželce, proč jí říkala o mých plánech.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

28. 7. 2011 21:45
Díky

děkuji všem za Vaše názory a přeji hezký zbytek týdne. :-)Jitka Gotterová

0 0
možnosti
PVBAN

papaya v banánu a naopak

28. 7. 2011 20:56
trošku přehnané, jednostranné a neznáme bližší okolnosti...

anebo je to zcela vymyšlené ?

A pokud ne, odpovím jen - oni i manipulativní a bezcitní otcové mohou mít velký a rozhodující díl viny.

0 0
možnosti
PS

lecaks

28. 7. 2011 21:19
Re: trošku přehnané, jednostranné a neznáme bližší okolnosti...

Důležité je ale si uvědomit, že zlo se zlem nikdy nevymýtí, jen se násobí. Viz býv.Jugoslávie.

Odpovědnost bez lásky činí bezohledným. Nezbude, než se vrátit ke kořenům, tzn. oprášit naše velikány. Např.J.A.Komenský: "Všeobecné porušení světa se začíná již v kořenech.." Rodina byla, je a bude základ fungujícího státu. Takže si nestěžujme, že v ČR něco zapáchá. Ale změny nastanou, zvláště pokud se začnou lidé sami měnit. A né se opičit ve zlém, ve špatném po svých vychoateích.

Potom bude líp.R^

0 0
možnosti
BP

morrigan

28. 7. 2011 19:56
Jo, to znám.

Ječím na dcery, když napřed dělají ramena. jak jsou na rozdíl ode mne, prastarého dinosaura, chytré, světaznalé a moderní , a pak přijdou, že mají průser, a potřebují pomoct. Nasraná jsem až na půdu, a pak jdu a pomůžu. Na rozdíl od jejich výchovně uvědomělého otce, který neřve, strašně je miluje, ale odmítne jim pomoct. Děvčata si postěžují, že jsem protivná, ale proč potom za mnou chodí?

0 0
možnosti
DK

Fonon

28. 7. 2011 20:08
Re: Jo, to znám.

znáš to, co se škádlívá....

0 0
možnosti
K

kamilhoudek

28. 7. 2011 18:09
A pak

že jsou ženy  "něžná stvoření" ;-D  R^

1 0
možnosti
H

honzahoff

28. 7. 2011 18:11
Re: A pak

Killing me softly :-)

0 0
možnosti
MK

sarumánek

28. 7. 2011 17:19
klobouk dolů

Schopnost zapamatovat si takový sáhodlouhý dialog z čekárny, a pak jej přesně v uvozovkách citovat - klobouk dolů před paměťovými schopnostmi pisatelky. A nebo je tady ještě druhá možnost - že si to celé paní spisovatelka vymyslela, případně si dotvořila skutečný zážitek k obrazu svému. Tomu by nasvědčovala i úroveň samotného dialogu, který s prominutím odpovídá spíše Ordinaci v růžové zahradě než skutečnému životu.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

28. 7. 2011 21:31
Re: klobouk dolů

něco si vymýšlet nemám zapotřebí, pokud byste si nezapamatoval takový dialog asi by to chtělo začít tu paměť nějak trénovat. Úroven matky byla opravdu velmi nízká, což mne zaujalo stejně jako vás. jenom nechápu, proč máte za potřebí obvinovat mne z čehokoli, ale děkuji za váš názor a přeji hezký večer. JG

0 0
možnosti
L

lipowski

28. 7. 2011 16:38
dakujem

pekne napisane R^

0 0
možnosti