Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JG

Jiittkkaa

10. 6. 2009 18:21
Děkuji všem

za zajímavé příspěvky v diskuzi.:-)Jitka Gotterová

0 0
možnosti
C

cojanato

10. 6. 2009 2:15
Docela líbilo

Tak dám karmu, ne?R^ Také něco pamatuji. Přežít se nějak dalo, ale člověka to často sr..o ! :-)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

10. 6. 2009 2:11
Hm

Co vám provedli Bartáčkové v době, kdy už byli velkými demokraty? Se nestyďte a hlavně nebojte, máme přece demokracii. Nebo se těch Bartáčků dodnes bojíte? Nedivil bych se.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

11. 6. 2009 7:26
Re: Hm

No, mně konkrétně už nic, ale byli jiní, kteří měli tu čest;-)JG

0 0
možnosti
PO

POToole

10. 6. 2009 1:48
Dekuji, Jitko,

za krasne napsany clanek! Chvili jsem se smala, chvilicku mi bylo smutno, ale hlavne - dychla na me zpetne ta doba detstvi, kdy plno veci bylo divnych a absurdnich, ale my jsme stejne mely to nejkrasnejsi obdobi v zivote, diky nasi nevinnosti... :-) Napsala jsi to vazne skvele, jeste jednou dik! R^ Pavlina

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 6. 2009 10:22
Optika vidění - 1 -

Diskuse dole názorně ukazuje, že každý máme jiné vidění a vnímání světa. Jsou lidi, kteří když uslyší jen náznak či zmínku o totalitě za minulého režimu, chtějí taky hned slyšet, že úplně všechno co tehdy bylo, bylo úplně špatně. Jako by si snad ani nebyli jistí svým vlastním názorem, chtějí hned potvrzení, že každý autor má hned taky při zmínce o totalitě rudo před očima. Podobně (ale samozřejmě naopak) to chtějí i bigotní bolševici, kteří se ale v diskuzích zde příliš neprosazují.

.

Tak mě tak napadá, že tahle černobílá hodnocení jen nahrávají tomu, že se se svými dějinami nikdy nesmíříme, protože je nikdy pořádně nepochopíme, protože je stále ještě nechceme vidět z nadhledu a bez emocí a bez osobních sympatií a antipatií. . 

0 0
možnosti
AH

alex hart

9. 6. 2009 10:27
Optika vidění - 2 -

Když jsem chodil do školy, učili jsme se o frnacouzské histori a Napoleon byl tehdy (za totality) prezentován jako postava záporná, protože to byl (zjednodušeně řečeno) imperátor, který chtěl dobýt svět, ale na Rusech si rozbil držku. Zajímavé je, že dějiny starého Řecka a osoba Alexandra Velikého se takhle záporně nepodávaly.

.

Zajímavé také je, že Napoleon se ve Francii nepominutelným způsobem zasadil o rozvoj věd, což se u nás otevřeně říká až dnes, tedy až po 200 letech. Ale stejně to vysílá cizí televize (myslím National Geografic nebo Spectrum? ) a česká televize ani náhodou. Kdy asi tak nastane dostatečný dějinný odstup, aby se o období totality psalo a mluvilo bez neustálých emocí a zbytečných útoků mezi diskutujícími?

.

A kdy asi tak nastane dostatečný dějinný odstup, aby se alespoň trochu spravedlivě a nestranně zhodnotila dnešní doba skvělého technického rozvoje, občanských svobod a dobré životní úrovně, ale i doba rozkrádání a morálního úpadku společnosti?

0 0
možnosti
Z

zuzanaklt

9. 6. 2009 9:09
Dobrý den,

moc jsem se pobavila.Máme děti asi tak vašeho věku a my jsme asi tak věkem s vašimi rodiči.A s těmi komunisty to máme stejně-nemáme je rádi do teď.Ráda vás čtu,mějte se krásně  a přeji jen to nej.

0 0
možnosti
Z

zuzanaklt

9. 6. 2009 9:17
Re: Dobrý den,

Teď jsem se podívala zpět a přečetla si pár vzkazů.Pořád mám dojem,že si lidé pletou diskuse a blog.

0 0
možnosti
K

Kocourek69

9. 6. 2009 8:49
Proč jste jezdili k Baltu když se Vám tam nelíbilo?

Já jsem zhruba stejně starý jako Vy a s rodiči jsem za komárů nikdy v zahraničí nebyl. Dovolené (prázdniny) jsme trávili cestováním po Československu. Jeden rok na Lipně, další v Tatrách, poté zase na Mácháči, na Vydře na Šumavě apod. Jednou jsme dokonce byli v létě týden v Praze a prolezli snad všechny muzea, památky, ZOO.

Velice rád na to vzpomínám neb to nemělo chybu a nějaké moře mi vůbec nechybělo.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

9. 6. 2009 8:56
Re: Proč jste jezdili k Baltu když se Vám tam nelíbilo?

Já někde píšu, že se nám tam nelíbilo? Vy když  někde zakopnete a rozbijete si frňák, tak už na to místo nepojedete? Moji rodiče byli v NDR naprosto nadšeni, já osobně bych možná raději jela i na to Lipno, nebo do Tater, ale jako dítě si až tak moc vyskakovat nemůžete, prostě jedete tam kam řeknou rodiče, tak to přeci funguje.:-)JG

0 0
možnosti
KP

Karel Polivka

9. 6. 2009 8:04
Taky občas vzpomínám,

na to, jak byl vzduch v Praze lepší, protože rostlo na ulicích mnohem víc stromů a nebylo všude tolik aut... Na to, že pivo chutnalo jako pivo, protože se vařilo jako pivo a ne jako produkt... Nemyslím tím, že by mi to všechno chybělo, prostě to tak bylo a nesouviselo to s politikou, tak jsem žil a je to mojí součástí.

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

9. 6. 2009 8:42
Re: Taky občas vzpomínám,

A o tom je také můj článek, o pocitech, nic víc:-)JG

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

8. 6. 2009 22:40
me vsechny tahle blogy silene deprimujou

protoze je z nich videt, jak se vubec nic nezmenilo, i pani autorka analyzuje vpodstate trefne ale na zaver zase ta typicka ceska popisnost - takhle to bylo, takhle to je a smytec.

Zadny naznak reseni, cil co bych chtel delal jinak, z ceho jsem se poucil, co nechci opakovat, ceho se vyvarovat - nic. Proste kecani jak v hospode za totality, v sobotu vecir nekde na chate na Berounce, na usmolene dovolene u dederonu.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

9. 6. 2009 1:32
Re: me vsechny tahle blogy silene deprimujou

No to víš, na swingers do vily Berlusconiho typický český zaměstnanec za peníze ostatních daňových poplatníků nelétá. BTW, jedna velká změna nastala - jezdí se k Jadranu, je tam teplejší moře, jinak je to skoro stejně daleko a to je rozhodující. Navíc od letoška je možný znovu vozit řííízky a tím pádem je to zas o kousek blíž klasickým toáčovým dovoleným v Bulharsku nebo NDR. ;-D

0 0
možnosti

CART09

8. 6. 2009 21:52
Kdo byl Bartáček?

Je to jen moje čtení mezi řádky, anebo by pod článkem měla být noticka "jména v příběhu byla změněna" a s.Bartáček ve skutečnosti začínal na P?;-D

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

9. 6. 2009 8:37
Re: Kdo byl Bartáček?

Samozřejmě, že byla změněna, ale myslím, že každý z nás by si mohl za soudruha Bartáčka dosadit nějaké to jméno, že?;-)JG

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy