Diskuse

Burani

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Perdita

27. 4. 2008 10:09
o ničem

nechapu smysl clanku... zda se mi ze Vam schazi trosku nadhledu, kdyby mne nekdo oznacil za venkovskeho vidlaka, tak bych ho s nadsazkou oznacila nejakym jadrnym oznacenim pro mestskeho cloveka a nepsala o tom kriticke clanky...

pro ziskani nadhledu a zvyseni tolerance se mi jevi jako nejlepsi zpusob cestovani; napr. muj pritel se narodil v meste, vetsim nez Brno, ale v jeho zemi je povazovano za vesnici - pac nema katedralu.. ;-)

0 0
možnosti
S

Sid2007

27. 4. 2008 5:05
Lidé (ženy?) s pocuchanou psyché rádi venkov

Zeleň, božský klid, žádné extra podněty které by zase přetížily chatrnou psyché, zase by ji posunuly za hranici normality.

Lesy, příroda, zvířátka .... všichni z nich trpělivě naslouchají nekonečné monology vagíny, nikdy neurážejí, nekladou nepříjemné otázky.

A lahvička dámského likéru někde v prádelníku, nějaký ten prášek z bohaté sbírky od ochotné paní lékařky a ... zase se nějak dá přežít do příštího dne.

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

21. 4. 2008 18:27
Burani jsou

Když se odstěhuje kultivovaný člověk z města na vesnici je to úplně jiná kategorie než křupan vzešlý ze staletí trvajících incestněalkoholických vztahů pro něhož má příroda jenom jeden smysl. Užitek. Přírodou se rozumí prase v chlívku. Štěkající vlčák za plotem a nakopnutá kočka protože po té nic není. Takového domorodce zajímá pouze to kolik stojí rohlík v Kauflandu a jestli sousedovi chcípla koza. Nedělejte si iluze. Veverky ani ranní opary s nimi nehnou.

0 0
možnosti

Škubi

23. 4. 2008 12:58
Re: Burani jsou

Ty jsi z města, chytráku, co...Rv

0 0
možnosti
JP

Jitka Přikrylová

19. 4. 2008 21:23
souhlas

A přidávám rozhodně souhlas i s komentářem Š. Binka pode mnou. R^Pochopitelně karma a přidávám přání hezkého večera

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

18. 4. 2008 14:04
Hezký článek

Vyrovnaný a dospělý jedinec bez komplexů nemá mindrák z ničeho a nikoho.

Mindráky a nevraživost typu město x venkov, Praha x Brno, Čechy x Morava a jejich celá řada podob lokálních je hodna nevyrovnaných blbečků.

Jasná karma R^

0 0
možnosti
P(

plech (Anonym)

17. 4. 2008 21:33
To platí i naopak

Ta nevraživost je oboustranná. Jak je vidět na lidech napadajících jedny druhé v diskusi. A ze života. A všichni jsou to burani. Buran je člověk s absencí tolerance. R^

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

17. 4. 2008 21:43
Re: To platí i naopak

Výstižné, děkuji.

Ta Vaše poslední věta je v podstatě všeříkající. :-)Gotterová

0 0
možnosti
JD

jamares

17. 4. 2008 20:55
neni to spis naopak?

nikdy me nenapadlo mit predsudky proti lidem z vesnic nebo mensich mest a proto me vzdy zarazi jejich komplexy.. pri vsi ucte se mi zda, ze Vam se ten komplex podarilo vypestovat..

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

17. 4. 2008 21:30
Re: neni to spis naopak?

děkuji za názor. Napsat tento článek mě napadlo právě na základě reakce(zda jsem již vyzkoušela jezdící schody) na můj článek předešlý a bohužel jsem se s podobnou reakcí setkala již mnohokrát. Sama nemám též předsudky a domnívám se, že ani komplex. Tento článek je malým šťouchnutím právě pro ty, kdo předsudky mají, takže se vůbec nedivím, že na Vás článek zapůsobil takto. Hezký večer Gotterová:-)

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

17. 4. 2008 20:21
Článek má jednoduchou pointu

vše je v lidech, nikoli v tom, kde žijí. Takže pokud si můj článek někdo vyložil, jako útok na svojí osobu, možná by bylo dobré naučit se brát věci tak trochu s nadhledem. ;-) Jinak samozřejmě všem děkuji za zajímavé příspěvky a přeji krásné dny, které mohou být jistě krásné kdekoli. Gotterová:-)

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

17. 4. 2008 19:28
Ja si osobne nemyslim

ze lide zijici mimo velka mesta jsou burani. Proc se tak vehementne obranujete?

0 0
možnosti
D

Dennie

17. 4. 2008 18:42
buránci

Jsem z vesnice, ale střední školu a teď už i vysokou dělám ve městě. Na vesnici si mě dobírají, že jsem "měšťačka" a tady ve městě, že jsem naopak "lonťačka", tak už nějak nevím, co vlastně jsem:))

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4466x
Co na srdci, to na jazyku, neboli huba nevymáchaná. Na tomto blogu publikuji pouze svoje vlastní názory,pocity a postřehy, které nemusí být totožné s těmi vašimi.Každý zkrátka vnímáme svět kolem nás po svém. To, že mají lidé rozdílné názory neznamená, že se nemohou respektovat. Kliknutím na fotografii či jméno nad ní se zobrazí další články autora. Moje knihy TAK JDE ŽIVOT, LIDÉ JSOU RŮZNÍ, KRASOTINKY VE SVĚTĚ DUCHŮ a MANTINELY (k jejichž napsání mne inspirovaly osobní zážitky ve velkoobchodu MAKRO) lze objednat na knihy.gotterova@seznam.cz, http://www.stahuj-knihy.cz/,http://knihy.abz.cz/ a nově také v Kanadě a USA www.czech-books.com

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy