Najdou se lidé, co povedou tuto zemi do Nového věku lidstva?

Podle jakých zásad či pravd by měli lidé vytvářet nový model světa, který bude rozšířením a překročením všech našich dosavadních představ o životě?

Tyto představy, podle kterých jsme žili stovky a tisíce let, moc dobře nefungovaly, jak je zřejmé, neboť nás dovedly do dnešní duchovní, sociální, politické i ekologické krize. Proto je nezbytné tyto představy rozšířit o nové a pokusit se transcendovat (nikoli odstranit) současný model světa. Transcendovat znamená překročit a rozšířit stávající model a učinit ho funkčnější, krásnější a smysluplnější.

Domnívám se, že tyto nové představy, zásady či pravdy, které umožní lidem překročit začarovaný kruh konfliktů a neshod a přejít do „země zaslíbené“, lze shrnout do tohoto jednoduchého prohlášení:

 

1. Všichni jsme obdařeni duchovně tvůrčí mocí od Boha. Máme moc prožívat svůj život podle vlastních záměrů a představ. Kromě vědomého „tvoření“ nemusíme nic dělat.

 

2. Všichni jsme součástí jediného celku, jediného vědomí, jediného Boha. Cokoli způsobujeme druhým, děláme to sami sobě. Oddělenost je iluze.

 

3. Neexistuje nic než láska. Jedině láska dokáže vyléčit všechna zranění na duši i těle a vyřešit všechny problémy v našem světě.

 

Tyto tři „zásady“ by měly být základním „kamenem“ hnutí, které povede naši zemi do Nového věku lidstva. Nepochybuji o tom, že jsou zde lidé, kteří se připravovali na podobné poslání. Najde někdo z nich odvahu a založí hnutí, které by inspirovalo ostatní k životu podle těchto tří zásad či „pravd“? Najdou se lidé s tímto „potenciálem“? Uvidíme. Jako „mystik“ si uvědomuji, že dozrál čas, aby se toto hnutí pomalu začalo formovat a pomohlo spojovat lidi i skupiny s podobným pohledem na svět (jichž není vůbec málo).

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Goldman | pondělí 30.9.2019 19:29 | karma článku: 4,75 | přečteno: 248x