K tomu, abychom byli šťastní, nepotřebujeme čínské investice

K tomu, abychom byli šťastní, nepotřebujeme čínské investice. „K tomu, abychom byli šťastní, nepotřebujeme vůbec nic.“ To by českým politikům řekl nejeden čínský filosof.

Vzdělávejme a učme proto všechny lidi, nejen uprchlíky, že ke štěstí nepotřebují nic vnějšího, že závislost na čemkoli vnějším přináší utrpení a že opravdovou blaženost naleznou ve své duši. Učme je, jak se vymanit z nevědomosti a dosáhnout vnitřního klidu.

Vzdělávejme a učme všechny lidi, nejen uprchlíky, že na světě je dostatek a hojnost pro všechny, takže mohou žít důstojným životem, aniž něco musejí dělat, a že to jediné, co musejí udělat, je dát svému životu hlubší smysl. Učme je poznat pravdu své existence.

Vzdělávejme a učme všechny lidi, nejen uprchlíky, že se nemusejí přizpůsobovat Západu ani Východu a že ten největší dar, jaký mohou dát světu, je bezpodmínečná láska, neboť lidé, kteří opravdu milují, realizují Boha a jsou největším požehnáním pro celý svět.

V neposlední řadě vzdělávejme všechny politiky, že ke štěstí nepotřebujeme cizí investice a nadvládu. Učme je, že to nejlepší, co mohou udělat pro budoucnost světa, je investovat do duchovního a tvůrčího rozvoje lidí. Učme všechny národy soběstačnosti a univerzální moudrosti.

Autor: Jiří Goldman | neděle 6.11.2016 10:05 | karma článku: 13,08 | přečteno: 447x