Je třeba odmítnout postoje a učení některých představitelů tradiční medicíny

Tito lidé věří, že musíme bojovat s nemocemi a viry, často drastickými metodami, dokud "nezmizí". Jenže nemocí a virů neubývá. Spíše naopak.

Trestání společnosti není dobro a trest není součástí léčby, kterou užívá Bůh

 

Mnoho lidí se domnívá, že život je boj. To je ale mylné učení a postoj. Čím více s něčím bojujeme, tím reálnější to činíme. Život je neobyčejný proces, v němž se rozpomínáme na to, že jsme součástí všeho, co existuje - to jest Boha. Odmítnout nějakou část, která se nám nelíbí, znamená odmítnout sebe sama, čímž zastavujeme proces sjednocování se vším, co existuje - tedy s Bohem. Ozdravný proces může nastat jen dosažením hlubokého míru v nitru člověka. Tím, že přestaneme bojovat, získáme novou sílu a imunitu.

Vzpomínám si, jak jsem kdysi intenzivně bojoval se svými špatnými vlastnostmi. Čím více jsem s nimi bojoval, tím mocnější se zdály být. Nakonec jsem se úplně vyčerpal a dostal do izolace - můj život se na čas zastavil, "zasekl" jsem se a přestal vidět ve svém životě nové příležitosti a možnosti. Později jsem si uvědomil, že k úplnému vyléčení vlastního "já" je nutné přijmout ty nejnepříjemnější stránky sebe sama včetně nejnepříjemnějších okolností. Život je proces, v němž přijímáme všechno a žehnáme všemu, ale volíme tu nejkrásnější vizi o sobě a o životě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Goldman | středa 7.10.2020 17:02 | karma článku: 11,42 | přečteno: 560x