Seznamková úroda aneb pětatřicátníci, chlapci jako květ

"Muže je třeba chránit, neboť je schopen sám se vyhubit " usoudily zřejmě  ženy, jež prožily světové války.  A hbitě a systematicky začaly program ochrany mužů vkládat do výchovy svých dcer a vnuček. Každá nastupující generace matek pak, jak je to v každém vývoji běžné,  jen zdokonalovala a zdokonalovala....

anonym

Matka dokonale ochraňující pětatřicátníka je velmi hrdá. Oceňuje se především za to,  že její syn nikdy neměl problémy se vstáváním. (Pokud byl školou povinný. Skutečnost, že nevstal do zaměstnání od té doby, co z trestního zákoníku zmizel paragraf o příživnictví je pro ni nepodstatná. )

Matka zajistí pětatřicátníkovi ( s vynucenou spoluprací otce) přiměřenou životní startovní čáru, minimálně v podobě bytu a auta. ("Vybereme ti něco nedaleko nás!  Abych ti mohla chodit pomáhat. ")

Matka včas ochrání syna před upadnutím do spárů ženy, která by nutila syna do činností, při kterých by mu hrozil ( nedej Bože!) přinejmenším úraz. ( Například zatloukání hřebíků, práce s vrtačkou a šroubovákem - " počkej na tátu, ten vám to přijde udělat! ")

Matka má jistou a přesnou představu, jakou partnerku si pro svého syna přeje :

nenáročnou.....

("není nadšená, že jsi několik let nezaměstnaný? ..ať ocení, jak jsi skromný a umíš vyjít s málem")

výkonnou.....

( " že si ti stěžuje, že musí mít dvě, tři zaměstnání ? Dělá to, protože je workoholička a jednoduše ji to baví")

tolerantní....

(" vadí jí, že jedeš ke kamarádce domů  na týden doučovat děti? takhle zbytečně žárlit, já na tom nic špatného  nevidím...")

schopnou....

( " jen si jdi na trénink, stačí, když s námi na chalupě bude hrabat listí ona..")

ROBOCOPKU

Matka ,  která nedovolí svému synovi dospět.

Matka, které nechce vidět a nevidí  o pravidelných a povinných víkendových obědech svého pětatřicetiletého syna, preparujícího na talíři maso od kosti a jednotlivá zrníčka rýže s výrazem zoufalství. Propadajícího se do bažin depresivního smutku. Syna, který tak úžasně dovede vzdychat, jak rád by měl pro koho žít, ale žádnou nemůže najít. Bludného Holanďana internetových seznamek.

 

 

Věnováno matkám JH a TF

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iva Šemberová | středa 11.1.2012 11:22 | karma článku: 20,19 | přečteno: 2368x
  • Další články autora

Iva Šemberová

Kurzy pro tchýně

16.10.2013 v 16:06 | Karma: 17,16