Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

KLDR by byl rozhodně zajímavý zážitek. Jinak jsem dnes objevila váš blog a potěšil mě výraz rychlocestovatel. Taky se mezi takové řadím. Jinak máte hezké články. Burkina Faso, o které byly některé z předchozích příspěvků, je místo nad kterým přemýšlím, teda pokud na ni někdy nasbírám odvahu. Loni jsem byla pracovně na týden v Ugandě (což byla moje první zkušenost s Afrikou) a od ostatních, výrazně zcestovalejších, jsem slyšela, že právě Burkina je jedno z nejhezčích míst v celé Africe. Teď už jen sebrat tu odvahu se tam vrátit i soukromě. Takže díky za inspiraci.

0 0
možnosti
AH

A86d96a76m 64H51o47u42b32a87ř

24. 2. 2015 17:32

uz dlouho tam chci vyrazit, ale zajima me vicemene jen hlavni mesto, socialisticky realismus nejtezsiho kalibru, zbytek zeme je jinak celkem nuda. bohuzel ty zajezdy sou vsechny, ze v hlavnim meste jste jen chvili, takze se to nevyplati

nejaci borci tam dojeli z ruska, proste si tam vyridili vizum a projeli, nikdo to necekal, tak sehnali narychlo nejaky "pruvodce", kdyz vystoupili v Pchojngjangu z vlaku, tak uz se jich nezbavili.

0 0
možnosti
JR

J55a54r12a 79R98a65n76k

25. 2. 2015 5:56

Jsem presvedcena, ze po precteni knihy jednoho z "uprchliku" bych to nechtela videt, stacil mi i cinsky venkov na otevreni oci;-)

0 0
možnosti
MD

doporučuji článek:

http://kcna.linek.co.uk/2012/05/vyprava-do-kldr-2012.html

sice jsem v KLDR nebyl ale řekl bych, že je objektivní

0 0
možnosti
KS

Pokud jste nezažil to, co tady bylo před rokem 1989, jsem pro, abyste se do KLDR jel podívat, uvidíte to tam v ještě syrovější podobě. Těmi pár stovkami utracených dolarů jim moc ekonomicky nepomůžete.Škoda, že podobně nepřemýšlejí i ti, co volí osazenstvo toho růžového domečku nedaleko pražského Hlavního nádraží.

3 1
možnosti

to bude dovča, "ala"  nuda v Brně...:-)

0 0
možnosti
JS

J56a49n 78S96e46m78i15k

24. 2. 2015 13:21

Ja by jsem s tim moralni problem ani nemel, resp. by jsem to neresil.

Ale videl jsem par dokumentu z techto vyletu do KLDR, a prislo mi to ze to musela byt celkem nuda.

Pres den vodeni po vecech co vam chteji ukazat. Vecer zavreni v hotelu max s organizovanou zabavou uvnitr pro turisty.

Prostor na nejakou spontanni program, kontakt s mistnim obyvatelstvem zadny, potencial "dobrodruzstvy" nulovy.

Podivat se tam by se mi libilo, ale timto zpusobem travit tyden by me asi nebavilo- 

mysim ze pri tomto stylu turistiky je jedno jestli si pustite zaznam z vyletu na youtube od nekoho jineho nebo tam sam budete

0 0
možnosti
KS

Do kontaktu tam sice kromě průvodce s nikým nepřijdete, ale i tak na člověka dolehne atmosféra.

2 0
možnosti
PM

Já bych byl pro výlet do KLDR. Ale jen pro místní stalinisty a bez zpáteční letenky.

1 3
možnosti
RK

"Ale nevěřím, že by se kvůli turistům, kterých do země přijíždí stále více, mohla země zastavit. A ze všech obyvatel udělat na týden herce. To by se pak Kimovi pouštět turisty do vlasti asi nevyplatilo.";-D  Ti lidé nejsou herci na týden. Hrají celý život. Nikdy neví kdo je poslouchá, kdo je práskne. Tak se přesvědčivě radují, přesvědčivě pláčou. Přesně tak, jak si to strana žádá. Když i strejdu Kima můžou sežrat psi, proč by měl být problém zlikvidovat obyčejného člověka.

1 5
možnosti
JR

Jen tak mimochodem...to, že ho sežrali psi byla kachna, lež.......totéž, ta kniha , která se stala bestsellerem na západě po bytu v severokorejském koncentráku..pravděpodobně komplet vymyšlená.

nesledujete zprávy

2 1
možnosti
JH

J82a12n 32H40a54v64l42i97n57a

24. 2. 2015 11:27

rozhodne ano, ten system nestoji na tom, jestli prijedete nebo ne a rozhodne to nebude podpora toho rezimu....jestli vyuziji navstevu Evropanu k propagande je uz jina, ale nebyt te Vasi, najde se zase jina vec

1 0
možnosti
RK

Tak hlavně aby si tam nepouštěl hubu na špacír. Aby pak jeho famílie neškemrala v Černínském paláci o pomoc. Známe:-)

1 0
možnosti
MT

Ona ta navsteva vam oci neotevre. Bude vam dovoleno videt jen asi 0,01% systemu, krajiny, lidi. Bez dovoleni pruvodce neprejdete ani ulici. Cizi a nahodni lide jsou tak vystraseni ze s nikym nenavazuji kontakt. Tech par vyvolenych s kterymi prijdete do styku jenom opakuje naucene fraze a propagandu, i kdyby (nahodou) smysleli jinak.

2 1
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 19,46
  • Průměrná čtenost 1413x
Jsem potápěč. Pokud se ocitnu na břehu moře, neumím se tam jen tak válet. Ze břehu vypadá každé moře stejně, ale svět pod hladinou je pokaždé jiný. Přijdu si stále jako začátečník, a o začátcích s potápěním jsem napsal i knihu První krok pod hladinu.

Jsem pisálek. Baví mě psát. Baví mě psát o místech, o kterých moc lidí nepíše. Raději budu psát články o Pchjongjangu a Kábulu než o Dubrovníku a Bibione. Nejsem si jistý, jestli to po mně někoho baví i číst, ale stejně píšu. Třeba si to v důchodu po sobě jednou všechno přečtu a řeknu si: Dobrý.

Jsem rychlocestovatel. Raději nakouknu za týden do dvou zemí, než bych zůstával v jedné. Jet na pár hodin, na otočku, do Japonska, mi dává větší smysl, než do Japonska nejet vůbec.

Jsem řidič. Nerad se nechávám vozit, chci být pánem volantu nebo sedět na místě spolujezdce s mapou v ruce. Když chci vypnout, řídím. Tisíce kilometrů napříč Evropou nebo Amerikou.

Jsem optimalizátor. Umím si správně vybrat zavazadlo a pokud to není třeba, umím si odříct odbavené zavazadlo a užívat si svobodu s příručním batohem. Naopak, pokud se jede autem, není důvod si s sebou nevzít kousek domova, luxusu moderního světa - židli, chladicí box, nůž.

Jsem plánovač. Chci vědět, kam se jede, co se tam bude dělat, jíst, chci vidět mapu, šťourat se před cestou na internetu. Stejně to nakonec končí improvizací...

Jsem akční letenkář. Umím najít letenky levně, a umím se rychle rozhodnout, jestli za danou cenu a za daných podmínek chci nebo nechci letět.

Jsem extrémista. Raději pojedu do Iráku než do Španělska, raději pojedu do Severní Koreje než do té Jižní. Mám rád místa, kam nikdo nejezdí, mám rád otevřený prostor. Špicberky, Island, Saharu, Aralské jezero.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky