Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

KLDR by byl rozhodně zajímavý zážitek. Jinak jsem dnes objevila váš blog a potěšil mě výraz rychlocestovatel. Taky se mezi takové řadím. Jinak máte hezké články. Burkina Faso, o které byly některé z předchozích příspěvků, je místo nad kterým přemýšlím, teda pokud na ni někdy nasbírám odvahu. Loni jsem byla pracovně na týden v Ugandě (což byla moje první zkušenost s Afrikou) a od ostatních, výrazně zcestovalejších, jsem slyšela, že právě Burkina je jedno z nejhezčích míst v celé Africe. Teď už jen sebrat tu odvahu se tam vrátit i soukromě. Takže díky za inspiraci.

0 0
možnosti
AH

A50d61a87m 89H21o84u72b95a14ř

24. 2. 2015 17:32

uz dlouho tam chci vyrazit, ale zajima me vicemene jen hlavni mesto, socialisticky realismus nejtezsiho kalibru, zbytek zeme je jinak celkem nuda. bohuzel ty zajezdy sou vsechny, ze v hlavnim meste jste jen chvili, takze se to nevyplati

nejaci borci tam dojeli z ruska, proste si tam vyridili vizum a projeli, nikdo to necekal, tak sehnali narychlo nejaky "pruvodce", kdyz vystoupili v Pchojngjangu z vlaku, tak uz se jich nezbavili.

0 0
možnosti
JR

J62a50r24a 96R39a69n95k

25. 2. 2015 5:56

Jsem presvedcena, ze po precteni knihy jednoho z "uprchliku" bych to nechtela videt, stacil mi i cinsky venkov na otevreni oci;-)

0 0
možnosti
MD

doporučuji článek:

http://kcna.linek.co.uk/2012/05/vyprava-do-kldr-2012.html

sice jsem v KLDR nebyl ale řekl bych, že je objektivní

0 0
možnosti
KS

Pokud jste nezažil to, co tady bylo před rokem 1989, jsem pro, abyste se do KLDR jel podívat, uvidíte to tam v ještě syrovější podobě. Těmi pár stovkami utracených dolarů jim moc ekonomicky nepomůžete.Škoda, že podobně nepřemýšlejí i ti, co volí osazenstvo toho růžového domečku nedaleko pražského Hlavního nádraží.

3 1
možnosti

to bude dovča, "ala"  nuda v Brně...:-)

0 0
možnosti
JS

J25a41n 43S97e77m12i81k

24. 2. 2015 13:21

Ja by jsem s tim moralni problem ani nemel, resp. by jsem to neresil.

Ale videl jsem par dokumentu z techto vyletu do KLDR, a prislo mi to ze to musela byt celkem nuda.

Pres den vodeni po vecech co vam chteji ukazat. Vecer zavreni v hotelu max s organizovanou zabavou uvnitr pro turisty.

Prostor na nejakou spontanni program, kontakt s mistnim obyvatelstvem zadny, potencial "dobrodruzstvy" nulovy.

Podivat se tam by se mi libilo, ale timto zpusobem travit tyden by me asi nebavilo- 

mysim ze pri tomto stylu turistiky je jedno jestli si pustite zaznam z vyletu na youtube od nekoho jineho nebo tam sam budete

0 0
možnosti
KS

Do kontaktu tam sice kromě průvodce s nikým nepřijdete, ale i tak na člověka dolehne atmosféra.

2 0
možnosti
PM

Já bych byl pro výlet do KLDR. Ale jen pro místní stalinisty a bez zpáteční letenky.

1 3
možnosti
RK

"Ale nevěřím, že by se kvůli turistům, kterých do země přijíždí stále více, mohla země zastavit. A ze všech obyvatel udělat na týden herce. To by se pak Kimovi pouštět turisty do vlasti asi nevyplatilo.";-D  Ti lidé nejsou herci na týden. Hrají celý život. Nikdy neví kdo je poslouchá, kdo je práskne. Tak se přesvědčivě radují, přesvědčivě pláčou. Přesně tak, jak si to strana žádá. Když i strejdu Kima můžou sežrat psi, proč by měl být problém zlikvidovat obyčejného člověka.

1 5
možnosti
JR

Jen tak mimochodem...to, že ho sežrali psi byla kachna, lež.......totéž, ta kniha , která se stala bestsellerem na západě po bytu v severokorejském koncentráku..pravděpodobně komplet vymyšlená.

nesledujete zprávy

2 1
možnosti
JH

J19a81n 33H79a97v19l19i33n89a

24. 2. 2015 11:27

rozhodne ano, ten system nestoji na tom, jestli prijedete nebo ne a rozhodne to nebude podpora toho rezimu....jestli vyuziji navstevu Evropanu k propagande je uz jina, ale nebyt te Vasi, najde se zase jina vec

1 0
možnosti
RK

Tak hlavně aby si tam nepouštěl hubu na špacír. Aby pak jeho famílie neškemrala v Černínském paláci o pomoc. Známe:-)

1 0
možnosti
MT

Ona ta navsteva vam oci neotevre. Bude vam dovoleno videt jen asi 0,01% systemu, krajiny, lidi. Bez dovoleni pruvodce neprejdete ani ulici. Cizi a nahodni lide jsou tak vystraseni ze s nikym nenavazuji kontakt. Tech par vyvolenych s kterymi prijdete do styku jenom opakuje naucene fraze a propagandu, i kdyby (nahodou) smysleli jinak.

2 1
možnosti