Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^

Když jsme nedávno byli na tůře, pozdravili jsme se se všemi, které jsme míjeli. Bylo to milé.

A občas vychovám i některého bubáka, který beze slov přijde k přepážce a mrskne mi tam složenku,nebo dopis. To vždycky nahlas řeknu:"Také vám přeji dobrý den!"

Někteří s úsměvem odpoví, někteří se omluví (se stane, že zrovna na něco mysleli a zapomněli pozdravit). Na některé je ovšem i pozdrav krátký.;-D

Neodpovědět na pozdrav je prostě neslušné, ne-li ignorantské.

1 0
možnosti
Foto

J92o35s44e65f 57B29á80r60t58a

27. 4. 2021 13:44

Já, když jdu do obchodu s tříletým vnukem, tak ho všechny prodavačky postiskají a odchází z pozdravem čau, ahój.

1 0
možnosti
Foto

Úplně vidím svého syna...zvedne ruku a buď řekne paa nebo áhoj;-D

0 0
možnosti
VF

Naše ulička je osmidomková se třinácti dětičkama. Většinou na mě (78 let) volají ahoj, jen dvě opravdu dobře vychované, nezdraví nikoho. Mají to zdravení nějak v šiškách zablokované. Pozdrav má jít ze srdce, ne z povinnosti.

Zdravím!:-)

0 0
možnosti
Foto

Souhlas, paní Věro. Blbé ale je když, děti nezdraví/nepoděkují/nepoprosí doma...I když to je také asi od srdce ;-);-D Krásný den!:-)

1 0
možnosti
RM

svým blogem jste mi připomněla dobu, kdy byla dcera malá a já jí učila, že pokud někoho pozdravím já, tak by ona měla taky. Dnes potkávám při venčení psa souseda, který odvádí dítě do školky a pozdravíme se navzájem, ale dítě mlčí a otec mu nic neřekne. Jednou jsem to nevydržela a pozdravila nejen toho souseda, ale i toho chlapce. Pozdravil mne. Tak jsem si myslela, že jim to třeba dojde. No nedošlo. Kluk nezdraví dodnes.

1 0
možnosti
JK

Proč by dítě mělo zdravit někoho, do koho mu nic není a nezajímá ho? Lámete svoje děcka svědomitě, ale není na tom nic chvályhodného.

1 3
možnosti
Foto

Milý pane Kuthane, věřím, že to myslíte dobře. Na jednu stranu máte pravdu "Proč by měl někdo zdravit někoho, kdo ho nezajímá", na druhou stranu tento styl (ne)vedení dítěte nepřinese do budoucna nic dobrého. A nezdravením to začíná...

1 0
možnosti
Foto

Proč by měl někdo zdravit, vždyť

V zdravém těle zdraví duch! ;-D

1 0
možnosti
LH

Před několika lety v seriálu Ulice přišla do sborovny žačka a nepozdravila.Učitelka to s ní vyřídila a pravila druhé učitelce:"Všimla jsi si, ani nepozdravila."

Ve firmě jsem to vypravoval spolupracovníkovi a říkal jsem, že toto by se za našich časů nestalo.Při příchodu do sborovny by ho učitel třeba 10x poslal za dveře, že NĚCO ZAPOMĚL.A posíllal ho za dveře tak dlouho dokud žák nepozdravil.

Spolupracovník měl manželku učitelku a říkal, že toto by si dneska učitel nemohl dovolit, protože dítě by si doma štěžovalo, že ho učitel (ka) šikanuje.A vypravoval mně, že i když se učitelé snaží o něco, tak ale rodiče pak přijdou do školy a na učitele si stěžují a nakonec jsou oni ti špatní.

Takže kolikrát za určité chování nemohou děti, ale rodiče, kteří je tak vychovávají.

3 0
možnosti
Foto

Mám stejný dojem, ale nejsem rodič a nechci se jich dotknout. :-)

Můj malý bratr vzhlížel k puberťákovi odvedle. Potkali souseda, brácha ho pozdravil a puberťák mu říká: "Ty ještě zdravíš? Já už ne..." ;-)

3 0
možnosti
KT

To bych ovšem nebrala jako bernou minci, protože od puberťáka se dají očekávat věci nevídané, neslýchané. ;-D

Musíte posuzovat před a po, mezi tím byste se mohla dopustit různých trestních činů, ba i toho nejhoršího.

2 0
možnosti
MB

Omlouvám se - 2x ! Wi FI - Odeslat = jde, nejde a pak zase signál přijde ? ... :-)

0 0
možnosti
MB

Téma vděčné, nevyčerpatelné. Zrovna píši své neumětelné "Paměti". Baví mne to, neb nad slovem písemným, nutno i bádat. Aby se člověk zcela neznemožnil. Logicky jsem došel i na děti - výchovu. Pojednou se započne objevovat -

Dítě, jako nejvyšší hodnota všeho. Objev pojmů, rozdílu - Uživit a vychovat. Je špatných dětí ? - Není, je pouze špatných rodičů. Když kritizujeme mládež - dítě, kritizujeme koho ? Klasiko společenský pohled - každá generace je horší ! V užším významu, pak přece kritizujeme sebe ! Kdy vlastně dítě pochopí rodiče své ? Jednoduché, až se samo, rodičem stane ... !

Člověk je tvor společenský. Základem jsou osoby dvě. I se potkávají. K tomu společenskému, náleží i dialog. Jak se navazuje ? Jednoduše - pozdravem ! Základní, prvotní kontakt. Může - nemusí, následovat onen dialog. Součástí formování dítěte, je právě i ten pozdrav. Je to v jeho zájmu ! Objev hodnot, svého místa řazení a respekt autorit. Přirozený proces, nástup sebereflexe ...

Nezapomenu, na své dětské procházky s maminkou. Ta mi dokonce tiskla ručku, abych neopomněl ! "Dobrý den" ! Otec pragma pravil - Ano, to dělej ! Je to dobré a navíc tě to nic nestojí ! Nicméně psy, kočky zdravit nemusíš! Sranda, čas popostoupil, již zdravím na chalupě Ferdu boudy i Pícu ! Dítě, je odrazem rodičů svých ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2303x
Jsem osoba velmi upřímná a mí nejbližší to se mnou mnohdy nemají jednoduché.

Mám ráda výtvarné umění, hudbu, hru na klavír, zpěv, procházky a svou (ne)dokonalou rodinu.

Ráda píši o věcech, o kterých se nemá mluvit (když už o nich není vhodné mluvit), protože by se to mohlo třeba někoho dotknout. 

To vše s nadsázkou mně vlastní.

Jo a díky za 2. místo v kategorii Nováček v Blogerovi roku 2020!

 

Seznam rubrik