Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vím co chci, a ono to nejde.

..protože kdyby všichni na světě měli to, co chtějí, Mars by byl plný nezaměstnaných kosmonautů. A tak to bezesporu je. Nicméně, přiznávám, že odmítám být obětí systému. Kdybych měla chcípnout hlady. 

Nevím jak u vás, ale u mě v životě přišla taková malá krize. Navenek se zdá všechno v pořádku. Instagram nakrmen, píšu na Macovi venku na zahradě u svého bytu v Berlíně, piju pivo, a nechcípám hlady. Tohle všechno je docela okej. 

Ačkoliv, dle Maslovovy pyramidy by měl přijít teď ten moment, kdy bych měla krmit to něco uvnitř. Kdy už jen ty hezký fotky na Instáči prostě nestačí, a duše prahne po něčem opravdovějším. A jak už to u žen v mém věku bývá, přichází ona dedukce nad tím, cože to vlastně chci. 

Jakoby spisovatelka, jasný. Píšu knihu. Moje psaní knihy vypadá zhruba takhle: Ráno vstanu, protřu oči, umyju si zuby, umyju nádobí, uklidím si pokoj, z jehož podlahy by se dalo pomalu jíst, hodím si půlhodinu Pozdravu slunci, pak si vyběhnu zaběhat, už je čas oběda, tak uvařím, pojím, notebook se vyčítavě dívá, tak ho přesunu na balkon, ty vole, svítí moc slunko, čas na Family guy, jeden díl, druhý, třetí, no vlastně, já bych si měla v tom Berlíně najít "pořádnou" práci, tak si sednu k vyhledávači, jeden job, druhý, třetí, tohle mě nebaví, tohle se mi nelíbí, tak tady to pošlu, ti se určitě ozvou, ukaž co se děje na Facebooku, tyvole, tohle musím okomentovat, zkouknu Instagram, jo dobře, tak já jdu psát. Sednu k počítači, do toho mi napíše kámoška, hele, ještě jsi mi neposlala ten týdny slibovaný článek, okej, tak si sednu, napíšu, vím že stojí za prd, protože vlastně tak nějak všechno teďka stojí za prd, pak si sednu znova k počítači, napíšu dvě věty, buch, oznámení na Whatsappu, nejdeme ven? Hele tak jo. 

Pak si teda dovolím odkráčet směrem k filmovému muzeu, protože jdu "jakoby nabrat inspiraci". Moje inspirace skončí tím, že si koupím dvě piva, vybleju svoje strasti kamarádce, napíšu pár trotlům z Tinderu a u toho jsme opět skončili. 

Hele, já vím, že nic není nahned a že s tímhle problémem se potýkal asi každej spisovatel. Nicméně, pořád mi není jasné, jak ti všichni autoři bestsellerů dokázali skloubit práci( a to se teda v mém případě bohužel stále týká toho poblblého gastra, protože co si budeme nalhávat, moje němčina rozhodně není na úrovni nového (a lepšího) podání Mein Kampf. Otázkou zůstává, jak z toho ven? Jak si nastavit tu hlavu podle kuchařek na šťastný život, jakože prostě se zítra vzbudím, v hlavě si odehraju prvních pár vět podle nastavení Čtyř dohod a všechno bude okej? 

Jak to doprdele dělají všechny ty šťastný xichty, co pozoruju na Instagramu? Kde je ta mezera mezi tím, že tu zrovna sedím na trávě za barákem a piju levný pivo a tím, abych se fotila na pláži s kokosovým ořechem a u toho házela hashtagy typu #my life #hapiness #lovemylife a podobný sračky? Protože, s prominutím, když dorazím domů po osmihodinovém obskakování hipsterské smetánky, chce se mi tak maximálně blejt. 

Pak se taky ptám kohosi, o kom radši vlastně nechci ani nic vědět, jak je to sakra možné, že mi dovolil se zamilovat do člověka, který je stejný impossible dream pro mě, jako ten, o kterém zpívá? Proč mi prostě nenadělil jakéhosi Jožku z dědiny, kterému budou tyhle věci prostě úplně u prdele ? 

Drsné, říkáte? A schovávám za tím své opravdové já? Jo. A co jako. Protože teď zrovna v tuhle chvíli se mi nechce být femme fatale. Teď chci být proste nasraná, protože si nedokážu svůj vesmír nastavit tak, jak chci. 

Rady, tipy, triky? 

 

Pojďte do mě. 

 

Autor: Lucia Rien | čtvrtek 7.7.2016 23:01 | karma článku: 14,01 | přečteno: 503x
  • Další články autora

Lucia Rien

Všichni jsme jedno

Být někým je nekonečná práce. Co to vlastně znamená být "někdo"? Je to ta verze Vás samotných, která touží po tom být vidět? Nebo je to prostě o tom "něco" dokázat? A co je to něco? Děti, kariéra, rodina? Nebo falešní followers?

15.1.2018 v 14:15 | Karma: 9,11 | Přečteno: 367x | Diskuse| Osobní

Lucia Rien

Vesmíre, co mi to děláš ?

Tak zhruba před dvěma lety jsem seděla ve svém berlínském bytě, byla jsem zdeptaná jako debil, protože ten, kdo mi tehdá připadal jako střed mého světa o mě neměl zájem. Věci se mění. A svět taky. A my s ním.

6.12.2017 v 13:54 | Karma: 10,35 | Přečteno: 487x | Diskuse| Ostatní

Lucia Rien

Austrálie. Země zaslíbená. Nebo ne?

Mnozí z vás si možná pokládali otázku, jaké je to na druhé straně? U klokanů? Možná vás už nebaví systém naší republiky, a možná taky prostě chcete změnu. Možná jste prostě zvědaví. A možná by jste rádi slyšeli upřímnou zpověď..

29.11.2017 v 23:47 | Karma: 24,40 | Přečteno: 1470x | Diskuse| Cestování

Lucia Rien

(Ne)moc přítomného okamžiku

Žiju jako ve snu, ale spát se mi nechce. Vnímám tvůj pohyb, tak tiše a lehce. Plížíš se kolem, a občas mě zasáhneš silněji než bumerang. Vržený sice opatrně, ale tak přesně, že zasáhne to nejniternější JÁ. To které touží.A pláče.

11.11.2017 v 13:18 | Karma: 7,21 | Přečteno: 239x | Diskuse| Letní povídka

Lucia Rien

Všichni žijeme ve snu

..a ne vždycky ten sen musí být noční můra. Někdy ten život může být přesně takový, jaký jsme si ho vysnili. Ale občas se prostě stává, že to, co bylo našim snem dříve, se stane realitou.A my už ten sen vlastně tak úplně nechceme.

29.9.2017 v 17:13 | Karma: 8,58 | Přečteno: 303x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 463x
Jediná věc, která mě opravdu zajímá, je čas.

Seznam rubrik