Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

And she is always really mine

Jsi mým nesplněným snem. Jsi něco, co bych ráda chtěla naplnit. Ale zároveň jsi něco, čeho se hrozně moc bojím. Jsi čistá láska, kterou neznám. 

Je léto, období, které v našich hlavách znamená svobodu. Nevím teda jak v těch vašich, ale v té moji to znamená období, ve kterém se mě nikdo doopravdy neptá, proč nenosím podprsenku. 

Jsem vzdělaná žena, vědoma si všech možných i nemožných situací, které nechávám volně plynout do svého života. Vím, že pro mnohé z vás je svoboda slovo mnohovýznamné. Slovo, které skrývá to, co sami v sobě lecky nedokážete odhalit ani sami před sebou. 

Ráda bych se zeptala - jen tak mezi řečí.. jak moc často jste k sobě upřímní? Jak moc často přiznáváte svému okolí věci, které se vám doopravdy dějou? V jaké frekvenci dokážete nabourat společenské konvence, které nedovolují zrovna to co vám je po chuti? Já to dělám často. A proč ? Můžete si myslet že je to snaha o nějaké určité zviditelnění..Není. Je to o tom, že mě prostě sere žít život, který by mi nalajnoval někdo jiný. Nemám žádného šéfa. Nevím co to je vstávat od do. A upřímně, moje pokusy o začlenění se do klasické společnosti končí více či méně fiaskem. Vzhledem k tomu, že si uvědomuji slova "carpe diem" možná silněji, než by bylo potřeba, volím tento způsob života. Ano, vím že není pro každého. Ale ráda bych vám ukázala, kam až vás může tento lifestyle zavést. 

V dnešním světě existuje už vlastně na všechno aplikace. Na to jak dýcháte, zda budete meditovat, jestli jste vlastně dobrá matka. Aplikace, které vám říkají co a v jakou dobu máme jíst. Pomalu ale jistě se stáváte(me) otroky sociálních sítí a bezejmenných kódů které řídí naše(vaše) životy. A spousta takových aplikací je samozřejmě i na seznámení. Taková ta berlička ve smyslu "v běžném životě potkáváš hromady nezajímavých osob, které musíš více či méně selektovat od svého já, protože jinak ti z toho prostě mrdne" A tak nastává moment, let´s have choose one. A jedna z takových aplikací je Tinder. 

Ruku na srdce. Kdo z vás, po rozchodu nebo z čiré zvědavosti nezkusil něco podobného? Najdu si profil člověka, který  má podobné zájmy, issues in common a pojďme to zkusit. Kámoška říkala, že se takhle dala dohromady s tím svým anebo slyšela o páru který se takto potkal a za týden rodí. Jakoby proč ne. 

Tak si to založíte a prvních pár matchů čekáte zázrak. Ten se většinou nekoná. Každý z nás má svoje vlastní já které prezentuje prostřednictvím těch pár vět, které si stačíte vyměnit, dokud nepřijde na lámání chleba a vy se skutečně setkáte. 

A pak. Ty vole. 

Ten frajer má metr padesát. Je závislej na matce. Před nedávnem se rozešel a stále myslí na bývalku. On chce jen sex. Jde se vybrečet z neúspěchů a přátelé ho už nechtějí poslouchat. 

Prostě všechno špatně. 

A tak už do toho po čase jdete bez očekávání. Bez jakýhkoliv předsudků. Prostě jakoby nuda doma, co dělat, tak prostě pojď me potkat někoho novýho. 

A v tu chvíli to začne být zajímavé.

Napsali jsme si asi tak tři věty. Bavíme se? Kdoví. První dojem fajn, pojďme se potkat. Vyberu tu nejlepší kavárnu, přicházím připravená na největší fiasko ever. A tam sedíš ty. 

Ten člověk se kterým si úplně nevím rady. Všechno co si řekneme, dává smysl, Náš směr je v podobném směru, jaký Voskovec a Werich dali svým pracím. Hele lásko, já vím, že nevíš, kdo to byl VaW. A vlastně poprvé v životě mě to vůbec nezajímá. 

Večer plyne. Je to krásný, a milujeme se navzájem. Ne za to, jaké máme školy, co jsme kdy dokázali. Za to kdo jsme a jak je nám spolu dobře, Děláš si srandu, že jsi vegan? Jakoby seriously? A miluješ hudbu a žiješ jí? 

Be my husband. 

Tady bych asi měla skončit, aby to byl hezkej příběh. Ale to neudělám, protože náš svět nekončí. Já vím, že ty možná nevíš, jak moc tě miluji. Snažila jsem se ti to sdělit, ale chápu tvůj otevřený vesmír. Chápu že tvojí první láskou je hudba. Chápu že dokud mi neřekneš opak, jsem pro tebe jedna z mnoha. 

Ale víš Robbie, ono je to jinak. Stačil mi jeden den proto, abych si uvědomila, že nechci ve svém životě něco jiného. Chci být v tom zákulisí a sledovat, jak tě miluje celý svět. Chci vidět tvoji duši jak roste. Chci ti být oporou při všem, co zažiješ. Chci být tou, která se mezi těmi všemi stane tvým pevným bodem. 

Tímto ti chci říct, že tě miluji, a že jsem si tě vyvolila mezi těmi miliardami lidí. 

Díky za to, že jsi. 

Lucie

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lucia Rien | sobota 20.2.2016 2:12 | karma článku: 8,39 | přečteno: 102x
  • Další články autora

Lucia Rien

Kdo jsem já, a kdo jsi ty?

Řekněme, že dokážeme pochopit cokoliv. Dokážeme pochopit to, že nefungujeme v tom systému, ve kterém žijou všichni ostatní. A dokážeme sami sobě říct, že vlastně nechápeme o čem je život.

27.5.2021 v 23:02 | Karma: 6,08 | Přečteno: 241x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Vesmírné pravdy

Občas mě napadá, že bych asi měla něco předat mladším generacím, ačkoliv odmítám zakládat něco jako je TikTok. Budu tedy doufat, že pořád existují osoby, které umí číst. Co bych vzkázala svému dvacetiletému já?

21.5.2021 v 1:45 | Karma: 8,95 | Přečteno: 224x | Diskuse| Osobní

Lucia Rien

Pravda je něco, co nechceš slyšet

Je poměrně jednoduché žít ve lži. Co si budem. Lež je krásná představa něčeho, co bychom si rádi dovolili. Lež je něco, co nám dovolí cítit věci, které bychom rádi zažívali. I když žijeme ve vězení.

2.3.2021 v 20:39 | Karma: 7,40 | Přečteno: 280x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Láska je velice krásné slovo

Život se mění a my s ním. Víte co je obrovský paradox? To, že lidi už dávno zapoměli na to, co je to láska.

2.12.2020 v 21:37 | Karma: 7,31 | Přečteno: 209x | Diskuse| Brno

Lucia Rien

Stoupá dým, a já stoupám s ním

Pamatuješ ten den, kdy bylo všechno jasné, jako průzračné ráno ? Pamatuješ ten pocit, kdy ti mořský vítr ošlehával tváře, a tobě patřil svět ?

7.5.2019 v 12:11 | Karma: 7,12 | Přečteno: 354x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Putin udělal z Patruševa svého poradce, vzal k sobě i možného následníka

14. května 2024  11:30,  aktualizováno  12:11

Ruský prezident Vladimir Putin jmenoval dosavadního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje...

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. května 2024  10:21,  aktualizováno  11:48

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci...

Fritzlovi opět povolili přesun do běžného vězení. Na svobodu ho pustit nechtějí

14. května 2024,  aktualizováno  11:33

Na doživotí odsouzený Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, se ze...

Polovina umírajících by potřebovala přístup k paliativní péči, říkají experti

14. května 2024  11:32

Pro více než polovinu umírajících by byla vhodná nějaká forma paliativní péče, tedy přístupu...

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 463x
Jediná věc, která mě opravdu zajímá, je čas.

Seznam rubrik