Němečtí europoslanci se vciťují do uprchlíků

Kde nestačí slova, musí nastoupit činy. Proto se někteří členové Spolkového sněmu rozhodli pocítit na vlastní kůži jaké je to být uprchlíkem.  

Jistě, co zapůsobí lépe než názorná ukázka.

Sahra Wagenknecht, členka německého europarlamentu se rozhodla podstoupit jízdu na gumovém člunu, aby se lépe dokázala vcítit do kůže uprchlíků.

Za účasti nespočet novinářských štábů, kamer a fotoaparátů, nepochybuji o tom, že i za přítomnosti velkého počtu záchranářů, usedla s množstvím dalších lidí do vratkého gumového člunu a projela se pár metrů s pečlivě nasazenou záchranou vestou po řece Spree.

Jistě zážitek na celý život. Skoro se divím, že nedostala mořskou nemoc.

Je pravda, že k dokonalosti této simulace ještě něco málo chybělo. Třeba být jako žena zavřená v podpalubí - to bohužel v gumovém člunu nejde, co se děje v podpalubí s ženami raději nedomýšlím, i když nějaké zprávy pronikly, jenže bohužel jsem na místě nebyl a tudíž by moje myšlenky nemusely být korektní a ověřené.

Nemít záchranou vestu, by také jistě tuto "dobrodružnou" plavbu po řece Spree udělalo adrenalinovější. 

Chybělo mi tam i vyhazování křesťanských uprchlíků z lodi, pro větší pobavení ostatního osazenstva.

Uklidním Vás, plavba dopadla dobře, pocity jsou jistě dostatečně autentické, takže může jít vesele hlasovat do evropského parlamentu.

Celé mi to přijde, jako ta hezká fraška, kterou předvedli po vystřílení redakce Charlie Hebdo vrcholní politici. Hezky za ruce jít v čele průvodu. Škoda, že průvod šel úplně někde jinde a nebýt pár řad ochranky vážených politiků, tak by to na prázdné ulici vypadalo poněkud hloupě.

Ale gesto je gesto.

Po zkušenostech s cenzurou v žádném případě nechci tvrdit, že to co jsem napsal je pravda. Berte to jako mou myšlenku "Co kdyby to pravda byla".

Názor si utvořte sami třeba z tohoto videa, jehož pravost nemám jak ověřit.

https://www.facebook.com/spiegelonline/videos/10153674618554869/?fref=nf

Jen ještě myšlenka poslední. Pokud by to náhodou pravda byla a tato plavba se opravdu uskutečnila, nebylo to trochu jinak? Opravdu se jen aktéři chtěli vcítit do pocitů uprchlíků na moři?

Netrénovala náhodou paní europoslankyně únik z Evropy na jiný světadíl? Je totiž možné, že pokud ji nepoženou vlastní lidé, za čas ji k tomu donutí ti, které teď Německo vítá ve velkém ....

 

 

přeji krásný den

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Gardavský | sobota 17.10.2015 18:52 | karma článku: 34,27 | přečteno: 1246x
  • Další články autora

Ivo Gardavský

Luskoun a Hřib

11.2.2020 v 16:25 | Karma: 29,76

Ivo Gardavský

To se ví ...

16.9.2019 v 19:24 | Karma: 37,21

Ivo Gardavský

Jak se z nic dělá sólokapr.

29.7.2019 v 19:06 | Karma: 40,84

Ivo Gardavský

Prague pride - kontroverzní téma

24.7.2019 v 19:34 | Karma: 41,29