Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tak prý zabili Ládínka

Znáte ten vtip? "Americkým vědcům se povedl objev století. Nalezli obrovská množství americké ropy. Pod arabskou půdou". Také cítíte z informací o zavraždění Ládina nahořklou pachuť?

 Dopředu musím říct, že mé časté kritiky spojenců za oceánem nepramení z povrchního antiami cítění. Vyrůstal jsem blízko nich. Země je to krásná a lidé mají své přednosti a nedostatky jako všude jinde. Záleží na míře vašeho osobního vkusu. Já bych se ale mezi těmi přerostlými dětmi zbláznil.

 Právě proto, že jde o spojence a v mém připadě o spojence chtěné, tak je třeba kritizovat. Ač jsme zemí malou, tak nemáme v popisu práce slepě přikyvovat a tupě nohsledit za odérem větších a mocnějších.

 A byl to právě náš spojenec, kdo nás po 11. září zatáhl do války v Iráku na základě lživé informace. Válce, která porušila mezinárodní právo, a kde se počet mrtvých civilistů přehoupl přes půl milionu.

 A byl to právě náš spojenec, který se veřejně přiznává k mučení vězňů a dělá z toho takřka ctnost.

 A byl to právě nás spojenec, kterému hrstka pomatených a krutých fundamentalistů shodila dva domy, a který v aktu msty pozabíjel řádově více nevinných než předchozí tyrani.

 A je to právě náš spojenec, který se stále schovává za věty, že bojuje za svobodu a demokracii a přitom lže, mučí a vraždí.

 A teď prý náš spojenec zavraždil Ládina a mocně se přitom bije v prsa. A přerostlé děti v Americe tančí. Všimněte si, prosím, že ne všichni si zaslouží řádný soud, což je trochu v rozporu se zásadou, kterou prý náš spojenec ochraňuje. Nu, ne že bych pro Ládina truchlil. Zasloužil si to. Ale není co slavit. Koneckonců byl to důstojný soupeř. Bývalo mi nevolno z arabů, kteří na ulici tancovali oslavujíc smrt našich civilistů při podařeném útoku. Stejný pocit mě přepadá při pohledu na ty přerostlé děti. A jakýsi hlas uvnitř mě si říká:"Vy si snad jeden druhého přímo zasloužíte."

Tony Blair vyzýval Evropu, ať přestane s rostoucím antiamerikanismem. Souhlas. Doba není lehká, ale zároveň měl upozornit Ameriku, ať se začne chovat v souladu se svými proklamacemi. Ať se v první řadě ona sama chová jako vzor svých ideálů. Do té doby jejich řečičkám můžeme a nemusíme věřit. Záleží na osobním vkusu.

Mimochodem. Nepíši zde nic nového. Všechny tyto otázky jsou pokládány a diskutovány jak v britských, tak amerických seriózních denících. Je ale k zamyšlení, proč v denících českých nejsme o těchto aktivitách informováni. Jde o typickou malost našich šéfredaktorů? Novinářů? Strach a lokajství, jak za starých časů?

 

Autor: Karel Garcia | středa 4.5.2011 13:27 | karma článku: 21,60 | přečteno: 1689x
  • Další články autora

Karel Garcia

Americko-australští těžaři riskují zničení české zásoby pitné vody

Není to tak dlouho, co přijeli Obamovi lobbisté, aby zahájili s naší vládou námluvy ohledně těžby břidlicového plynu v naší Republice. A ta jim jde bohužel bezostyšně na ruku. Poklad v podobě kvalitní pitné vody kolem Náchodska, Trutnovska, Broumovska je v ohrožení. Jestli je sůl nad zlato, je i pitná voda nad plyn?

23.2.2012 v 13:20 | Karma: 22,07 | Přečteno: 910x | Ostatní

Karel Garcia

Totální okupace internetu - aneb mozek vám vymejem

Představte si, že si povídáte na ulici se skupinkou známých. Vesele diskutujete o věcech, které vás zajímají a baví, když tu najednou zničehonic vás obestoupí špiclové. Řeknete slovo Tesco a v tu ránu se zjeví člověk z Tesca a bude si dělat zápisky o všem, co jste řekli, proč jste to řekli a kdo z vás to řekl. Řeknete slovo iPhone a objeví se další špicl a práskač. Kdykoli zmíníte firmu, značku, tak se zhmotní další a další udavači. A kéž by jen poslouchali, zapisovali a analyzovali. Oni vám drze vstoupí do diskuze a vyzvrací svoje naučené věty, které mají za úkol usměrnit vaši diskuzi. Zakázal jsem diskuze pod svým blogem. Protože přesně tohle se děje.

29.11.2011 v 14:10 | Karma: 17,58 | Přečteno: 1153x | Ostatní

Karel Garcia

28. říjen a francouzská zrada

Když naši vlastenci opustili rusofilství a znejistěli ze zakořeněné ruské rozpínavosti, obrátili svou naději k Rakousku-Uhersku. Rusofilství vlastenci opustili na základě svého pobytu v Rusku a vůbec se jim nedivím. Ideál se rozplynul a vznikla myšlenka, že Rusku musíme čelit. Čelit společně s Rakouskem. A Rakousko naši vizi nejen odmítlo, ale dál pokračovalo v našem útlaku. Nezbylo nám než si vytvořit stát vlastní. Po úžasném rozletu v době První republiky přišla zrada největší. Francie a Anglie nás předhodila Hitlerovi jako kus kosti a dodnes neseme následky jejich projevu zbabělosti. Rakousko, Rakousko...kéž bys nás tehdy poslechlo.

28.10.2011 v 15:16 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1735x | Ostatní

Karel Garcia

Muži u porodu? A k čemu je to dobré?

Jestli má být muž u porodu? To poznáte až po prožitku samém. Obecně totiž nelze říct, jestli ano nebo ne. Záleží hlavně na ženě a na našem vztahu k ní. Když mě žena poprosila, abych ji během porodu doprovázel, uklouzlo mi hloupé: “Já?“. A zachvátila mě panika. O překot jsem začal drmolit tisíce důvodů, proč bych tam vůbec neměl být. Její smutné oči mě ale donutili celou věc přehodnotit a tak jsem začal hledat důvody, proč bych tam naopak být měl. A dneska? Nelituju. I když, drahé dámy, muži by u porodu opravdu být neměli.

20.10.2011 v 10:11 | Karma: 43,67 | Přečteno: 7346x | Ostatní

Karel Garcia

TOP09 jde cestou autoritativní pravice?

Kampak kráčíš TOPko? Jdeš skutečne po cestě liberálního konzervatismu? Nebo pod rouškou mamonu skrýváš tvář odpornou? Tvář autoritativní pravice.

13.9.2011 v 12:06 | Karma: 17,53 | Přečteno: 806x | Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1879x
Člověk jako vy, žijící v ukvapené době všedních záhad. Narozen v Latinské Americe českým rodičům, dívám se na svět přes okraj máty a slunce (pokud v Čechách svítí).