Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

iggz

5. 5. 2008 12:07
paní Gajdůšková nezklamala

Paní Gajdůšková, v ČR jsou 2 instituce, kterým chybí kádry.

Tou první je Policie ČR.

Tou druhou je ČSSD, evidentně jste toho příkladem.

0 0
možnosti

CHYREN

30. 4. 2008 8:12
Taáák a to bychom měli: ;o)

Je vidět, že lidé umí číst. A nejen to. Vaše populisticko-propagandistická horlivost je velmi primitivní. Na všechny otázky, které jste položila je v zásadě jedna odpověď: EU nemá budoucnost v podobě dnešní.Byla ji ukradena v okamžiku, kdy se Německo a Francie rozhodli posilovat svůj vliv naprosto diletantským způsobem. Německo je v podstatě Turecko II. a Francie Arabsko. Těím se na to, až se někteří europoslanci vymaní z okovů mediální štvanice a rozstřílí vaši argumentaci do nejmenších podrobností. Vím, že mnoho z nich nenabídne vizi jak dál. Ale to už napovídá příklad Švícarska v tom velmi skromném příkladu. EU v této podobě budoucnost nemá.A pokud vy chcete pádlovat dřevěným veslem,aby jste oddálila katastrofu politického Titanicu, já raději říkám: Vrhněte se do záchranných člunů.;-D

0 0
možnosti

Johan4

30. 4. 2008 9:44
Re: Taáák a to bychom měli: ;o)

Pádluje se pádlem, i ve Švýcarsku.

0 0
možnosti

dutina

30. 4. 2008 4:17
Je fascinujíci

jak vaše strana torpeduje reformy v parlamentu spolu s komunistama a když to tam nevyjde, jde s tím k ustavnímu soudu.Když jiná strana dá k ustavnímu soudu tuto EU smlouvu, která je tisíckrát důležitější ,to vám najednou vadí.

0 0
možnosti

dutina

30. 4. 2008 4:06
Tak paní poslankyně

vy se pořád ptáte jak malé dítě proč?Je to stejné, když na váhy důležitosti věci veřejných dáte požadavek vaši strany referendum na radar který je taky věc nandnárodní bezpečnosti a paskvil smlouva EU která radikálně omezuje pravomoce státu a její rozhodovací pravomoci v EU. Tak udělejme referendum na tuto smlouvu při volbách do senátu a dodávám dejte občanům oficiální překlad této smlouvy.Pokud by se mělo hlasovat o tomto referendu vím jak by hlasovala vaše strana.

0 0
možnosti

dutina

30. 4. 2008 4:09
Re: Tak paní poslankyně

oprava:  radikálně omezuje suverenitu a její rozhodovací pravomoce....

0 0
možnosti

Majklova_proxy

30. 4. 2008 1:57
WTF?

"se rozhodli ptát Ústavního soudu, zda mohou nebo nemohou dát souhlas s ratifikací Lisabonské smlouvy" > neni lepsi vyzadat si definitivni stanovisko, nez potom potencialni nesoulad resit zpetne?

"Lisabonská smlouva novelizuje Smlouvu o EU a Smlouvu o fungování Evropských společenství" > To ma byt vsechno, co o ni vite? LS ze zajisti, jak piste, "funkcni a efektivni EU"?

"Nejsilnější frakcí evropského parlamentu je již dlouho EPP" > Pseudopravicovy kockopes vubec neznamena liberalizmus ani nevylucuje byrokracii. Regulace a prerozdelovani, to je socialisticky pristup Bruselu.

"...nedokážou obstát v tvrdých podmínkách globalizujícího se světa, uhájit svou bezpečnost, evropské hodnoty jako svoboda, demokracie, lidská práva a nediskriminaci, evropský sociální model s nejvyšší kvalitou života na planetě" > Coze to? V cem presne bychom na tom byli s vlastni (hospodarskou) politikou hur? A k cemu "socialni stat"? Proc ne liberalni?

0 0
možnosti

natelius

29. 4. 2008 23:37
Další námitky

Evropská unie se snaží v čím dál tím větší míře obcházet národní parlamenty a diktovat jim svoji vůli a to v míře, která neodpovídá současnému stavu evropské integrace. Až bude Evropská unie mít svého prezidenta a bude skutečnou federací, pak bude možná namístě podobné jednání; přesto ale i tento proces bude nutné podrobit v každém bodě široké diskusi, kterou jaksi zatím postrádám.

Doslova ostudný je současný tlak Evropské unie na vytvoření samostatného kosovského státu, který se děje rovněž bez diskuse v celoevropském měřítku a bez ohledu na názory občanů Unie. Nejsem voličem ODS a nebyl jsem ani doposud, ale jestliže se ODS snaží za takovýchto okolností proces zbrzdit, držím jí palce.

0 0
možnosti

natelius

29. 4. 2008 23:23
Paní Gajdůšková, Vy nás strašíte

Já osobně jsem a vždycky jsem byl pro členství v Evropské unii. Jsem i pro prohlubování integrace, ale současný model je netransparentní a nevím, zda jej Lisabonská smlouva mění k lepšímu. Vždyť ani není k dispozici celé znění smlouvy o Evropské unii, jenom nějaký text, který vyjmenovává změny oproti původní smlouvě. A proces schvalování vůbec neprošel veřejnou diskusí, zase je to něco, co upekli politikové za zády občanů! Podívejte se, co provádí Evropská komise, jak se navzdory názorům odborné veřejnosti i Evropského parlamentu například snažila, za přispění i Vaší strany a minulé vládní koalice prosadit tzv. softwarové patenty. Takové Evropské unii říkám ne.

Francouzi mimochodem, pokud vím, nepřijali v referendu Euroústavu i na protest proti pokračujícím snahám o integraci Turecka. To je další výrazný počin europolitiků konaný proti názoru evropské veřejnosti. Současná podoba Evropské unie žádné záruky skutečné demokracie neskýtá - nabízí jenom pseudodemokracii.

0 0
možnosti

kion1

29. 4. 2008 22:56
Volič národní strany

V EU nakonec být nemusíme-a taky doufám, že nebudeme!!!!!!!!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

ant.

29. 4. 2008 22:47
...proč Vám najednou vadí Ústavní soud?...

...vždyť asociální demokracie chodí k Ústavnímu soudu s každým "pšoukem"...8-o...a ještě malý dotaz - voliči které strany podpořili svými hlasy nejvíce vstup do EU - voliči ODS nebo volyči Ksčssd?...8-o...odpovídat nemusíte...;-)

0 0
možnosti

belgian chocolate

29. 4. 2008 22:46
ostatně soudím

že EU musí být zrušeno

0 0
možnosti

Tausret

30. 4. 2008 11:59
Re: ostatně soudím

;-D...ceterum autem censeo...R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik