Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mischplysch

4. 2. 2009 13:09
hm

No souhlasím s tím, že jeslí je málo a pokud je poptávka, tak by bylo potřeba kapacity zvýšit. Kde však unie bere tu jistotu, že 1/3 dětí bude navštěvovat jesle, je mi záhadou, asi mají křišťálovou kouli. Tady je ale momentálně víc kladen důraz na výchovu dětí matkou alespoň do těch 2,5 -3 let a máme špatnou zkušenost s kolektivními zařízeními za komunismu, takže hodně pochybuju, že tolik žen by chtělo jesle.

Osobně ale za mnohem větší problém považuju malou kapacitu školek a fakt, že vám často nevezmou ani tříleté dítě.

Tvrdit ale, že kolektivní výchova nezanechala na dětech žádné negativní následky bych si teda netroufla. Sama mám z jeslí a školky špatné zážitky a na mě to následky zanechalo. Stejně tak je nesmysl, že děti, co projdou přeškolními zařízeními jsou společenštější, každé dítě je jiné.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

4. 2. 2009 8:53
No

Doporučení EU je právně nezávazné a za jeho nedodržení nehrozí žádný postih. Když budeme mít (nebo taky nebudeme) v roce 2012 kapacity na umístění 1/3 dětí do jeslí, tak se svět nezboří ani tak, ani onak. Jen to bude stát velké množství financí a stejně ty jesle bude většina populace odmítat. A pokud by někdo uvažoval o zvyšování obsazenosti jeslí formou "donucování", tak před tím bych velmi důrazně varoval. Ono je zdaleka nejlepší nechat lidem v otázkách rodiny volbu, protože opak je na hraně s LZPS.

.

Osobně bych byl pro větší rozšíření částečných úvazků s daňovým zvýhodněním. Nutit matku chodit do práce na 8 hodin, když má malé děti je nerozum. Nechápu výmysl sociálních demokratů přeskočit fázi "částečný úvazek" a ze sféry "8 hodin práce" skočit do "jesle". Všechno má přirozený vývoj. Doporučuji fázi "částečný úvazek" nevynechávat, my nejsme postaveni na roveň západoevropským ekonomikám. Co je dobré pro Francouze a Němce, nemusí být dobré pro Čechy (Češky).

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

4. 2. 2009 8:55
Re: No

A ještě něco - ač nejsem matka, tak období, kdy jsou děti malé je snad to nejhezčí v životě. Škoda každé minuty, která není strávena s dětmi. Když už jdou do školy, tak je pozdě. Skoro pozdě.

0 0
možnosti

cara al sol

4. 2. 2009 1:12
Ve Vašem případě

bych byl pro tu plotnu. Jednoznačně.

0 0
možnosti

ma.bre

4. 2. 2009 0:58
Vážená soudružko,

jděte do hajzlu s Vašimi a EU blbými nápady!

Moje děti byly v jeslích od 1,5 roku a dneska se za to stydím! Jenže - co mi zbývalo? Můj synovec byl v jeslích od 6 měsíců! Tohle považujete za prospěšné pro výchovu dětí????????

Nechte problém jeslí na poptávce, a hlavně nebraňte reakci na ní!

0 0
možnosti

Hackyfish

3. 2. 2009 23:34
Ať se každá rozhodne sama za sebe

Spíše by měli zavést,aby matka na rodičovské dovolené mohla své dítko dávat bezplatně po druhém roce do školky,mohla by si tak ke třetímu roku na rodičovské slušně přividělat, a dítě by se rychleji zařadilo do kolektivu. A hlavně žena nemůže do práce na směny pokud má malé dítě,babičky už totiž nemůžou hlídat ...jak tomu bývávalo..protože většinou sami pracují ,nebo bydlí daleko..a co teprv je-li matka samoživitelka...ta jistě ty jesle uvítá....kdyby mohla alespoň na částečný uvazek někde pracovat.Vím o čem mluvím...sama si tím nyní procházím..V

0 0
možnosti

vklidecku

3. 2. 2009 22:08
HDP

Nečas chce na problém těchto skrytých financí upozornit alespoň tím,že práci v rodině doma chce nazvat pravým jménem-totiž společenskou prací tsejně hodnotnou profesím.

0 0
možnosti

vklidecku

3. 2. 2009 22:05
HDP

jak víme,řádí nyní světová krize.Podle byrokratů z EU je třeba zvýšit HDP(co nejvyšší zaměstnaností matek).Hodnota práce v rodině,kolem dětí,jejich výchova a domácích prací je vyčíslena na víc než 19000,což jsou pro ekonomiku tzv,skryté finance.Skryté proto,protože jsou to peníze tzv doma.Jinak by tyto peníze byly rodinou vynaloženy na služby(hlídání,stravování,atd).Evropští byrokraté nacpou při krizi peníze do bank,a zaplatí je prostě matky,kterým se odebere rodičák.

0 0
možnosti

vklidecku

3. 2. 2009 21:56
kraceni doby rodicovskeho prispevku

A protože hlavnim problemem je spíš sladění pracovní doby s rodinným životem,dojde k tomu,že ty matky,co jsou BEZ hlidani,budou na tom se sladěním profese a rodiny uplně stejně a s financemi ještě huř,protože přijdou o přispěvky.Rv

0 0
možnosti

vklidecku

3. 2. 2009 21:52
idealizace

pokud se má toto zajistit do roku 2013,pak jak řekl nečas leda donucovacími prostředky(tj kracenim mateřske a rodičovske dovolene),takže MATKY ZNOVU nebudou MIT SVOBODU VOLBY,jelikož do prace BUDOU MUSET JIT.proto se hovoří o návratu do komunismu(neni to ideologige)ale znovu a opět SEBRANI MATKAM MOZNOSTI VOLBY !!!

0 0
možnosti

vklidecku

3. 2. 2009 21:49
doporučení

EU tohle poslala jako doporučení,ale s cílem ,aby toto bylo do 2013 ZAJISTENO.ZAJISTIT toto lze pouze donucovacími prostředky(jak řekl Nečas),tj.KRACENIM MATERSKE A RODICOVSKE DOVOLENE.Nejde mít oboje.Bud bude mateřská a rodičovská dovolená jak JI MAME nebo se zkrátí a zajistí jesle a školky.CO JE LEPSI?Dle pruzkumu 2 třetiny jsou pro zachovani rodičovske dovolene a  jedna třetina pro zkraceni a jesle.OTAZKOU JE CO CHCEME.Ja jsem pro rodicovksy prispevek,pokud chci pracovat,muzu i při něm a alternativni hlidani-jinak větši problem než jesle je pro matky SLADENI PRACOVNI DOBY tady v ČR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik