Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

flavy

26. 5. 2008 16:35
Já doufám, že zvítězí ideologie nad rozumem

Antidiskriminační zákon je, jak kdosi v jiné diskuzi správně poznamenal, právo na zaměstnání. Z této předlohy plyne, že každý má právo na zaměstnání dle svého výběru, na zaměstnavatele nehledě. Doufám tedy, že tento zákon projde, neb nás tento akt posune do nové vyšší fáze kapitalismu a liberalismu. Nikdo, včetně státu, si nebude moci dovolit vytvářet zaměstnanecký poměr zaměstnanec – zaměstnavatel. Práva potenciálních zaměstnanců jsou absolutní, tudíž vytvořit zaměstnanecké místo bude hazard se vším, co člověk doposavad vytvořil, ovládal. Všichni budeme IČaři. Pak budou zbytečné odbory, komunisti a zřejmě i současná sociální demokrace. Už aby jste tento zákon protlačila paní Gajdůšková a  my mohli žít  svobodně.

0 0
možnosti
JM

Hucul

26. 5. 2008 15:13
Proc je v CR o jednoho vesmirneho inzenyra mene:

Jsem narozena a vystudovana v CR a za penize CR. CR z mych prijmu neuvidi ani korunu na danich. Proc? Kvuli tomu, ze je v tom zoufalem state prilis mnoho lidi, kteri si mysli, ze vedi, co je pro mne nejlepsi, lepe nez ja. Antidiskriminacni zakon je jednim z nich. Pokud bude zakon nekoho nutit zamestnavat zeny s tim, ze je sam de facto definuje jako fabriky na novorozence, zena, ktera deti nechce, bude obeti tohoto zakona. A proto, vazena damo, nemusim ze svych dani prispivat na platy zbytecnych lidi, jako jste treba Vy.

V Dansku jsou neustale slyset hlasy za zrovnopravneni zen v jistych oblastech. Proc? Protoze Dansko nema normy na pocty zen a muzu ve firmach jako sousedni Svedsko. V Dansku se tedy prosadi schopni podle svych schopnosti, nikoli podle toho, ke ktere minorite ci majorite patri nebo nepatri. Jako zena s IQ 158 bych byla antidiskriminacnim zakonem jen bita, protoze bych se ze schopneho zamestnance stala potencialni casovanou bombou. Dekuji, odesla jsem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 11:08
Presumpce viny

Tento  - z hlediska tradice práva vycházejícího z práva římského naprosto zrůdný prvek - je už v jiném kreténském zákoně - zákoně o harašení.  Vyložte mě, jak mám dokázat  "neúmysl", "nekonání" apod.

Mimochodem: aby žena neharašila, měli bychom zavést burky. Jsem starý chlap, ale považoval bych se za velmi nenormálního, pokud bych "neharašil", když vidím hluboký dekolt hezkých prsou, hezká stehna (resp. celé nohy) viditelná zpod krátké sukně. Jo - zírám (a tedy jednám protizákonně, pokud se tím majitelka dekoltu či krátké sukně cítí poškozena).

Na rozdíl od autorky blogu vnímám tyto zákony jako zákony proti lidskosti.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 10:59
TEN ZÁKON JE PŘEDEVŠÍM DEBILNÍ

Diskriminace (podle pohlaví, národnosti, náboženského či jiného přesvědčení) je zakotveno už v Ústavě, resp. v Listině.  Už zde (kde tato práva nutně  zakotvena být musí) vzniká nebezpečí. Nebezpečí mimořádné diskriminace. Diskriminace zaměstnavatele (či jeho vedoucího pracovníka), který je omezen ve výběru zaměstnanců (viz spor zeměstnankyně s Pražskou teplárenskou - abych neuváděl zrovna Romy).  Hostinský si musí nechat "vybílit" cca 1x týdně lokál. Kdyby ty rváče vypověděl či nevpustil,  určitě by byl souzen pro rasismus (pardon: diskriminaci).

Kdysi pravidelně nasedala skupina neplatících u nás v Nuslích do tramvaje  a jela jednu stanici. Po vystoupení se vždy ozval někdo okradený. Proč jsem (v době kdy p. Uhl byl oficielním úředníkem pro lidská práva) vždycky přemýšlel, jak se zachovám? Jestli mám ruku toho kluka chytit (a po řevu celé skupiny a příjezdu policie se nechat vláčet po soudech), nebo raději peněženku oželet? No protože rovnost je jen pro tzv. diskriminované.

0 0
možnosti
A

andy2000

26. 5. 2008 9:31
"Nikdo nebude poškozován"

Jenomže antidiskriminační zákon zcizuje nezcizitelná lidská práva - konkrétně smluvní svobodu a to, zda mám svobodu rozhodovat o sobě a svém čase.

Co to znamená "nebude poškozován"? Pokud to definujete jako "nebudou porušována práva", pak diskriminace v soukr. sektoru neporušuje ničí práva. Nebo to definujete jako "Bill Gates mě poškodil - nedal mi milión"?

Rovnost PRÁV a svoboda opavdu proti sobě nestojí. Rovnost ŠANCÍ a svoboda ano.

Zákon je nebezpečný proto, že dává úředníkům pravomoc trestat lidi za jejich MYŠLENKY. Navíc zavádí presumpci viny - obhajte se, že jste určitým způsobem nemysleli.

Cesta do pekel je často dlážděna dobrými úmysly.

0 0
možnosti
A

andy2000

26. 5. 2008 9:22
Antidiskriminační zákon je nebezpečný

Lidem.

http://palkovsky.blog.idnes.cz/c/35822/Co-maji-spolecneho-myslenkove-zlociny-a-antidiskriminacni-zakon.html

Ale je zcela v souladu se socialistickým způsobem smýšlení.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

26. 5. 2008 8:34
Diskriminujeme všichni

Diskriminujeme všichni a všechny. TV, když omezí věkem souěžící (Superstar), my, když si vybíráme partnera (prostě cikánku nebo černošku nechci a klidně mě kvůli tomu dejte před soud). A opravdu mně vadí, že já jako podnikatel si nemohu dát do inzerátu, že přijmu na pozici sektretářky dlouhovlasou blondýnu do 25-ti let. Já chci mít právo stanovit požadavky na zaměstnance jaké chci (věk, pohlaví, atd.) a povinnost za toho zaměstnance odvádět státu to, co je předepsáno.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 5. 2008 11:09
Re: Diskriminujeme všichni

R^

0 0
možnosti

inedible

26. 5. 2008 8:24
pani je z podvyboru pro lidska prava?

jak potom muze byt clenkou komunisticke strany? :-© Chce ji snad zmenit zevnitr? :-©

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

26. 5. 2008 8:04
Z celého problému

Z celého problému kolem vetovaného zákona jsem vyrozuměl jednu věc, která se moc neuvádí - téměř všechny věci uváděné v zákoně prý  nejsou v našich právních normách nové, ale jsou již někde upraveny (někdy se sankcí, někdy bez sankce). Chápal bych antidikriminační zákon jako "zastřešovací" s tím, že se při výkladu nebude muset koukat do 10 různých zákonů. To je celkem rozumné.

Zákon, tak jak byl schválen, jsem ještě nečetl, takže mi není známo, zda je vydařený nebo je to paskvil, ale připadá mi, že ho nečetla ani autorka. ;-(

Někdo si tady přihřívá "politickou polívčičku"? 8-o

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

26. 5. 2008 6:33
ci volby ?

inu to je jednoduche ... prece volby zamestnavatele na to, jakeho do SVE firmy hodla prijmout ci neprijmout zamestnance, provozovatele libovolnych sluzeb, komu hodla SVE sluzby nabidnout ... a co je na tom u vsech uhlu spatne ?

0 0
možnosti
G

goldaxe

26. 5. 2008 6:49
Re: ci volby ?

podle Gajduskove jsou zamestnavatele vesmes "podnikavci"  :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1108x
PaedDr. Alena Gajdůšková, krajská zastupitelka a předsedkyně sociálního výboru ZZK,  předsedkyně Správní rady Univerzity T.Bati ve Zlíně, viceprezidentka Svazu pacientů ČR, členka etické komise ĆLK, členka Sdružení parlamentářů proti jadernému zbrojení a za odzbrojení. Bývalá poslankyně a senátorka, místopředsedkyně Senátu P ČR a ČSSD.  Původní profesí učitelka, pak personalistka a  vedoucí odboru školství a kultury ve Zlíně. Pracovala také jako poradkyně premiérů Špidly a Sobotky. Je dlouholetou členkou Sokola a ČČK.

Seznam rubrik