Protiromské nálady nejsou důsledkem ekonomické krize, pane Kumare !

Docela mě pobouřil článek, který vyšel jak na serverech aktuálně.cz, romea.cz a podobně. Ne pobouřil je špatné slovo, ten článek mě naprosto uráží. Ochránce menšin Sri Kumar Vishwanathan přirovnává situaci v ČR k nacistickému Německu.

Promiňte, ale máte snad pocit, že co Čech, to nacista a rasista?? Máte k Vašemu tvrzení nějaký relevantní důkaz nebo pouze přiléváte olej do ohně a snažíte si tím ochránit svůj velmi výnosný etno business?? Tento pán zřejmě zapomíná, že všechny organizace, všechny programy sociální integrace a podobné hovadiny jsou závislé na dotacích od státu. Kdo živí stát? Občané a jejich daně, to je velmi jednoduchá rovnice. Kolik přispívají do státní kasy vyloučení a sociálně slabí? Nepřispívají nic. Takže jacípak jsme rasisti a nacisti, když je živíme?

Máte snad pocit, že jen proto, že vzhledem k tomu, že ekonomika na tom není nejlépe, Češi obviňují Romy? Jo jasně přijdu domů, mrknu na výplatní pásku, zjistím, že mi zaměstnavatel nedal prémie, protože firma nemá příjmy a půjdu automaticky rozbít ústa nejbližšímu cikánovi, protože za krizi může menšina? 

Drahý pane Kumare, takhle to skutečně nefunguje. Problémy jsou důsledkem toho, že někteří příslušníci menšin (zdůrazňuji někteří !), se chovají jako dobytek a neváží si toho, co jim stát potažmo občané ze svých kapes dávají.

Pokud tvrdíte, že Češi jsou rasisti, počítám s tím, že bychom měli mít i obrovský problém s ostatními menšinami jako jsou například Vietnamci. V České republice dle oficiálních statistik žije legálně téměř půl milionu cizinců, do tohoto čísla ovšem nejsou započítáni Romové. Kolik lidí slyšíte denně nadávat na Vietnamce (pokud pominu podnikatele – ale tam je to o jiném problému, než o jiné rase) ?

Četl jste někdy statistiky? Více než 30% Romů je negramotných – je to problém nebo snad Češi mohou za to, že nemají odpovídající vzdělání, že nemají možnosti se vzdělávat, nebo je to problém Romů, kteří se vzdělávat nechtějí?

Ti, kteří chtějí … to je jak plivnutí do moře. Ti, kteří chtějí a distancují se od problémové menšiny, těm upřímně gratuluji a přeji pevnou vůli.

Takže můžete mi prosím říci, je to snad problém občanů ČR, že Romové žijí sociálně vyloučeni? Kolik programů sociální integrace je pro Vietnamce, Srby, Poláky, Rusy a Ukrajince? A kolik jich je pro Romy? Takže Češi mohou za to, že Romové (někteří!) neposílají děti do školy? Že nemají posléze pracovníky návyky a odpovídající vzdělání na to sehnat slušnou práci? Češi mohou za to, že některé romské děti jdou po vzoru svých rodičů … příjem sociálka a příležitostný melouch?

 

Pokud tvrdíte, že Češi mohou za problémy s Romy, tak největším rasistou jste tady VY, protože chcete dvojí metr na obyvatelstvo jednoho státu !!

 

Chcete úlevy a ústupky za to, že se budou chovat slušně ( já myslela, že některé věci jsou naše občanská povinnost), chcete své romské sociální pracovníky, romské asistenty prevence kriminality, co takhle romského prezidenta ?

Slyšela jsem názor, že Rom poslechne spíše Roma …. Fajn tak si prosím najděte nebo založte svou republiku, když nedokážete dodržovat zákony státu, kde jste údajně doma!! Založte si svůj parlament, senát nebo klidně království a zařiďte si sami vzkvétající zemi, kde nikdo nepracuje, ale všichni se mají dobře. (nadsázka)

 

 

Poznámka pro redakci a cenzory: Tento článek nepaušalizuje Romy do jedné skupiny! Není třeba snad neskutečně dokola omílat, že existují i ti, kteří zákony dodržují !

V diskuzi se vyjádřite nemohu (vzkazy, maily či FB klidně odpovím).

 

Autor: Kateřina Gajdošová | čtvrtek 12.9.2013 11:26 | karma článku: 43,20 | přečteno: 3991x