Politický fanatismus po česku

Aneb kam až lze zajít, když propaguji svou barvu politického kabátku. Rok 2O13 je skutečně supervolebním rokem. V zimě prezidentské volby, jejichž dozvuky jsou slyšet ještě teď (souboj podržtašků Milouše a přisluhovačů knížete zuří v internetových vodách stále). Pád vládní koalice, ohromující dlouhodobá vláda vodborníků, Zemanových kámošů a jiných politických zombie, nyní boj o voliče v předčasných volbách a k tomu pár story přeběhlíků.

To, o čem chci psát, je téměř politický fanatismus, který se odehrává v médiích všeho druhu. O nestrannosti médií, jako je televize, pravidelné periodiky tiskoviny nebo internetové deníky, není třeba diskutovat. Tuhle hru už snad prokoukla aspoň hrstka průměrně inteligentních lidí s volebním právem.

 Co mě naprosto fascinuje je předvolební boj na sociálních sítích. Chraň Vás všichni svatí, když náhodou zabloudíte na stránku „politické modly“, kterou neuznáváte a projevíte svůj názor. Ihned se na Vás sesype hlídkující komando podržtašků a přisluhovačů, které se Vás pokusí zesměšnit, vyštvat, nasr*t, rozhodit a když se jim to nedaří, tak Vás jednoduše zablokují … v první chvíli Vám to možná přijde úsměvné, jako mě. Po delším přemýšlení si říkám … k čemu vůbec to? Co má tohle za smysl?

 To se opravdu dotyční tak bojí, že jim například na facebookovou zeď napíšete něco hnusného, nebo snad něco pravdivého? V případě, že bych chtěla dotyčnou osobu kupříkladu nějakým způsobem zdiskreditovat tak to určitě neudělám přes facebook nebo twitter. Jaký má tedy důvod to, že si zaplatím bandu hlídkujících šerifů, abych vyštvala případné „prudiče“ … vulgární či protizákonné příspěvky přeci může správce smazat, tak proč ty FB komanda přidržtašků s fake profily a mraky identit? Samozřejmě nejde jen o FB, ale i diskuze na iBěsu či kdekoliv jinde.

Otázka tedy zní: „Proč trávíte svůj volný čas tím, že bráníte svůj politický kabát či modlu v internetových dikuzích? „

Příkladem buď například oficiální FB stránka prezidenta republiky … každý názor proti je špatný a hlídkující šerify lze rozdělit na přidržtašky, placené diskutéry s X identitami (a ještě to sami přiznají, což je velmi úsměvné) voliče se ztrátou paměti, lid v blažené nevědomosti …

Jen mi stále nedochází proč … mají snad naši kandidáti za modré, oranžové, zelené, rudé (modrožlutofialovotyrkysověčerné) kabáty strach, že veřejné mínění ohrozí diskuze na internetu???

 

Vnuklo mi to jeden nápad. Vzhledem k velké dajnosti státní dojné krávy, rozuměj pokladny, navrhuji vypracovat studii „Jak volná nemoderovaná diskuze na internetu ovlivní volební preference“ rozpočet odhaduji na cca 113 milionů a nechám si to celé financovat EU :-D

 

Vaše názory v diskuzi si přečtu ráda, reagovat však nemohu.

Autor: Kateřina Gajdošová | sobota 28.9.2013 19:08 | karma článku: 15,30 | přečteno: 716x