Parazitování na českém rasismu.

Opět dnešním zprávám vévodí vlajková loď Romea.cz a opět jsou dnes v podstatě všichni Češi označeni za rasisty. Víte co je důvodem? 100x omílané dokola problémy s ubytovnami pro nepřizpůsobivé.

Dle autora článku „Ubytovny pro Romy: Parazitování na českém rasismu“ zveřejněném včera, jsou v podstatě rasisty všichni ti majitelé bytů a nemovitostí, kteří nechtějí ubytovat příslušníka menšiny nebo tmavší pleti. Autor se zabývá otázkou, proč nechtějí pronajímatelé ubytovat takového člověka a vzápětí dodává, že je přece naprosto normální, když se příslušník menšiny nebo tmavší pleti zpozdí sem tam s nájemným nebo zpožděné nájemné splácí ve více měsících.

 Pane autore ne, to skutečně není normální a obvyklé v dnešním světě, že se zpozdím s placením svých závazků. V reálném světě Vám za zpoždění majitel nemovitosti či bytu napaří flastra a pokud máte smlouvu na dobu určitou, bude velmi rád, když se Vás jako neplatiče zbaví.

 Není snad právo každého, nastěhovat si do své vlastní nemovitosti člověka dle svého uvážení? Pokud někdo nechce psy, kočky nebo domácí mazlíčky, protože jednoduše každé zvíře má specifický zápach a dělá nepořádek například chlupy nebo výkaly, je snad rasistou? Ne brání pouze svůj vlastní majetek.

Zatvrzelým pejskařům a kočičkářům sděluji, že i sebečistotnější zvíře, které chodí kálit do bedýnky jednoduše svůj charakteristický zápach má a člověk, který doma zvířata nemá, to jednoduše po vstupu do objektu pozná.

 Pokud mám byt v nejvyšším podlaží (nebo kdekoliv jinde) a jednoduše napíši, že nechci za nájemníky rodiny s dětmi, jsem rasista? Nebo je to ohleduplnost v rámci sousedských vztahů, nebo je to třeba tím, že malé děti i při chvilkové nepozornosti dokáží počmárat zeď pastelkou a vylít tempery na novou sedačku, kterou tam v dobré víře nechám. Je to snad špatně, že ochraňuji vlastní majetek?

 Drtivá většina národa se moří se splácením hypoték a v podstatě se zadluží na celý život, jen aby bydleli ve svém a předcházeli právě například problémům, že děti ne a zvířátka nebo mazlíčky taky ne.

 Pane autore, uvědomte si, že kdyby většina skupiny, kterou hájíte skutečně tak strašně chtěla pracovat a byli tak strašně slušní, nemají snad problém jít do banky a požádat o hypo nebo půjčku na bydlení jako každý jiný !

Neuznávám byznys s ubytovnami, většina majitelů jsou naprostí lichváři a jsou skutečně parazity na rasismu, ale stejně jako Romové a jiní žádají, abychom se oprostili od rasismu, předsudků a zažitých názorů, zkuste prosím to samé a přestaňte majoritu v tomto státě označovat za rasisty !Uvědomte si, že majitele ubytoven podporuje tento stát a tupost úředníků.

A otázkou, kterou se zabýváte co se stane až přestane státní kráva dojit ... řekla bych asi děj se vůle boží, ale Vaše upozornění v článku (doslovná citace) : "Co udělá otec od rodiny v případě, že bude hrozit  vystěhování jeho dětí a ženy na ulici, neboť neuhradil nájemné? Jaké budou jeho zábrany v okamžiku,  když majitel přijde a vymění zámek na dveřích a vyhází mu věci na ulici před ubytovnu? Jako každý muž, udělá cokoli, aby uchránil svoje děti, ženu a sebe před bydlením pod mostem. Udělá cokoliv,  aby sehnal pro majitele peníze. Bude nám toto po vůli? Opravdu chceme mít Romy v extrémních situacích?"

To má být jako výhružka ???? Rasistou jste Vy sám, pokud požadujete jiné pravidla a principy pro vaše chráněnce, bez ohledu na to jaké zákony a právo panuje v této zemi.   

Připomíná mi to debatu, kterou jsem onehdy sledovala na ČT s Jílkovou a tématem nepřizpůsobivých. Zástupce Romů sám řekl, že základem je výchova v rodině. Po dotazu proč tedy své potomky nevychovávají, sdělil, že o to by snad měl postarat stát … Eh?? Přijde Vám to na hlavu postavené jako mě??

 

Diskuze se bohužel zúčastnit nemohu, některým adminům tohoto webu se jednoduše nelíbí, co píšu. Případné poznámky či dotazy přímo na mě ráda zodpovím na emailu či FB.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kateřina Gajdošová | čtvrtek 3.10.2013 9:16 | karma článku: 38,53 | přečteno: 1730x